Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

10. juli 2010

Med livrem og seler i Fort Knox

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , , — Henny Stewart @ 19:26

Eller nej, netop ikke. Det, jeg hentyder til, er, at det nogle gange er endog meget svært at få lov til at lægge en kommentar på en blog. Mange har et CAPTCHA (Completely Automated Public Turing-test to tell Computers and Humans Apart)-system, og fred være med det, især hvis man kan få lov til at udfylde CAPTCHA’en i samme postgang som resten af kommentaren, men nogle gange er det bagefter, og det bagefter at man har lagt både emailadresse, URL til egen website og sit navn. Så begynder det faktisk at være en anelse irriterende. Der mangler sådan set kun, at man også skal aflevere sin fysiske adresse, sit telefonnummer og CPR-nummer. Altsammen kun for at lægge en lille kommentar til et indlæg, som man har fundet tankevækkende, pudsigt, morsomt, smukt eller noget andet, man sætter pris på. Dertil kommer så, at når man endelig har været igennem alle procedurerne, så kommer der en meddelelse om, at indlægget vil blive vist, når det er godkendt af blogejer.
Spørgsmålstegn
Så er det altså, at jeg er ved at stå af. Så vidt mig bekendt, vil alle blogejere gerne have kommentarer. Alle blogejere har også adgang til forskellige former for anti-spam-anordninger, som f.eks. Akismet, og disse virker faktisk udmærket. Om noget er Akismet nogle gange lidt for nidkær, men man får altid mulighed for at kigge spamfolderen igennem for at sikre sig, at der ikke er røget nogle guldkorn derind. Så, og nu kommer vi til spørgsmålet: Hvorfor egentlig gøre det så svært for folk at kommentere? Nogle gange er det så besværligt, at jeg simpelthen lader være.

9 Comments »

 1. Jeg kan sagtens følge dig, men jeg er alligevel glad for Akismet, når jeg ser alt det ragelse, filteret fanger. Kun undtagelsesvis har jeg måttet redde en sober kommentar op af frituregryden.

  Jeg betragter blogs lidt som private hjem, hvor man må indordne sig under den lokale husorden. Hvis den er for striks og krævende, falder min kommentarlyst, men derfor kan det alligevel godt være interessant at glo ind ad vinduet.

  Comment by Eric — 10. juli 2010 @ 20:06

 2. Jeg ville skam heller ikke så gerne undvære Akismet, og det er da heller ikke særlig tit, at der ryger rigtige kommentarer i filteret. Din analogi med blogs og private hjem kan jeg egentlig godt lide. Så visse blogge er at ligne ved hjem med voldgrave, pigtrådsafspærringer og vindebroer, og det kan ganske rigtigt gøre det mindre morsomt at kommentere. 🙂

  Comment by admin — 10. juli 2010 @ 21:15

 3. Gid jeg vidste, hvad du mener med CAPTCHA, Henny – er det, når der er kommentarmoderation sat til?

  Comment by Madame — 10. juli 2010 @ 21:39

 4. Det er, når der er sådan et lille billede med nogle underlige tal og bogstaver, som man skal skrive af.

  Comment by admin — 10. juli 2010 @ 21:41

 5. Åh ja, det ser jeg tit. Jeg har næsten vænnet mig til det, men du har bestemt ret i, at det er irriterende at skulle udfylde.

  Comment by Madame — 10. juli 2010 @ 21:49

 6. Jeg undrer mig især over, at der for visse blogs vedkommende altid og hver eneste gang, når man endelig er kommet så langt, som du beskriver, popper en meddelelse op om, at der ‘opstod en fejl, fordi ordet ikke var korrekt gengivet’, og at man så skal gentage det nye ord, inden beskeden om afventningen af blogejeraccepten kommer. Jeg er i langt de fleste tilfælde 100% sikker på, at jeg skrev antispamordet rigtigt i første omgang.
  Det er også ret irriterende, at nogle blogs tilsyneladende slet ikke kan genkende mig, så jeg skal skrive alle oplysninger om mig hver gang.
  Der er nogle blogs, hvor jeg godt gider alle disse krumspring, men også en del, hvor jeg derfor undlader at kommentere.

  Det er rigtigt, at vi bloggere elsker, at folk gider kommentere vores guldkorn, så det kan også undre mig lidt, at man skal godkendes hver gang, man kommenterer. Jeg synes godt om WordPress’ features, hvor et af valgene er, at folk kun skal godkendes første gang og derefter bliver genkendt og accepteret automatisk.

  Det undrer mig endnu mere, at der er nogle blogge, man skal logge ind på for at kunne få lov til at læse. Det gider jeg simpelthen ikke engang forsøge mig med. Fred være med dem…

  Jeg tror nok heller ikke helt på dem, der hævder, at de ‘kun skam så sandelig kun blogger helt for deres egen skyld’ – mens de samtidig gør sig en hel del ulejlighed for at blive kendt rundt omkring i blogverdenen. Hvis påstanden er sand, hvorfor skriver de så ikke bare en dagbog og låser den af hver aften?
  Nå. Det er nok en anden debat… men dog et fænomen, jeg støder ind i med jævne mellemrum 🙂

  Comment by Ellen — 11. juli 2010 @ 0:43

 7. Ellen, de der mennesker, der påstår, at de udelukkende blogger for sig selv, kan jo bare slå kommentarfunktionen helt fra. Jeg har i flere tilfælde brugt WordPress som en nem måde at organisere et website, der ikke er nogen blog, og der har jeg simpelthen fjernet den. Det er ikke særlig kompliceret i WordPress, og jeg går ud fra, at det heller ikke er det i de andre systemer.

  Jeg tror heller ikke rigtig på, at de blogs, hvor det er meget svært at kommentere, en gang har været oversvømmet af trælse kommentarer. Det stemmer ikke med mine egne erfaringer. Selv om mine erfaringer ikke nødvendigvis er universelle sandheder, så har jeg svært ved at tro, at ikke-ekstreme blogge om dagligdags emner skulle blive udsat for voldsomt svineri. 😉

  Comment by admin — 11. juli 2010 @ 9:34

 8. Jeg er enig med dig.Det er irriterende at skulle udfylde felterne gang på gang. Jeg bruger wordpress og godkender kun første gang folk skriver en kommentar – dog ryger der indimellem kommentarer fra “gamle og allerede godkendte” bloggere i spamfilteret. Det er irriterende synes jeg – nok mest fordi jeg ikke forstår hvorfor når jeg allerede har “godkendt” de pågældende.

  Comment by Anette — 11. juli 2010 @ 10:24

 9. Mit spamfilter bliver også ved med at fange nogle bestemte personer, og jeg kan ikke rigtig gennemskue hvorfor. Men det fungerer nok i nærheden af 98% korrekt, og mere kan man vel ikke forlange. Så må man finsortere manuelt og selv hive de få, rigtige kommentarer ud af filteret.

  Comment by admin — 11. juli 2010 @ 12:15

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment