Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

24. juli 2010

Markblomster

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 19:59

På moderne marker ser man sjældent noget stort udvalg af vilde planter. I dag fandt jeg en hel del, på en ubebygget grund, nærmest midt i byen.
Mark
Kort vej derfra fandt jeg en smuk grøftekant, men den bliver nok snart slået. Det gør man jo. Det er åbenbart farligt med alle de vilde planter! 😉
Grøftekant
Men man kan da nyde dem, så længe de er der.

8 Comments »

 1. Uha ja, de vilde planter kunne jo sende vilde plante-frø til nydelige haver :-). Men kønne er de nu, grøftekanterne og de tilgroede grunde (i hvert fald i dette tilfælde).

  Comment by Bente — 24. juli 2010 @ 23:35

 2. @Bente: Ja, jeg har f.eks. hørt, at de lupiner, der vokser i mange grøftekanter, skulle være invasive arter, og at det er derfor man skal forhindre dem i at sprede frø. Men der gør jeg lidt, for jeg har nemlig fundet nogle, der ikke bliver slået ned, dem har jeg taget frø fra, som jeg har sået i min egen have. Jeg synes nemlig, de er smukke. Invasive eller ej!

  @Deborah:
  Ja, det synes jeg også.

  Comment by admin — 25. juli 2010 @ 13:46

 3. Ja det er synd, de bliver slået, for hvor er de kønne.

  Comment by Deborah — 25. juli 2010 @ 11:48

 4. Jeg nyder også synet af alle de vilde planter – hvor de får lov at stå. Jeg har læst hos norske bloggere, at lupiner i Norge skal forbydes, og det er næsten ikke til at bære …

  Comment by Madame — 25. juli 2010 @ 17:49

 5. @Madame: Næh, det er næsten ikke til at bære. Tit og ofte ser man jo også, at en eller anden teori, som alle går ind for i dag, på et eller andet tidspunkt i fremtiden viser sig at være helt forkert.

  @Ellen: Gederams er netop meget smuk, den farve finder man ikke så mange andre steder.

  Comment by admin — 25. juli 2010 @ 22:51

 6. Det kan man i hvert fald. Nyde dem altså, og lige præcis gederams synes jeg er noget af det smukkeste, der kan pryde de danske grøfter og landskaber. Jeg elsker disse lilla tæpper, og om få uger smider de deres frø, hvilket næsten kan ligne en snestorm, når det er mest intensivt. Men det er vel desværre også det, nogen prøver at forhindre.

  Comment by Ellen — 25. juli 2010 @ 21:45

 7. Jeg har i mange år drømt om at flytte ud på landet og så har jeg altid forestillet mig, at min have skulle ligne det første billede! Jeg synes det ville være et skønt sted at sidde i en gammel liggestol med en kop the og en god bog. 😀 Der burde hænge et skilt over indgangen, hvor der stod “Stressfri zone”. 😀

  Comment by Jens — 26. juli 2010 @ 15:22

 8. Ja, det var ikke nogen dårlig idé, Jens. Men jeg tror nu ikke, man finder mange haver, der ser ud på den måde. Haver bærer næsten altid præg af, at nogen har forsøgt at dressere dem på et eller andet tidspunkt.

  Comment by admin — 26. juli 2010 @ 21:05

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment