Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

11. maj 2010

Lidt af hvert

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , — Henny Stewart @ 17:33

Ja, jeg tænker bare lidt højt, ikke? Når noget går en på i omgangen med andre mennesker, skal man huske på, hvor muligheden for forandringer ligger. Den ligger hos en selv, og sandsynligvis ingen andre steder. Selvfølgelig kan man med Lucy fra Radiserne stille sig op og propagandere for, at verden bør gøres til et bedre sted for en selv at være, men sådan spiller klaveret som regel ikke.

Lidt af noget andet:
Noget af det bedste ved at blive ældre er, at man i stadig stigende grad bliver ligeglad med, hvad andre mennesker tænker om en. Der vil selvfølgelig, går jeg ud fra, være mennesker, hvis mening man vil blive ved med at respektere eller ligefrem sætte pris på, men hvad alle mulige tilfældige mennesker måtte mene om ens livstil, udseende, vaner mm. bliver mere og mere ligegyldigt. Rent bortset fra, at alternativet til at blive ældre ikke rigtig er til at bære, så er det da dejligt, at der er gode ting ved det. Og som en, der er lidt længere nede af den vej, siger: Hvis man alligevel ikke skulle være ligeglad med, hvad de mener, så glemmer man det i hvert fald i løbet af slet ingen tid …

Lidt af noget tredje:
Sæt nu, at der udspiller sig en slags e-mailskænderi mellem to personer, der bilder sig ind at kende hinanden godt. Det starter måske med en gemen misforståelse, som ingen af de to er i stand til at rede ud. Det eskalererer over et par døgn, hvor begge overskrider grænserne for pæn opførsel og ordentlig tone. Det kan man jo komme til, selv i de bedre familier. Sæt så, at den ene part offentliggør den sidste, ganske grænseoverskridende mail som en kommentar på sin blog. Sæt nu, at det ligesom var gået til på den måde. Det eneste, den intetanende offentlighed får at se, er et særdeles betændt skrift, som man jo ikke godt kan forsvare på nogen måde. Kunne man ikke i sådan et tilfælde sige, at der var fejl på begge sider?

Til sidst: Min langtidshukommelse fejler ikke noget. Da jeg gik i fjerde klasse, var der to toneangivende piger i min klasse. Til de fleste tider var de rigtig gode venner, men somme tider var de ikke. Og så tvang de os andre ind i deres konflikt. Dem, der holder med XXX, skal række hånden op nu! Dem, der holder med YYY, skal række hånden op nu! Hold kæft, hvor var det ubehageligt at være med til, men den gang var jeg ikke i stand til at sige fra.

Hvis alt det ovenstående virker fuldstændig mystisk for dig, er det ikke dig, der er noget i vejen med. Du skal bare tage det helt roligt!

Her er der et billede af mit mirabelletræ, der blomstrer for tiden:
Mirabelleblomst

11 Comments »

 1. Sikke et dejligt og tankevækkende indlæg, Henny! Og nu spørger jeg af uvidenhed: Kan det lade sig gøre at lægge en kommentar ind i et bloggerkommentarfelt som om, man er en anden – jeg tror, vi tænker på samme sag, og jeg har haft samme tanke.

  Comment by Madame — 12. maj 2010 @ 7:14

 2. Snildt, vil jeg tro. Man kan jo tage en kommentar og udskifte den med tekst efter forgodtbefindende, ligesom man kan slette kommentarer efter forgodtbefindende. Ak, livet er ikke let, og der kræves en god moral for at sælge elastik i metermål!

  Comment by admin — 12. maj 2010 @ 7:27

 3. Hvis du orker det, er der en meget interessant ny kommentar til mit indæg om sagen …

  Comment by Madame — 12. maj 2010 @ 7:36

 4. Det er vist ugens bedste indlæg!!! Jo ældre jeg bliver, jo mere uinteresseret er jeg i andre mennesker problemer. Det er jo deres problemer, ikke mine! Så er det måske nogen som synes at det lyder vældig selvoptaget, men helt ærligt: jeg er ligeglad!

  Og se bare; så ender det alligevel med, at jeg er lige som dig! Jeg er ligeglad hvad andre mennesker tænker om mig! 😀

  Comment by Jens — 12. maj 2010 @ 15:39

 5. Jens, nu synes jeg ikke, man skal udstrække ligegladheden til mangel på empati og medlidenhed, hvor det nu måtte være tiltrængt. Men hvad angår andre folks problemer med vores private sager, så lad os bare sige i kor: “Det rager mig en høstblomst!” 😉

  Comment by admin — 12. maj 2010 @ 16:20

 6. Nej, Henny, det er ikke spor mystisk – tværtimod ret godt! Jeg kan kun tilslutte mig dine tre vinkler på ugens blogdrama (punkterne kunne sikkert også bruges til at beskrive andet med ;-)).

  God Kristihimmelfarts dag m.m.!

  Comment by Bente — 12. maj 2010 @ 16:08

 7. Bente, det glæder mig, at jeg trods alt ikke har været helt apokryf! 🙂

  Tak i lige måde! Nu skulle vi jo gerne have lidt sol og højere temperaturer, men det kommer det vist til at ligge tungt med.

  Comment by admin — 12. maj 2010 @ 16:22

 8. Hvor var det et godt udtryk for mange af de tanker, vi vist er mange, der har gået og tumlet med den sidste lille uges tid. Havde jeg bare kunnet udtrykke det lige så godt. Men det er lige meget – nu har du jo gjort det så godt.
  Jeg håber der er rigtig mange, der læser dit indlæg, Henny.

  I øvrigt kan jeg helt følge dig i, at man bliver lidt mere ophøjet ligeglad med andres meninger – men selvfølgelig vil jeg da gerne tales pænt til, som formentlig nok de fleste andre også vil.

  Comment by Ellen — 12. maj 2010 @ 17:34

 9. Tak skal du have, Ellen. Ja, det har jo været en noget ensidig “debat”. På en måde kan man da godt misunde folk, der er så sikre i deres sag. Men det var de vist også i heksebrændingernes tid!

  Jeg tror heller ikke, at man nogen sinde bliver for gammel til at foretrække det, hvis folk taler ordentligt til en. 🙂

  Comment by admin — 12. maj 2010 @ 20:08

 10. Tak for din kommentar, ja du har ret. Det vil jo være forfærdeligt, hvis Gammel Dansk blev for gammel,
  Endnu en fordel ved at blive gammel er den svigtende hukommelse, man kan ikke huske, hvem man har fortalt hvad, og de kan ikke huske, hvad man har fortalt. Det kaldr jeg effektivt genbrug af en god gammel historie.

  Comment by Rimkogeren — 13. maj 2010 @ 8:04

 11. Det har du så evig ret i, Rimkoger. Kom ikke og sig, at det ikke er muligt at sætte et positivt spin på situationen! 😆

  Comment by admin — 13. maj 2010 @ 14:40

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment