Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

24. maj 2010

De gør ikke noget gratis! (Politisk!)

Først havde jeg egentlig givet dette indlæg overskriften: “Rendyrket ondskab“, og den ville heller ikke havde været forkert, men så besluttede jeg mig for i stedet at fokusere på den kræmmermentalitet, der ustandselig kommer for dagen. Hvem “de” er, bør jeg nok afsløre inden alt for længe. OK, der er tale om Dansk Folkeparti.

Oppositionspartierne måtte naturligvis afvise at støtte regeringens såkaldte “genopretningspakke”. Naturligvis, fordi den har helt uacceptabelt social slagside, og naturligvis fordi en sådan økonomisk opstramning ville sætte alt det til, som man under krisen har gjort for at holde gang i økonomien. I stedet for at lade andre, friske folk komme til, har regeringen så valgt at gøre, som den plejer, nemlig at bede Dansk Folkeparti om hjælp og på den måde få makværket gennemført med det smallest mulige flertal.

Der er det så, at vi kan se, at DF ikke gør noget gratis. Der er virkelig sket et foruroligende skred i debatten herhjemme, når man ustraffet kan føre sig frem med en så diskriminerende, sårende og stigmatiserende retorik. Lad mig lige rekapitulere, hvad det er støttepartiet vil have “skrevet ind i” “genopretningspakken”:

 • Udlændinge, der ikke arbejder, skal have deres overførselsindkomster, der i forvejen er lavere end etniske danskeres i samme situation, yderligere beskåret
 • Der skal kun være børnecheck til de første 3 børn. Hvor mange etnisk danske familier kender vi lige, der har mere end 3 børn?
 • Danmark skal ikke længere modtage FN-kvoteflygtninge. I øjeblikket har vi forpligtet os til at tage sølle 500 om året. Der er tale om mennesker, der er flygtet fra rædselsregimer som f.eks. det burmesiske
 • Udlændinge, der kommer i karambolage med det danske retssystem, sundhedsvæsen, skolevæsen, socialvæsen med samt alle andre væsener, og som ikke kan tilstrækkeligt dansk til at klare det selv, skal selv betale, hvis de ønsker assistance af en tolk.
 • UPDATE: Nu vil DF også have, at flygtninge skal nøjes med “brøkpension”, hvis de ikke har været i Danmark i 40 år, når de når pensionsalderen. [Sarkasme] De kan jo også bare henvende sig til det rædselsregime, de er flygtet fra og få resten af pensionen derfra! [/Sarkasme]

Hvor meget dybere kan DF synke? Jeg skal nok lade være med at trække det historiske kort, så kan man jo risikere at få en injuriesag på halsen. Forhåbentlig kan de fleste mennesker selv se lighederne. Den eneste anstændige udvej for regeringen er at udskrive valg nu! Hvor megen umenneskelighed vil man gå med til, blot for at klæbe til taburetterne endnu nogle få måneder?

10 Comments »

 1. “Hvor meget dybere kan DF synke?” – det tør jeg slet ikke tænke til ende … “Den eneste anstændige udvej for regeringen er at udskrive valg nu!” – er anstændighed overhovedet et parameter, der spiller en rolle i det politiske liv? det er ikke mit indtryk … “Hvor megen umenneskelighed vil man gå med til, blot for at klæbe til taburetterne endnu nogle få måneder?” – menneskelighed!? jamen, den slags er man da for længst holdt op med at forholde sig til både på tinge og nu også i store dele af befolkningen … hvad vil du/I/vi gøre ved det ud over at fremføre vores forargelse som her på bloggen? det skal da fedt hjælpe.

  Comment by iris — 24. maj 2010 @ 15:12

 2. @Iris: Det er nu en gang den mulighed, man har i et demokrati, at sige sin mening både før og på valgdagen.

  @Bente:
  Ja, det er trist at se på. Men man kan da i det mindste sige, at man ikke synes om det.

  Comment by admin — 24. maj 2010 @ 19:28

 3. Tja, nu tror jeg jo på, at man lufter forargelsen på bloggen – så der kommer fokus på den, og det bliver synligt, hvor mange der ikke vil være med til mere uanstændighed! (men det var bare en sidebemærkning affødt at kommentaren herover).

  Desværre tror jeg, at regeringen vil bruge alt det klamme klister, den kan få fat på, til at blive hængende lidt endnu. Kønt ser det ikke ud. Og ja, de krav, DF kommer med bringer godt nok mindelser om tidligere tider! På den mest usmagelige facon.

  Comment by Bente — 24. maj 2010 @ 18:39

 4. Heisann!

  Skriver i all hast til dere som har vært så hyggelige og lagt inn noen ord på bloggen min mens jeg har vært på Lia i pinsa. Der er det ikke Internettforbindelse, bare fritid og skjønn natur.
  Ang filtlys kan jeg ikke mer enn det som står i urtebøkene mine, og teksten i den “gamle” er særdeles artige synes jeg– og det synes dere også ser det ut som…
  Mange av dere undrer og kommer med spørsmål jeg slett ikke er i stand til å svare på.Den som først finner et brukbart svar, får legge det ut for alle…
  Kommer tilbake ved neste korsvei. Ha det godt så lenge. Stor klem fra meg ❀

  Comment by Björg Nina — 24. maj 2010 @ 22:04

 5. @Björg Nina: Derfor ikke! Der er da andet her i livet end at sidde ved en computer. Jeg synes, det er meget sjovt at læse de gamle tekster om, hvilken virkning de forskellige planter menes at have haft! 🙂

  @Rimkoger: Jo, der er god grund til at antage, at de laver “gymnastik”, men sidst en af dem blev fotograferet under “øvelserne”, fik vi jo dom for, at man ikke må kalde det med en bestemt glose, så vi er nødt til at blive ved med at kalde det “gymnastik”.

  Comment by admin — 25. maj 2010 @ 7:41

 6. Tak for din kommentar 🙂

  Bravo, så er det sagt klart og præcist. Og jeg er ikke på nogen måde uenig. Gad vide om et bestemt parti overvejer at lave særlige gymnastiske øvelser med den ene arm – motion er jo sundt….

  Comment by Rimkogeren — 24. maj 2010 @ 22:52

 7. Det er helt da forfærdeligt, Henny – jeg går helt ind for et nyvalg nu for at stoppe dette galimatias …

  Comment by Madame — 25. maj 2010 @ 9:53

 8. Ja, et valg nu kunne redde os på stregen. Men desværre kommer de nok til at løbe linen ud. Så må man håbe, at danskerne kan huske det i meget lang tid, hvordan det går når man har en “borgerlig” regering med et ekstremistisk støtteparti.

  Comment by admin — 25. maj 2010 @ 16:06

 9. Er Pia & Co. blinde og døve overfor, at unge med indvandrerbaggrund stormer ind i uddannelsessystemet og ud på arbejdsmarkedet og altså er en kæmpe ressource for det danske samfund?

  Comment by Anna Marie — 25. maj 2010 @ 16:59

 10. Ja, det er de åbenbart blinde og døve overfor. De har heller ikke fattet, at uden indvandring er dette land affolket i løbet af ganske få generationer. Ejheller har de fattet, at folk der arbejder og betaler skat er hvad vi har brug for, uanset hvilken hudfarve eller religion, de måtte have. Ellers kan fremtidige generationer kigge i vejviseren efter såvel pension som pasning, når det bliver aktuelt. Men den side af sagen bliver alt for sjældent nævnt.

  Comment by admin — 25. maj 2010 @ 17:15

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment