Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

17. juli 2010

Modvilligt trendy

E-pinion har lavet en undersøgelse, hvor de har spurgt et udsnit af alt folket, om de vil overveje at holde ferie i Danmark til næste år. På grund af vejret. Den tilføjelse forvirrer mig noget, for vejret er her vel uanset. Det kan selvfølgelig være, at man går ud fra, at flere vil forlade den synkende skude, hvis det står ned i stænger og er halvkoldt.

Men i hvert fald så viste undersøgelsen, at over halvdelen af danskerne overvejer at holde sommerferie i Danmark. Her på matriklen overvejer vi det ikke bare. Vi holder simpelthen ferie her.
Soluret er gået i stå
Også selv om soluret skulle være gået i stå for en kort bemærkning. Der var nogle underlige skyformationer her til aften. De blev fotograferet:
Tunge skyer
Selv om vi er midt i feriesæsonen, kan der sagtens komme billeder ud af det, som ikke er lige til turistbrochurerne!

Men det lader altså til, at vi er blevet del af en trend, en trend der hedder, at man holder sommerferie i Danmark.

Samtidig går der en historie om, at antallet af butikstyverier er steget helt vildt i den senere tid. I visse supermarkeder har de været nødt til at sætte hængelås på køddisken, fordi folk stjæler mørbraderne osv. Det forlyder, at det ikke udelukkende er østeuropæiske bander, men også almindelige pæredanskere, der ikke længere kan kende forskel på mit og dit. Kunne dette evt. have en forbindelse med den økonomiske krise? Nu er det ikke sådan, at fattigdom automatisk gør folk kriminelle, det kunne man ellers godt tro, når man hører pressen i disse dage, men tanken ligger alligevel snublende nær. Mon så også nogle af de moderne mennesker, der holder ferie i Danmark, også er lidt kriseramte, og mon det i virkeligheden er grunden til, at de bliver hjemme? Ja, jeg spørger jo bare.

Her hjemme har vi bare prioriteret anderledes. That’s my story, and I’m sticking to it!

9 Comments »

 1. Det er ikke for at være trendy, men jeg vil helst være i Danmark om sommeren. Men langfingeri i køledisken holder jeg mig altså fra :-).

  Comment by Bente — 18. juli 2010 @ 0:10

 2. @Bente: Ja, det holder jeg mig også fra. Jeg har nok også svært ved at forestille mig en situation, hvor det var nødvendigt. Det er ikke fordi, jeg skal prale af en høj moral, men jeg forestiller mig nu, at hvis jeg skal være kriminel, så skal det være noget større beløb, der var tale om! 🙂

  @Ditte: Jeg synes også godt om den danske sommer, næsten uanset hvilket vejr, den giver os. Hvis jeg endelig skulle rejse til udlandet, tror jeg hellere, jeg ville rejse i den kolde og mørke tid. Og tak i lige måde!

  @Deborah: Ja, vejret i England minder meget om vores, i hvert fald om sommeren. Det plugin hedder simpelthen “WordPress Related Posts”.

  @Madame:
  Ja, det er en trist situation. Jeg har også svært ved at forestille mig, hvad det er, der gør, at folk synes, de skal stjæle dyre stykker kød. Hvis man ikke har råd til at betale for dem, kan man vel undvære? Eller der er måske for meget Marie Antoinette over det udsagn, men min fantasi rækker ikke rigtig i dette tilfælde.

  Comment by admin — 18. juli 2010 @ 11:17

 3. Vi feriere også i Danmark og ikke af nød. Jeg synes Danmark er helt vidunderlig om sommeren, uanset vejr. Ok, efter 3 uger med gråt og regn (det er sket) kan jeg godt blive lidt træt, men ellers så er det, som Storm P. sagde, mest et spsm. om beklædning. Der er masser af oplevelser lige rundt om hjørnet.
  Rigtig god dansk (og trendy) sommerferie til dig, Henny 🙂

  Comment by Ditte — 18. juli 2010 @ 7:38

 4. Jeg skal også for hovedparten være hjemme, og det er helt fint. Et smut til England bliver det dog til, for at besøge en barndomsveninde. Men der er vejret jo ret lig her.

  Jeg skal spørge dig, hvad det plugin hedder du har brugt til relaterede links/indlæg?

  Comment by Deborah — 18. juli 2010 @ 8:50

 5. Her hos os nyder vil helt frivilligt at holde ferie i Danmark 🙂
  Jeg læste også, at supermarkederne får stjålet de dyre kødstykker og nu har måttet sætte lås på kølediskene. Det er en trist udvikling, hvis alle varer skal låses inde. Og det minder mig om bankerne, der må sikre sig mere og mere, og nogen steder bliver man kun lukket ind ved at bruge sit hævekort …

  Comment by Madame — 18. juli 2010 @ 8:52

 6. Det sidste først: Jeg er også vild med Inspector Barnaby 🙂 Mere engelsk findes det vel næppe. (Der ligger en by ved navn Midsomer ikke så langt fra datteren – man tør næsten ikke køre derhen 😉 )

  Hvor og hvordan man holder ferie, er en frivillig sag og et spørgsmål om både holdning og pengepung. Jeg spørger ikke folk ‘hvor skal I hen i jeres ferie?’, men ‘hvad skal I lave?’. Det første antyder, at selvfølgelig skal de da et eller andet eksotisk, således at de nærmest kan føle sig pinligt berørt over at sige, at de ”bare’ skal være i Danmark’.

  Jeg vil helst, hvis økonomien ellers tillader det, ud i den store verden og se nogle af alle dens fantastiske steder (surprise), men kombinationen i år, f.eks., er rigtig god, fordi vi får hele den danske sommer med, inden turen går udenlands.

  Men som du så rigtigt siger: Det er et spørgsmål om prioritering.

  Tænk at gøre sig kriminel for en mørbrad! Så hellere et eller andet i Stein Bagger-størrelse. Uden at blive opdaget, selvfølgelig 😉
  Men… hvordan får de ærlige kunder så fat i kødet, hvis det er låst inde?

  Comment by Ellen — 18. juli 2010 @ 20:44

 7. Ellen, jeg håber bare, at det faktisk er en frivillig sag, hvor og hvordan man holder ferie. Jeg synes, det er trist, hvis der er mange, der må gøre en dyd ud af nødvendigheden.

  Jeg er helt enig: Det er for lidt at gøre sig til tyv for, sådan en mørbrad. Og jeg kan heller ikke rigtig se, at det kan være et spørgsmål om nødvendighed.

  Comment by admin — 18. juli 2010 @ 22:29

 8. Det er et imponerende billede af skyerne, som kommer væltende ind… Det må være fra en af de dage, hvor det tordnede.

  Vi (jeg) elsker vort land. Hér bliver jeg.
  Når engang jeg skal udenlands igen, bliver det nordpå.

  Tyveri af enhver slags er så lavt.

  Comment by Lone — 19. juli 2010 @ 10:20

 9. Lone, jeg mener ikke, der var tordenvejr her, da jeg tog billedet. Men det så godt nok underligt ud! Jeg tror også, sådan en hugget mørbrad måtte ligge underligt i munden, og siden i maven. Jeg kan ikke rigtig sætte mig ind i, hvorfor folk ville bære sig sådan ad.

  Comment by admin — 19. juli 2010 @ 11:49

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment