Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

1. juli 2010

Nedtælling: 9

Lyserød nellike

Advarsel: Politisk

Så blev det den første juli, og vi er for alvor inde i feriemåneden. Den første juli er også dagen, hvor den kriminelle lavalder på trods af masser af eksperters råd og vejledning blev sat ned til 14 år. Hensigten skulle efter sigende ikke være at sætte en masse 14-årige i fængsel, men det bliver nok alligevel resultatet, idet de opførelsen af de 26 ekstra pladser i sikrede ungdomsinstitutioner (der iøvrigt nok vil forslå som en skrædder i helvede) slet ikke er påbegyndt endnu.

Jeg fatter stadig ikke, hvad meningen med den nedsættelse skal være. Det er jo nok som om, unge mennesker før har kunnet begå kriminalitet helt uden, at nogen tog affære. Men det er jo ikke tilfældet! Også før i dag har man fjernet utilpassede unge under den kriminelle lavalder fra deres hjem og anbragt dem andre steder, der skulle være bedre egnet til at få dem på ret køl. Man kan dog have sine berettigede tvivl om, hvorvidt disse steder faktisk har været det.

Dog mener jeg at have hørt et pip fra et medlem af enten regeringen eller støttepartiet om, at det er “de små brødre”, man er ude efter. Eksplicit: Indvandrerdrenge, der fordi de er under den kriminelle lavalder, presses til at begå kriminelle handlinger af deres større brødre og disses venner. Der er ikke blot tale om social slagside her, det kunne også være racisme. Jeg gad også godt vide, hvad et år vil gøre i den problemstilling. Hvis det er sandt, så vil det vel bare være de 12-13 årige, der nu skal presses til kriminalitet, og så ender det vel med, at der slet ikke skal være nogen kriminel lavalder.

Hvorom alting er, så synes jeg, at det i den grad er en falliterklæring at ville straffe sig ud af problemer med kriminelle og utilpassede unge. Der ville være noget mere idé i at lave en målrettet indsats mod de bagvedliggende sociale problemer.

5 Comments »

 1. Hvor er det sørgeligt … Jeg er fuldstændig enig med dig i din pointe i det sidste kapitel, Henny!

  Comment by Madame — 1. juli 2010 @ 15:03

 2. @Madame: Ja, det er sørgeligt, og det er stensikkert ikke løsningen på et eneste problem!

  @Eric:
  Det har du ret i. Og med den statistik i baglommen kan man så forlange yderligere “stramninger”. Øv, altså!

  Comment by admin — 1. juli 2010 @ 17:48

 3. Ja, sørgeligt. Og rent matematisk kan det kun øge ungdomskriminaliteten.

  Comment by Eric — 1. juli 2010 @ 16:22

 4. Der er, som i alle livets henseender, argumenter som taler for og argumenter der taler imod.
  Jeg er alvorligt bange for, at du har helt ret i, at de nu bare vil sætte endnu yngre drenge til at udføre ‘arbejdet’. Det har vel ikke noget med racisme at gøre, hvis det er en fastslået og hyppigt konstateret kendsgerning, at det er sådan, det foregår?

  Jeg tror heller ikke, at det vil løse problemerne at fængsle, men det gælder også for forbrydere fra 15 år og opefter.
  Her kommer der et aspekt ind, der hedder retssikkerhed… jeg vil gerne som borger beskyttes mod elementer, der er en trussel for min sikkerhed. Hvordan dette så bør gøres i praksis, kan diskuteres varmt og længe.
  Det er så nemt at være imod denne nye lovgivning, så længe man ikke selv har været ‘ramt’ – sjovt nok ændrer holdningen sig markant hos dem, hvor et familiemedlem er kørt ihjel af en stjålet bil ført af en inkompetent 13-14-årig…
  Jeg synes, at man tit i medierne hører om forskellige tiltag for at komme kriminaliteten til livs ad bagvejen, så at sige, ved at sætte ind på skoler, ungdomsklubber osv. Man prøver også at henvende sig til forældrene.
  Det har da også en vis effekt, men det er naivt at tro, at selv den allerstørste og mest målrettede indsats kan fjerne kriminaliteten helt – det er der vel intet, der kan?
  Landet uden kriminalitet hedder Utopia, og jeg synes, det er i orden at vise, at det altså har nogle alvorlige konsekvenser, hvis man vælger at befinde sig på den forkerte side af loven, hvad enten det hedder fængsel eller institution eller noget helt tredje…

  Nå – no bad feelings – vi behøver jo ikke at være enige i alt 🙂

  Comment by Ellen — 2. juli 2010 @ 13:24

 5. Ellen, jeg mener, der kan være tale om racisme, når man laver lovgivning på grundlag af nogle løse formodninger=fordomme. Det, mener jeg, er tilfældet i denne sag.

  Men nej, vi behøver ikke være enige, og det er vi så ikke i denne sag.

  Comment by admin — 2. juli 2010 @ 14:11

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment