Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

16. maj 2010

God stil, eller hvad?

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , — Henny Stewart @ 18:37

For et stykke tid siden kom jeg jo for skade at “anmelde” Christina Wedels: Hvad klæder mig? i disse spalter. Min anmeldelse var ingenlunde favorabel. Dette havde nok en hel del at gøre med, at jeg under læsningen fandt ud af, at bogen ikke henvendte sig til mig eller folk som mig, hvilket jo var en bitter pille at sluge, efter at man havde investeret i værket.

Men intet er forgæves! Det viser sig, at Sascha Dupont, som vi nok ellers mest kender som pianist, har begået en bog om god stil for “kurvede kvinder”. Det segment hører jeg jo unægteligt under. Jeg blev spurgt, om jeg kunne have lyst til at læse bogen og evt. skrive lidt om den på min blog, hvis ellers jeg syntes, at det kunne passe. Det sagde jeg selvfølgelig ja til, mest af alt fordi jeg stadig trænger til noget inspiration mht. hvad jeg skal hylde mit omfangsrige legeme i.

Wedel havde, hvis min hukommelse ellers ikke har svigtet mig, et afsnit, der hed:”Tal pænt til dig selv”. Dupont har noget lignende, nemlig et afsnit, der hedder: “Elsk dine deller”. Det er nok lige lidt i overkanten for mig at skulle omfatte dellerne med kærlighed, men jeg kan godt se pointen. Og Sascha Dupont torpederer så heller ikke budskabet ved at sende alle på slankekur, før de overhovedet kan begynde at nyde godt af hendes råd. Det får hun point for.

Forsiden af bogen: Ingen smalle steder

Sådan ser bogen ud. Den vil være i handelen i slutningen af måneden. Som man kan se, er dens layout sådan lidt “scrapping”-inspireret, og der er også lidt retro over den. Et væsentlig plus ved denne bog er, at den er gennemillustreret. Ganske vist er jeg personligt mere end i stand til at komme gennem teksttunge værker uden en eneste illustration, men netop med dette emne har jeg jo et handicap: Jeg er, og har gennem 55 år, været ganske “fatvag”, som det hedder på disse kanter, mht. hvad der klæder mig, og hvordan jeg bedst kan præsentere mig til min fordel. Derfor er det så godt med illustrationer, så jeg ikke skal nøjes med at læse, hvorfor det ikke er en god idé med et tørklæde bundet stramt om halsen til en tværstribet sweater med rullekrave og med en lillebitte skuldertaske, der nærmest forsvinder under mormorarmene. Jeg kan se det, med egne øjne. Det er oven i købet Sascha Dupont selv, der står model til alle don’t-billederne. Et træk, jeg finder sympatisk. De fleste af os oplever jo nok, at hun ser hamrende godt ud på TV, men der ligger altså en bevidst indsats bag!

opslag

Bogen opererer med fire forskellige kropstyper: Firkantet, timeglas-, æble- og pæreform, og giver generelle råd til hvilke snit, der er bedst til disse typer. Hvor brugbart det er, kan jeg være lidt i tvivl om. Men der er også en opfordring til ikke altid at følge reglerne, og det er vel også det, der ligger i at have sin egen stil. Der er nogle råd om farver til hhv. varme/kolde/mellemtyper. Hvad der menes med det, kan man se i bogen. Ligeledes er der råd til frisurer, smykker og make-up til forskellige ansigtsformer. Det med make-up er jo altså spildt på mig. Det vil jeg ikke til at begynde med i min høje alderdom.

Så er der et længere afsnit omkring hårfjerning. Sascha Dupont mener selv, at hun har et afslappet forhold til behåring, men jeg kan såmænd blive helt ked af det ved tanken om, at unge kvinder synes, de er nødt til at barbere, epilere, vokse (-ouch!) eller sågar laserbehandle sig glatte som præpubertetsbørn. Jeg kunne godt ønske mig, at man kom frem til, at den behåring, man nu har forskellige steder, nok er der af en årsag. Det er som om der pinedød skal være en eller anden ting ved os, der ikke er godt nok, og som man skal få ordnet uden hensyn til omkostninger af såvel pecuniær som helbredsmæssig art. Er det ikke fødderne, der skal snøres, eller midjen der skal spærres inde i et korset, så er det altså behåringen, der skal holde for. For lide for skønheden skal man! Jeg synes ikke, vi skal blive ved med at gå ind for den læresætning!

Bogen indeholder forslag til en basisgarderobe, anbefalinger af, hvor man skal sætte ind, hvis man ikke har budget til at købe kvalitet hele vejen igennem. Der er tips til kriterier at sortere sin garderobe efter, og det er en af de ting, jeg har tænkt mig at implementere lige med det første.

Selv om bogen nok generelt henvender sig til nogen, der er lidt yngre end jeg, så har jeg ikke følt mig hægtet af under læsningen. Der er bestemt tips, tricks og anbefalinger, jeg kan bruge.

Sascha Dupont, “Ingen smalle steder, en guide for kurvede kvinder” Forlaget Clockwise, 27. maj

15 Comments »

 1. Tillad mig en kommentar om hårfjerning; du skriver præ-pubertetslignende, og jeg tror du rammer plet, det signalerer ungdommelighed og glæde ved livet, ligesom kropshår kan virke hyggelige på modne mennesker. Dertil kommer, at menneskets hår er underligt og upraktisk, måske endda livstruende i nogle sammenhæng: langt hovedhår er sårbart. Er det mon derfor at krigeriske mænd klipper hår og skæg? – men igen, der er jo ikke nogen grund til at barbere sig skaldet (slet ikke i fredstid) andet end modeluner! gid der var noget anti-mode, som kunne vise en god balance.

  Comment by Donald — 16. maj 2010 @ 22:04

 2. Donald, jeg ser nok noget mere dystert i fænomenet. Men jeg kunne nu også godt tænke mig, at der var flere tendenser i moden, så tingene ikke var så ensrettede.

  Comment by admin — 16. maj 2010 @ 22:21

 3. Hatten af for at stå model til de ‘grimme’ billeder – flot gjort af Mme Dupont.
  Det må lige være en bog for mig, for jeg er bestemt heller længere ikke den sylfide, jeg rent faktisk engang var… Nå, men som Bo Bendixen sang: “Bli’r der mer’ af dig, bli’r der mer’ til mig”. Det er jo en eviggyldig sandhed, som jeg ville ønske, også mændene ville skønne lidt mere på 😉

  Og man kan gøre meget med små og billige tricks – hvoraf makeup er et af dem…

  Men også stil. Charlotte er ret god til den slags (har nok en del med hendes uddannelse af gøre…), men jeg bliver alligevel, hver gang hun laver nummeret, forbløffet over, at hun kan hive 10 kg af min vægt bare ved at ændre lidt på tøjets snit. Eller, når vi tøjindkøber sammen, foreslår et eller andet outfit, jeg aldrig selv ville have så meget som kastet et blik på, men som hurtigt bliver noget yndlings-noget, fordi hun jo – som sædvanlig – havde ret i, at det vil klæde mig.
  Hun er bare lidt langt væk, så bogen her må være et godt alternativ.

  Comment by Ellen — 16. maj 2010 @ 22:29

 4. Ellen, jeg synes også, det kunne være rart med en stilguru i nærheden, men det er nok de færreste af os beskåret. En af de pointer, som Mme Dupont har i forhold til kvinder med lidt på sidebenene er, at det hverken må sidde som et pølseskind eller hænge som et telt. Teltmodellen har jeg nok været forfalden til i mange år…

  Comment by admin — 17. maj 2010 @ 10:05

 5. […] på mange måder og også oplagt til at give stilen et tjek-up! Og sjovt nok, var det Henny, der også tog emnet op, omend fra en lidt anden vinkel der inspirerede mig til dette […]

  Pingback by Deborah’s food and something » Blog Archive » Stil til dig og din form – kig kanal 4 iaften — 17. maj 2010 @ 15:51

 6. Det var da dejligt, nogen vil tage det emne op. Det handle vel ikke kun om for meget eller for lidt på sidebenene, men også om bare at have kurver. Selv når jeg har smidt de kilo jeg skal (jeg giver ikke op), så har jeg stadig timeglasfigur.

  Hvis man søger flere tips og tricks så se også Trinny og Susannah’s udsendelser, hvor man også får mange gode tips. Bl.a. iaften.

  Comment by Deborah — 17. maj 2010 @ 15:52

 7. @Deborah: Jeg har set Trinny og Susannah, og jeg må sige, at deres smag tit og ofte er meget britisk. Dvs. at deres “ofre” ender med at være klædt i leopardprint o.lign., som jeg bestemt ikke kan bruge til ret meget!

  @Helle K:
  Iflg. bogens forfatter er der ca. 250000 kvinder her i landet med den kropsbygning. Så kan det godt undre en, at det skal være så vanskeligt at købe tøj, hvilket jeg stadig oplever, at det er. Jeg må købe det meste på nettet!

  @Jens: Jo, men hvis det vitterligt ikke interesserer, så generer det vel heller ikke. Jeg er ikke superinteresseret i den slags selv, men jeg gider ikke gå rundt og ligne noget, der er løgn, for det kan forplumre det, jeg ellers laver og tale imod de budskaber, jeg ellers forsøger at komme ud med. Og jeg ser af og til ud som noget, der er løgn. Ingen tvivl om den sag! 😉

  Comment by admin — 17. maj 2010 @ 17:06

 8. Den bog skal jeg helt klart læse, den lyder som en bog for en med min kropsbygning 🙂
  Jeg synes også, at det har taget overhånd med det der hårfjerning. Min datter bliver nærmest bleg, når jeg fortæller, at jeg aldrig barberede ben, under armene eller andre stedet indtil for ikke så mange år siden. 🙂 Jeg nøjes stadig med ben og under armene 😉

  Comment by Helle K. — 17. maj 2010 @ 16:39

 9. Det er jo ikke ligefrem henvendt til mig, men… jeg er vist nødt til at kommentere! Jeg kender selv problemet! Jeg er fuldstændig håbløs til at købe tøj – det er noget jeg gør meget sjældent og jeg bruger meget få penge på den slags. Når jeg endelig køber tøj, så er det bare helt forkert. Kan man lære at købe det der med stil? Nej, det tror jeg faktisk ikke. Men jeg tror helt seriøst, det er fordi at det egentlig ikke rigtig interesserer os. Skulle vi så ikke bare indrømme og acceptere, at vi har andre interesser? Det synes jeg!

  Hvis jeg brugte alt min tid på at læse modeblade og løbe rundt i byens smarte butikker, så ville jeg sikkert også være meget bedre til den slags. Jeg kunne sikkert blive drønhamrende smart!!! 😀 Men jeg gider jo ikke. Det interesser mig ikke. Jeg indrømmer, at det er min egen skyld! 😀

  Comment by Jens — 17. maj 2010 @ 16:47

 10. Det lyder som en interessant bog – men om jeg får den læst, ved jeg nu ikke. Jeg er altså ikke så god til den slags bøger – selv ikke dem, der kan lære mig at elske dellerne :D.

  Comment by Bente — 17. maj 2010 @ 20:28

 11. Lige netop det med at elske dellerne tror jeg nu nok, det kan komme til at ligge lidt tungt med. Kan det ikke blive til en åbenbaring, så var der dog – for mig – en aha-oplevelse eller to.

  Comment by admin — 17. maj 2010 @ 20:44

 12. Jeg synes, det lyder som en meget spændende bog, Henny, og også at det netop er den flotte Sascha, der er model. Jeg ser jævnligt store kvinder på jobbet, der er afsindigt smarte, så der må være en masse tricks, man kan lære.

  Comment by Madame — 18. maj 2010 @ 6:52

 13. Jeg synes også, det aftvinger en vis respekt, at hun selv står model til de “grimme” billeder, dem med eksempler på, hvad man ikke skal gøre.

  Comment by admin — 18. maj 2010 @ 16:53

 14. “Og passer tøjet ikke dig, så må du passe tøjet!” (frit efter Lasse og Mathildes Maskebal)

  Det er den indre kvinde der tæller, derfor var Venus fra Willedorf helt sikkert charmerende.
  Tak for din kommentar, mon ikke fru Nikolajsen på vej ned også tænkte: “Det var da godt, at vi ikke boede på 13.etage!”

  Comment by Rimkogeren — 18. maj 2010 @ 20:57

 15. Venus fra Willendorf har nok heller ikke haft nemt ved at finde smart tøj. Sjovt nok er der jo ingen, der bekymrer sig om det i dag! 😉

  Comment by admin — 18. maj 2010 @ 21:01

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment