Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

15. august 2010

Meta-blogging-indlæg

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , — Henny Stewart @ 13:04

Det kunne se ud, som om jeg oplever lidt blogtørke for tiden. Jeg har lige for så vidt klaret at deltage i ABC i ord og billeder, men sonst nichts. Jeg ser, at andre, der oplever denne tørke truer med at holde helt op med at blogge. Jeg lægger ikke noget link her, I ved selv, hvem I er. Det vil jeg ikke selv gøre. Jeg regner da helt sikkert med, at jeg kommer til at blogge mere regelmæssigt på et tidspunkt, og indtil da æder bloggen jo ikke brød. Der er bare så mange andre ting at tage stilling til for tiden, arbejde, organisation af dagligdagen omkring arbejdet, nye kursister, nye klasser, planlægning af undervisning osv., at det ligesom sluger trangen til at meddele mig via bloggen. Men det ændrer sig nok på et tidspunkt. Kattene tager det i hvert fald helt roligt i mellemtiden.
Sensommer på bloggen
Men hvis der findes en regel om, at man skal opdatere dagligt, eller i det mindste med regelmæssige mellemrum, så kommer jeg altså godt nok til at bryde den regel. Nu er der faktisk mange af de blogge, som jeg selv nyder at læse, der udkommer med højst uregelmæssige mellemrum, og for mig gør det ingen skår i glæden. En anden regel, som jeg har sat op for mig selv, er at jeg vil svare på kommentarer og besøge andres blogge og kommentere af og til der, og hvis jeg ikke har tid eller lyst til det, så skriver jeg heller ikke selv noget. Det er måske en unødvendig begrænsning, men sådan må det nu en gang være for mig!

Apropos ingenting: Det er sjovt, som jeg kan mærke, at min smag ændrer sig. Da vi flyttede ind her, var der masser af de lilla ærteblomster i haven. Jeg syntes dengang, at de så så billige ud og gjorde mig de hæderligste anstrengelser for at udrydde dem, men det lykkedes ikke, hvilket jeg er glad for i dag. Katosten troede jeg var et slags ukrudt, det er den måske også, men i dag er den også blandt mine favoritter.

Yep. Det var ded! Et blogindlæg, som ikke var et ABC-indlæg.

13 Comments »

 1. Jeg hører i hvert fald til dem som blogger “højst uregelmæssigt” – jeg ville ønske at det var anderledes, men det nytter ikke at forsøge det umulige. Nogen gange har man mere tid og overskud end andre gange. At blogge skal ikke være en pligt! Jeg ved godt at det lyder som en floskel, men det er fordi at mange siger det uden at mene det! Jeg mener det alvorligt!!!

  Til gengæld forstår jeg ikke dem som lukker bloggen. Som du selv skriver: den æder jo ikke brød.

  Comment by Jens — 15. august 2010 @ 13:48

 2. Jens, du har ret. Det er ikke og skal ikke være en pligt!

  Comment by admin — 15. august 2010 @ 18:43

 3. Jeg holder også meget af ærteblomster og af katost – dejlige billeder du viser!
  Det er da trist, hvis nogen af dem, vi kigger ind til ind imellem, er ved at lukke og slukke – men på den anden side har jeg oplevet det så mange gange, at intet kommer bag på mig mere. At blogge skal være en glæde, og er det ikke det, er der jo ikke andet at gøre. Men jeg bliver jo en smule nysgerrig efter at vide, hvem du har i tankerne.

  Comment by Madame — 15. august 2010 @ 19:06

 4. @Madame: Tak skal du have! Nå, det var såmænd en blogger, der snart har sagt farvel og tak flere gange end Frank Sinatra i sin tid. 🙂

  @Eric: Lige netop. Hvad så?

  Comment by admin — 15. august 2010 @ 19:46

 5. Det skal komme af lyst, og så er den ikke længere. Hvis kilden tørrer ud for en stund, holder man en pause, og hvad så?

  Dit feed vil heldigvis fortælle mig, når du er på banen igen 🙂

  Comment by Eric — 15. august 2010 @ 19:36

 6. Bloggere kommer og bloggere går. Sådan er det.
  Jeg bruger ikke feeds; jeg kigger bare ind hos mine favoritter – er der stille på deres blog, går der måske dage imellem, jeg kigger ind, og jeg halter derfor nogle gange uhjælpeligt bagefter.
  Jeg forstår nok ikke helt, hvorfor så mange melder, at de holder blogpause… for så at dukke op allerede dagen efter med et indlæg.
  Vi har da ingen som helst forpligtelser over for nogen som helst, og vi behøver slet ikke at ‘sygemelde’ os. Vi er der, når vi er der, og har vi tid og overskud til at blogge, er det fint. Har vi ikke, er det lige så fint.
  Og dog… hvis en flittig blogger ikke giver lyd fra sig i en længere periode, bliver man jo helt bekymret…

  Ærteblomster skal man skønne på! Især stauden, som kommer igen år efter år. Det har jeg også lært inden for det seneste tiår.
  I øvrigt har jeg samlet mørklilla frø til dig. De er godt nok sorte lige nu, men det er blomstringsresultatet ikke 😉

  Comment by Ellen — 15. august 2010 @ 22:15

 7. @Ellen: Den var god! Nej, vi behøver ikke sygemelde os her. Det er tilstrækkeligt, at man er nødt til at gøre det på arbejdet, hvis man nu skulle blive syg. 🙂

  @Bente: Ja, uden andet indhold bliver der jo heller ikke noget at blogge om.

  @Lone: Ja, det må være sådan noget. Jo, jeg tror, Olga er blevet mere accepterende over for den bette, selv om det ikke er den store kærlighed.

  Comment by admin — 16. august 2010 @ 6:32

 8. Jeg tror, jeg har skrevet det før, men det tåler vist gentagelse: Der skulle gerne være en del andet indhold i livet end bloggen. Og selvfølgelig skal det have lov at fylde mest!

  Som Eric holder jeg bare øje med dig via RSS’en – og ser frem til nye skriverier ;-).

  Comment by Bente — 15. august 2010 @ 22:39

 9. Ja, der er nogle, som ynder med jævne mellemrum at fortælle, at de vil lukke deres blog. Det må bunde i mangel på bekræftelse.
  Hvis man har i sinde at lukke, så luk dog, eller lad den leve sit eget liv.
  Som du siger, spiser den ikke brød.

  Er Olga’s hjerte ved at bløde op mht. den lille sorte? 🙂

  Comment by Lone — 16. august 2010 @ 6:07

 10. Det var dog et dejligt indlæg. Faktisk som talt ud af min mund. En lille tilføjelse – og så skal man ikke gå rundt og have dårlig samvittighed, fordi man ikke svarer på alle kommentarer.

  Comment by Anna Marie — 17. august 2010 @ 16:21

 11. @Anna Marie: Det er nu noget af det, jeg helst vil nå. Men du har ret i, at der ikke kommer noget godt ud af, at man går og har dårlig samvittighed over ikke at nå eller overkomme det hele.

  Comment by admin — 17. august 2010 @ 20:00

 12. Det er vist også et af de få steder, der er tørke i danske sammenhæng så 🙂

  Men jeg er helt enig i, at man ikke bør hænge et Lukket-skilt op – for som regel aner man ikke, om man vender tilbage dagen efter eller ugen efter. Jeg har tidligere haft uregelmæssigheder; jeg kan ganske enkelt ikke finde på noget at skrive hver dag… så lukkede jeg (men af andre årsager end Frankie) og nu er det med en reel hensigt om ikke at få præstationsangst, hvis der går 1 uge – måske to!

  Der er jo nemlig andet i livet 🙂

  Comment by Nille — 18. august 2010 @ 15:29

 13. Nille, det er der nemlig. Der er jo nok andet her i livet, der kan give den berygtede præstationsangst, så lad os endelig holde bloggeriet ude af det! 🙂

  Comment by admin — 18. august 2010 @ 17:48

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment