Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

30. august 2010

Kan den byttes?

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 16:56

I nogen tid har jeg gået og spekuleret over det der med at blive ældre. Sidst blev tankerne provokeret af et indlæg ovre hos Anne.

Anne giver i sit indlæg udtryk for et håb eller en forventning om, at det ligesom skulle blive nemmere, når man bliver ældre. At man ville skrue ned for kravene og få “hyggelig” som vigtigste datingkriterie.

Her er det så, jeg kommer på banen og kan fortælle, at det at blive ældre slet ikke er, som jeg havde forventet, at det ville være, da jeg var yngre. Jeg havde dengang et billede af, hvordan gamle mennesker var og hvilke interesser, der stort set driver sådan nogle væsener (sutsko, cardigan, varme i radiatoren, småkager). Det er nok meget almindeligt, at unge mennesker har det på den måde.

Det, der er anderledes end forventet, er, at man i al væsentlig essens er og forbliver den samme. Nuvel (et gammelt ord, ellers ville jeg nok have skrevet OK), der er sket nogle ændringer, især i betrækket, selvfølgelig. Hvilket i øvrigt ville betyde, at man kunne tilbringe uendeligt mange forgæves timer med at komme til at se smart eller lækker ud, hvis man nu altså skulle på date. Det skal man så heldigvis ikke!

Mellem ørerne er der også sket nogle mindre forandringer. Den vigtigste og mest positive af dem er, at man i stadigt stigende grad bliver ligeglad med, hvad tilfældige mennesker måtte mene om ens gøren og laden. Af mindre positive ændringer kunne jeg godt nævne et par stykker, men jeg vil ikke give fjenden ammunition i hænderne, så det!
Stub
Så er det, at jeg spørger: Siden den der alderdom ikke lader til at blive som forventet, kan den så byttes?

10 Comments »

 1. Hvad ville du bytte med? Eller til? 🙂

  Jeg vil helst ikke være ung igen – synes bestemt, at der er flere fordele end ulemper ved at blive ældre. Bl.a. lige præcis det du skriver.
  Men… vi er jo heller ikke gamle endnu, Henny. Lidt ældre måske, men ikke gamle. Og deri ligger der en meget væsentlig forskel, tror jeg. Når først man får problemer med mobiliteten, med hukommelsen, med… ja så meget, så føles det nok slemt, men lige nu er jeg ikke nået længere end til at nyde livet, som det har udviklet sig til og i øvrigt glæde mig meget til livet som pensionist.

  Comment by Ellen — 30. august 2010 @ 18:11

 2. @Ellen: Næh, hvis det skulle være under de samme betingelser, så gad jeg heller ikke igen, og jeg ved såmænd heller ikke, hvad jeg ville bytte til. Jeg tror ikke, det er spor lettere at være ung i dag, men jeg tror, det er mere interessant!

  @Eric:
  Næh, når man først er begyndt at bruge af varen, kan man jo ikke returnere den. 😉

  @Randi:
  Velkommen til! I al almindelig må man vel sige, at alderdom er bedre end alternativet!

  Comment by admin — 31. august 2010 @ 14:14

 3. Som købeloven er skruet sammen er svaret entydigt “Nej!”
  Selvom du kan fremvise kvittering (dåbattest o.l.) vil ingen stå ved deres ansvar.

  Comment by Eric — 30. august 2010 @ 21:35

 4. Nej, det er heldigvis ikke så rædselsfuldt at blive lidt ældre (end de unge), som man gik og forestillede sig, vel? Man føler sig jo som den samme, man altid har været – bare lidt mere forstandig måske. Jeg er enig med Ellen i, at der er flere fordele end ulemper 🙂

  Comment by Randi — 31. august 2010 @ 11:34

 5. Jeg synes at det at blive ældre har mange fordele, Henny – man får mere ro indeni, og bliver som du også skriver mere ligeglad med, hvad andre mener. jeg ville faktisk nødig være fx 20 år igen. At blive gammel sker også meget senere nu, end da vores forældre var det. Jeg har da vist aldrig være så glad og tilfreds, som jeg er nu …

  Comment by Madame — 2. september 2010 @ 8:06

 6. @Madame: Det der med roen synes jeg ikke rigtig, jeg kan skrive under på. I hvert fald er jeg ikke blevet så rolig, som jeg havde håbet. Du har nok ret i, at grænserne for “midaldrende” og “gammel” har flyttet sig. Men hvis man ser på gennemsnitslevealder mm., så kan man ikke kalde sig midaldrende i min alder, jeg er snart 56.

  Comment by admin — 2. september 2010 @ 9:24

 7. Åh ja, jeg håber skam, at alderdommen har andet at byde på end sutsko, cardigan, varme i radiatoren, småkager :-). Lige p.t. ved jeg det ikke …

  Comment by Bente — 3. september 2010 @ 23:58

 8. @Bente: Nogle gange ville jeg såmænd ikke have så meget imod de tilbud, hvis de krav, tilværelsen stiller, var tilsvarende lave.

  @Rimkoger: Det kan man vist ikke få, Rimkoger. 😉

  Comment by admin — 4. september 2010 @ 12:32

 9. OK, men jeg vil gerne have en stopknap, hvis jeg ikke kan få en replay….

  Comment by Rimkogeren — 4. september 2010 @ 9:29

 10. Jeg er glad for at jeg ikke er 20 mere. Eller 25! Eller 30! Mens jeg er blevet ældre, er livet måske ikke blevet så nemt og simpelt som jeg havde håbet. Alligevel bliver det bedre og bedre – jeg håber at denne udvikling fortsætter! 😀

  Comment by Jens — 7. september 2010 @ 16:28

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment