Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

4. juli 2010

Nedtælling: 6

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 9:05

Stoffer er på jagt
Stoffer nyder rigtigt, at han kan være ude i disse dage. Han er sådan set ligeglad med, hvor længe der er, til jeg får sommerferie. Han er travlt optaget af at lege tiger i junglen og gå på jagt. Lige præcis hvad han var efter her, ved jeg ikke. Jeg kunne ikke se noget. Jeg tror, det er noget han indbilder sig halvdelen af tiden.

Der er mange katte her i området, og de fleste af dem slår af og til vejen ind gennem vores have. Vores katte har det OK med de fleste af dem, men der er en, som de ikke kan lide, og det er vist gensidigt. Når Stoffer får øje på den kat, laver han en frygtelig lyd. Hvis man kunne forestille sig en ambulance under udrykning og samtidig i havsnød, så har man en fornemmelse af lyden. Den anden kat lyder ca. på samme måde, dog i en anden toneart. Tit og ofte sidder de bare og tuder af hinanden, til den ene lusker af, men somme tider ender det i kattetåge og slagsmål. Det kan jeg ikke fordrage, det er et faktum, at katteslagsmål tit giver bylder, der er både smertefulde og ikke særligt billige at behandle. Når de to ikke bare kan finde ud af, hvem der er den stærkeste og så lade det være godt med det, er det efter min bedste overbevisning, fordi den anden kat er intakt. Stoffer er kastreret og normalt både mild og god, men den anden kat kan altså i den grad få hans ‘blod’ i kog.

Det er yderst sjældent, at neutraliserede dyr kommer i voldsomme slagsmål indbyrdes. Derimod har intakte hankatte tit et både kort og miserabelt (undskyld!) liv på grund af evindelige slagsmål med efterfølgende skader. Det irriterer mig, at der findes folk, der synes, de skal have kat, men ikke gider investere det nødvendige i dyret. Jeg tør vædde på, at den ukastrerede kat heller ikke kommer til dyrlægen, når den har bylder eller fejler noget andet. Hvis man vil have kat, skal man regne med, at det koster mindst tusind kroner om året, bare til undersøgelser og vaccination. Dertil kan selvfølgelig komme sygdom. Jeg har overvejet en forsikring for mine dyr, men hidtil har jeg ikke tegnet nogen, for jeg synes, de er dyre og har en høj selvrisiko. I stedet sætter jeg penge til side, til “hvis nu..” og det er så min personlige dyresygeforsikring.

Men katte er altså ikke bare søde, hyggelige stykker legetøj. Det er levende væsener, og hvis man tager dem til sig, må man også tage ansvar for dem.

6 Comments »

 1. Jeg har samme erfaring som dig, Henny. Det er dyrt i dyrlægeregning at have kat, men de neutraliserede katte kommer ud for langt færre slagsmål med efterfølgende bylder. Vores Gamle Jas, der var halvild, fik bylder og sår og levede en jammerlig tilværelse fyldt med slagsmål. Jeg har valgt at mine to katte er i dyresygekasse, og da Trold fik kræft, sparede det os for utrolig mange udgifter.

  Comment by Madame — 4. juli 2010 @ 10:25

 2. Jeg har hørt nogle argumentere med, at det er “unaturligt” at lade kattene neutralisere. Det er det muligvis, men den “unaturlighed” giver kattene et meget bedre liv. Men det er selvfølgelig nemt og billigt for folk bare at lade stå til. Så kan man jo altid sige: “Jamen, det er egentlig ikke vores kat” osv. Vi har også allerede ladet vores mini-tilløber kastrere, og det har hjulpet meget til, at de gamle katte har accepteret ham.

  Comment by admin — 4. juli 2010 @ 10:51

 3. En ambulance i havsnød – som du kan sige det! Er det så’n en lidt boblende lyd à la: “ba-blob-ba-blob”?

  Comment by Eric — 4. juli 2010 @ 10:58

 4. Næh, du. Der er tale om en i bogstavelig forstand øresønderrivende lyd!

  Comment by admin — 4. juli 2010 @ 11:04

 5. Du har så rett, så rett Henny (vakkert navn), stor SKAM at det finnes mennesker som ikke forstår alvoret i ansvar for katter, hunder og til og med barn. Uforståelig! Selv bruker jeg å tenke følgende: “Så vidt jeg vet har jeg ett liv på denne jorden, og da forholder det seg antageligvis slik for andre også. Ingen katt (eller andre) skal være ulykkelig over å ha møtt meg på sin jordevandring.” Så slår jeg heller ikke ihjel fluer…. (selv om det hender jeg har lyst).

  Fantastisk godt fanget fotografi av Stoffer, man ser jo at han ikke “leker” tiger 🙂 Takk for besøk og kommentar… ser du har litt av hvert av interesse hos deg, så nå skal jeg nyte en kopp kaffe mens jeg ser meg om.

  Deilig søndag!

  Comment by VIILHVILE — 4. juli 2010 @ 13:59

 6. Tak skal du have. Jeg må indrømme, at jeg slår fluer ihjel fra tid til anden. 🙂

  Comment by admin — 4. juli 2010 @ 19:18

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment