Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

14. juli 2010

En prylgalen kärring …

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , , , , , — Henny Stewart @ 22:12

Overskriften er et udtryk, som jeg lærte af Lotta. Indholdsmæssigt svarer det præcis til det danske (sic!)”gadgetfreak”, men det er så meget mere malende. Det beskriver vist meget godt mit forhold til forskellige former for teknik: Jeg er vild med dem! Vildskaben gav sig i dag udtryk i, at jeg har anskaffet mig et videokamera, der kan optage i HD. Det kan mit kompaktkamera ikke, ej heller mobilen, vores webcams, eller mandens kompaktkamera, så man vil forstå, at jeg absolut måtte have sådan et apparat …

“Prylen” ankom med posten, og jeg gav mig straks til at filme kattene ude i haven. Det gik vældigt. Her er f.eks. en film med den ene af mine kratluskere, Olga, og hun tager sig da absolut bedst ud i HD:

Jeg lavede også film med vores andre katte og et par af naboens. Normalt ville jeg have redigeret de forskellige små filmstumper sammen til et “værk” af en vis længde. Det kan jeg også sagtens gøre, men desværre bliver resultatet så ikke HD, men bare noget almindeligt noget, der helt ligner de produkter, jeg plejer at kunne få ud af kompaktkameraet. Så er vi jo lige vidt! Åbenbart skal man investere i noget software for at få adgang til at redigere i HD-filmene og beholde dem som HD-film. Det er jeg for nærig til for nærværende. Jeg tror lige, jeg venter og ser, om der ikke skulle komme noget brugbart i Open Source …

4 Comments »

 1. Tillykke med nyanskaffelsen!

  Til web er HD slet ikke en nødvendighed, såkaldt ‘halv HD’ kan snildt gøre det. Men det er nogle fine (katte)billeder, du har fået skudt.

  Hvis du vil redigere i HD, kan du hente en gratis prøveversion (30 dage) af Sonys Vegas Movie Studio (www.sonycreativesoftware.com/moviestudiohd) – den skulle være god. Efter prøveperioden koster den 40 US dollar.

  Comment by Bente — 15. juli 2010 @ 0:45

 2. @Bente: Nej, det er ikke nødvendigt med HD, men det er dog godt, når YouTube siger, at det er HD, og dermed giver mulighed for, at man kan afspille i en bedre kvalitet. Måske kigger jeg lidt på softwaren fra Sony, tak for tippet!

  @Rimkogeren: Det hedder “dogmefilm”! 🙂 Jeg tror nu, at jeg skal bruge stativ for at få det mere roligt.

  @Madame: Ja, det må blive kattene. Manden har frabedt sig at være med i mine videoer, og vi kan jo trods alt ikke være ude og optage hverdagsdrama hver eneste dag! 🙂

  Comment by admin — 15. juli 2010 @ 11:08

 3. Tillykke. Fantastisk billedkvalitet. Du er endnu lidt usikker på hånden, men det kommer. God fornøjelse 🙂

  Comment by Rimkogeren — 15. juli 2010 @ 8:11

 4. Tillykke med det dejlige isenkram, Henny! Her fornøjes vi også vældig over den slags. Og bedre fotomodeller end de små kratluskere kan jeg ikke forestille mig – jeg glæder mig til at se mere …

  Comment by Madame — 15. juli 2010 @ 8:45

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment