Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

21. april 2010

Så du røgen?

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , , , , — Henny Stewart @ 21:11

Eller askeskyen? Jeg mener ikke at have set den. Der blev på et tidspunkt sagt, at asken kunne farve skyerne lyserøde ved solnedgangstid. Men det gør solen vel også normalt, eller hvad? Nå men her forleden, på vej hjem fra arbejde, fotograferede jeg nogle skyer, der vist er en anelse lyserøde:
Lyserøde skyer
Jeg har ellers tænkt på, at den askesky må være helt ustyrligt tung. Jeg har nemlig hørt den omtalt af en af de overivrige kvindelige journalister på TV2 som en “lavasky”.

Der har også været en del snak om, at visse mennesker, der har været så uheldige at “strande” i sydens sol (eller er det syndens sold?), ikke har fået så god service, som de havde regnet med. Det kan godt være, at der er regler på området, på den anden side kan jeg ikke lade være med at tænke på, at hvis man har betalt ca. 5 kr. for sin billet, så er det vel ikke så mærkeligt, at flyselskabet ikke har bemandede telefoner døgnet rundt. Ja, egentlig er det vel heller ikke så mærkeligt, at de heller ikke har et kontor på destinationen. Hvordan skulle der næsten blive penge til det? Det kunne så måske være et af de tilfælde, hvor man faktisk får det, man har betalt for.

Ellers er kreativiteten stor og det høje krisehumør uudsletteligt. Aldrig er dansken så gæv som i modvind! Der er folk, der formedelst 26000 kr. har ladet sig transportere i taxa til Portugal, folk, der har købt en brugt Mercedes i Spanien og selv kørt hjem i den, folk, der har trodset sprog- og andre problemer og lejet en bus, der kunne fragte dem hjem. Der vil jeg så nok lige tillade mig at mene, at hvis man har 26000 kr. til en taxatur, så er problemet vel ikke så stort.

Vi har sparet en masse CO2 i de dage, hvor luftrummet har været lukket, og det skulle vist være en god ting™. Bortset fra den irriterende nyhedshype har udslippet ikke påvirket mig på nogen måde. Jeg har passet min lille dont som sædvanlig.

Og jeg vil nærmest påstå, at jeg overhovedet ikke har set den sk*** askesky.

7 Comments »

 1. Nej, jeg har heller ikke set sky eller ekstraordinært røde solnedgange pga. forhøjet SO2 i atmosfæren.

  Men jeg har kollegaer, venner og bekendte som enten ikke har kunnet komme hjem eller af sted (på ferie), og det er træls for dem.

  Selv skal jeg snart på ferie, og jeg vil bande stygt, hvis det går i vasken. Men hvis jeg først ER af sted, er historien en helt anden 😉

  Comment by Eric — 21. april 2010 @ 21:50

 2. @Eric: Ja, ens syn på sagen forandres sikkert af udgangspunktet. Jeg bliver bare lidt træt i hovedet af en hest, når jeg hører lederne af flyveselskaberne kværne løs om, hvornår, ikke hvorvidt, deres “tab” kan tørres af på skatteborgerne.

  @Ellen: Når sådan en ting kommer til at fylde urimeligt meget i “nyhedsbilledet”, må man jo spørge sig, hvilke andre vigtige ting, nogen forsøger at bringe ind under radaren.

  Comment by admin — 22. april 2010 @ 9:58

 3. Lavasky 😆 Vi må huske at krybe i dækning, når den falder til jorden…
  Nå – der er jo ikke nyt i, at journalister vrøvler i deres katastroferus.

  Jeg havde nok også forventet at se noget mere direkte til asken, men næhnej…

  Jeg har ikke selv været ramt, men en del af mine rejsende kolleger har, nogle ved ikke at kunne komme hjem; andre ved ikke at kunne komme ud – begge dele lige uheldigt/irriterende, faktisk.

  Jeg ved heller ikke, hvad folk forventer af service. At der er fuld service 24/7 på et hvilket som helst givent sted worldwide? Så tror jeg da først, at flyselskaberne kom i økonomiske problemer. Jeg tror, man har gjort alt, hvad der overhovedet har været muligt for at hjælpe strandede folk hjem.

  Comment by Ellen — 22. april 2010 @ 8:55

 4. Jeg har også kun set lyserøde skyer, som jeg tvivler på skulle indeholde aske 🙂 Nedsættelsen af CO2-udslip er en dejlig sidegevinst, men nu håber jeg ikke, at en masse flyselskaber går rabundus …

  Comment by Madame — 22. april 2010 @ 12:26

 5. Næh, for så ved vi jo nok, hvem der kommer til at betale i den sidste ende!

  Comment by admin — 22. april 2010 @ 12:36

 6. Jeg har heller ikke set askeskyen, men jeg har nok heller ikke kigget særlig godt efter. Og det eneste sted den har generet mig, er vist i nyhederne! Jeg håber snart det er slut, for jeg gider ikke høre mere om den dumme sky! 😆

  Comment by Jens — 22. april 2010 @ 16:56

 7. Nej, det kan du have ret i. Og nu har jeg gjort det værre ved at skrive om det! 😆

  Comment by admin — 22. april 2010 @ 20:54

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment