Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

25. maj 2010

Hvordan er det nu lige? (Politisk!)

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 18:12

Så blev den lede pakke vedtaget, og regeringen kan beholde taburetterne lidt endnu. Jeg har sådan set sagt, hvad jeg mener om de racistiske og diskriminerende indslag i pakken, så dette indlæg skal være helliget kaninen i hatten.

Kaninen op af hattenKaninen, som Dansk Folkeparti trak op af hatten i aftes: Nemlig at nedskære det antal år, man kan gå på dagpenge fra fire til to. Nu er regning ikke min stærke side, og jeg er muligvis også en anelse DOM™, men jeg kan ikke rigtig forstå, at der skulle være noget særligt at spare på den konto. Arbejdsløse skal vel stadigvæk spise, selv om de mister deres dagpengeret, eller hvad? Det vil altså sige, at når de to år er gået, skal den arbejdsløse have kontanthjælp i stedet for dagpenge, eller det vil i rigtig mange tilfælde være resultatet. De tilfælde, hvor der ikke vil kunne udbetales kontanthjælp, vil være når den arbejdsløse f.eks. er godt gift, og ægtefællen er i stand til at forsørge familien. Min påstand er altså, at der vil være forbløffende lidt at spare på den konto.

Det er, som om, der hersker en idé om, at der er nogle, der synes, at det er sjovt at være arbejdsløs og er det med vilje. Det er lidt tilbage til de gamle ordsprog om at kratte for føden og der er altid arbejde til dem, der vil. Men sådan er det jo ikke! Hvis det nogensinde har været sjovt at være arbejdsløs, hvilket jeg kraftigt betvivler, så er det morsomme da godt nok taget ud af det, når folk bliver sendt på det ene åndssvage jobsøgningskursus efter det andet, hvor de skal “finde deres indre ørn” og ellers bare sidde til kl. 15.30, og hvor der egentlig ikke er andet at lave end at spille kabale på undervisningsstedets computere, netop fordi der jo ikke er nogle job at søge. Besynderligt tankesæt iøvrigt, at folk skulle være arbejdsløse p.gr. af manglende evner ud i jobsøgning. Det er da lige tværtom! De arbejdsløse er da fuldbefarne professionelle og ved alt om, hvordan man søger job, for det gør de jo hele tiden.

Så mens regeringen og “Dansk” Folkeparti er ved at gå i selvsving over at klappe sig selv og hinanden på skuldrene over deres reformvilje og evne, så må jeg bare sige, at det var endnu en ting, denne regering med dens trofaste støtter fik ødelagt.

Åh ja, så har de også lige givet fagbevægelsen en over nakken: Det skal ikke længere være muligt at fratrække den fulde sum af de faglige kontingenter, man betaler. Nej, det er godt, at der skal være valg hvert fjerde år, og det er smadderærgerligt, at valget ikke kom nu. Der bliver mere for det næste hold at rydde op i, desværre. En person, jeg har glemt hvem det var, udtalte, at den skade, som den nuværende regering har gjort på velfærden vil det tage mindst 10 år at genoprette. Jeg er alvorligt bange for, at det er rigtigt.

7 Comments »

 1. Og jeg tror du har ret – det vil tage lang tid at genoprette det denne regering har ødelagt 🙁

  Comment by Anette — 25. maj 2010 @ 19:25

 2. Ja, desværre. Og så er det i den grad kvalmende at høre dem udbrede sig om, hvor gode de er. Bwadr. 🙁

  Comment by admin — 25. maj 2010 @ 19:59

 3. Eneste lyspunkt er, at vi vel må se frem til, at A-kassekontingentet så halveres. For de siger jo, at det er afbalanceret…

  Comment by Eric — 25. maj 2010 @ 20:39

 4. 🙂 Jeg tror nu ikke, det er sådan at Pia og Co. “balancerer”. Det var i øvrigt tankevækkende, at TV-avisen havde inviteret Pia og Helle til at diskutere den lede pakke. Man har endelig indset, hvem det er, der bestemmer i det spil.

  Comment by admin — 25. maj 2010 @ 20:51

 5. Valget kan ikke komme hurtigt nok – men det vil tage lang tid før skuden er rettet op igen. Hvor er det sørgeligt …

  Comment by Madame — 26. maj 2010 @ 7:49

 6. @Madame: Det kan det heller ikke efter min smag. Men nu bliver de nok siddende i klistret perioden ud.

  @Ellen: Der har da vist været en anelse mere aktivitet herinde, end der plejer at være. 🙂

  At spare sig ud af krisen fører jo ikke til noget godt. Det virker fuldstændigt vanvittigt på mig, at man først pumper en masse penge ud i samfundet for at holde økonomien i gang, og derefter sørger for at økonomien får total forstoppelse ved at spare den ihjel. Det kan ikke undgås, at det vil betyde fyringer, og når man så samtidig skærer ned på dagpengeperioden og nedsætter fradraget for faglige kontingenter, så ved selv jeg godt, hvad side af brødet, smørret skal sidde på.

  Comment by admin — 26. maj 2010 @ 13:36

 7. Hold da op – du har været vidt omkring, mens jeg har været væk… det vil næsten blive for meget, hvis jeg skal kommentere på alle dine gode indlæg så’n lige på en gang.
  Vil dog lige pippe, at jeg ikke tror, at et regeringsskifte vil gøre den store forskel. Ikke at jeg er uenig i dine synspunkter, og der vil givetvis ske ‘noget’. Jeg ville blot ønske, at DF kunne forsvinde i den blå luft, men det kan de kun, hvis folk ikke stemmer på dem, og det er der desværre skræmmende mange, der gør.
  Jeg er forholdsvis blå i min politiske orientering (måske lilla? Både V, S og SF har holdninger, der tiltaler mig, og holdninger, der absolut ikke tiltaler mig, hvilket sommetider gør det lidt svært at gøre regnskabet op, når jeg skal stemme), men når en hvilken som helst regering har siddet (for) længe, skal der nyt blod til, for den bliver en anelse for arrogant i sin attitude. Dette gælder begge fløje, synes jeg at have oplevet nogle gange gennem mit voksenliv – og også denne gang.

  Men spares skal der, og det vil altid gøre ondt. Det er ikke nødvendigvis en løsning bare at beskatte de vellønnede/rige mere, for så flygter de andre steder hen, hvilket vi heller ikke har brug for. Jeg er glad for, at jeg ikke skal komme med en superløsning på, hvor der bedst kan spares, for den findes vist ikke.

  Jeg er også helt enig i, at der gøres alt for lidt for de psykisk syge.

  Og jeg nyder dine fototure i det jyske nordland…

  Kom jeg alligevel hele vejen rundt? 🙂

  Comment by Ellen — 26. maj 2010 @ 12:47

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment