Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

4. september 2010

ABC i ord og billeder, runde 3: U

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , — Henny Stewart @ 12:51

U står i denne uge for ur her hos mig. I sommerferien afgik mit gamle ur ved døden, og da jeg ikke kan undvære et ur i hverdagen, skyndte jeg mig at købe et billigt plastik-ur i et supermarked. Meningen var, at jeg ville sondere markedet og finde et ur, som jeg virkelig gerne ville have. Det skulle være stort, så jeg kunne se hvad klokken er uden at bruge lup.

Men så satte den indre regnemaskine i gang: Det gamle ur gav jeg 6-700 kr. for den gang, tilbage i halvfemserne. Ca. hvert andet år skulle det have nyt batteri og ny rem. Denne operation kostede gerne 2-300 kr., alt afhængigt af, hvor luksuriøs remmen skulle være. Det ur, jeg købte i supermarkedet, kostede 70 kr., og der er 3 års garanti! Dog ikke på batteriet, formoder jeg. Det eneste problem med uret er, at det er lilla, og det er ikke altid, man har lyst til at have et lilla ur på. I hvert fald ikke, hvis man er mig. Nu har jeg så købt to andre ure, til 60 kr. pr. styk, og så skifter jeg mellem de tre. Så får vi se, hvornår jeg bliver træt af dem, for de er på ingen måde diskrete, nogen af dem!
Ure
Samtidig har jeg besluttet, at jeg ikke længere vil gå med ur hele tiden. Når jeg er herhjemme og har fri, skal jeg ikke nødvendigvis hele tiden hænge i en klokkestreng. Forskellige stress-symptomer begynder at stikke deres grimme hoveder frem ved for meget klokkestreng.

Hvis du vil se, hvad andre har fundet på, kan du besøge ABC-bloggen.

21 Comments »

 1. Ja klockor ja, gillar den mörka bäst av dina. Själv har jag inte haft någon sedan jag skaffade mej en mobil.
  Ha en skön lördagkväll;-)

  Comment by Monica o Jacob — 4. september 2010 @ 14:56

 2. @Monica: Ja, jeg ser, at mange bruger deres telefon som ur. Men min telefon ligger gerne nede i bunden af tasken, og så kan jeg jo ikke se, hvad klokken er. Jeg tror også, jeg kommer til at bruge det sorte ur mest. Og tak i lige måde!

  Comment by admin — 4. september 2010 @ 15:44

 3. Kul att kunna byta klocka. Klockor har ju länge varit en slit-och-släng vara. Man köper ett ur. Använder det tills armbandet går sönder eller batteriet slutar fungera och sen köper man en ny klocka. Jag har också slutat med armbandsur. Använder mobilen i stället. Fast ibland ser jag inte vad det står. För liten text, inga glasögon, fel ljus, displayen avstängd…

  Comment by Mona — 4. september 2010 @ 18:46

 4. @Mona: Det er nok den udvikling med brug-og-smid-væk, jeg havde overset, og jeg går egentlig ikke ind for den mentalitet. Men der kommer et punkt, hvor man ikke længere vil punge ud til den dyrere løsning, der jo ikke er bedre.

  @Malys Krok:
  Ja, jeg synes indtil videre, at jeg har gjort en god handel. Nu får vi se, hvor længe, det holder! 🙂

  Comment by admin — 4. september 2010 @ 22:10

 5. Urene dine er jo fine, det lilla lyser opp i hverdagen! Men selv er jeg så glad i brunt så for meg hadde nok det blitt mest brukt! Lurt å kjøpe flere billige istedet for dyre batteri og reimer! Takk for kommentaren!-Margit-

  Comment by Malys Krok — 4. september 2010 @ 21:29

 6. Heisann!
  Topp armbåndeur alle tre. Terningskast 6 av meg!
  I sommer gikk jeg uten klokke på armen (med dato) for å slippe å være slave av tida. Det resulterte i at jeg glemte min venninnes bursdag!
  Ha det godt ;:OD)

  Comment by Björg Nina — 4. september 2010 @ 23:52

 7. @Björg Nina: Ja, sådan kan det gå. Som du kan se, er der ikke dato på mine discount-ure. Det var der på mit gamle ur, men den viste ofte forkert, for man skulle selv stille datoen i måneder med 30 dage, og det glemte jeg ofte. Men det er ikke godt, når man glemmer vigtige mærkedage!

  @TorAa: Ja, det ved jeg, for jeg husker, at du lavede et indlæg om det i forrige runde! Men jeg havde nu godt nok glemt det i mellemtiden. 😉

  Comment by admin — 5. september 2010 @ 11:58

 8. Hei på deg, vet du at UR på norsk betyr noe veldig ulikt?
  UR som klokke
  UR som en steinrøys ( et sted med løse stener i bratt terreng)

  Ha en herlig søndag

  Comment by TorAa — 5. september 2010 @ 1:51

 9. Bruker ikke armbåndsur lenger, men mobilen, hvis jeg da ikke ser på ei eller anna klokke som er hengt opp et sted. Og hjemmeer det greit nok med vejkkerklokka som står fremme.
  Men tenkte jeg skulle ta med søsteruret på skolen nå, lærte på Helsehuset at et slikt et var like bra som et armbåndsur i jobbsammenheng.

  Comment by Kamelryttersken — 5. september 2010 @ 17:48

 10. @Kamelryttersken: Jeg synes, det er lidt svært at checke tiden sådan lidt diskret, hvis man skal bruge mobilen til det. Min mobil ligger næsten altid i tasken, og det er heller ikke så nemt at aflæse den uden at lukke den op. Når man er på en skole uden en klokke, der ringer, er det nødvendigt at man selv holder tiderne, ellers ender man med en kæmpeforsinkelse, som de sidste ikke vil være tilfredse med.

  @Irene: Nu har jeg gået med det lilla i en måned, så jeg tror nok, det skal have en pause et stykke tid. Det er en meget påtrængende farve.

  @Charlotta-Livet med leran: Vel er det så. Ren luksus!

  @Bente: Nej, jeg tager ofte mig selv i at stirre på min bare arm, når jeg går uden ur. Jeg tror ikke rigtig, at sådan nogle positive ting kommer med alderen. Måske, når man ikke længere skal passe et arbejde.

  Comment by admin — 5. september 2010 @ 20:32

 11. Kjekt med flere klokker … da kan du velge ut i fra anledning og humør! Den lilla må da være til fest :o)

  Comment by Irene — 5. september 2010 @ 19:37

 12. Visst är det skönt att ta en dag då och då och aldrig titta på klockan.

  Comment by Charlotta-Livet med leran — 5. september 2010 @ 19:43

 13. Umiddelbart ser økonomien jo ud til at være god i de billige ure, så det er vist en god idé, du har fået!

  Selv om jeg ved, at uret kan være en kilde til dårligt klokkestrengshængeri, er jeg ikke særlig god til at lade være med at gå med det. Måske kommer det med alderen ;-).

  Comment by Bente — 5. september 2010 @ 20:09

 14. Det var ski da en god ide.. og det er endda fine og smarte ure du har fundet til meget billig penge..

  Comment by Inge — 5. september 2010 @ 20:35

 15. @Inge: Tjah, og de behøver egentlig ikke holde særligt længe, før økonomien i det er hjemme. Det er så ikke så miljøvenligt, men det kan man så forsøge at være på andre måder.

  Comment by admin — 5. september 2010 @ 21:05

 16. Jeg har ikke gået med ur i årevis og det går fint. Det kan anbefales. Har du brug for at vide hvad klokken er, så er der som regel ure i nærheden. Eller, hvis du ejer en sådan, tjek mobilen 🙂

  Comment by Ditte — 6. september 2010 @ 0:41

 17. @Ditte: Der er faktisk ikke ure i de lokaler, jeg færdes i til daglig. Det med mobilen funker ikke for mig, bl.a. fordi jeg ikke vil have den liggende på bordet foran mig.

  @Madame: Ja, i hvert fald kan man have god samvittighed i forhold til privatøkonomien. Jeg tror såmænd heller ikke mine tre billige ure er af dårligere kvalitet, end det jeg havde før. Dengang kostede de bare noget mere!

  @Petunia:
  Ja, men man har da lov at ønske sig! Nogle gange går ønsker i opfyldelse.

  Comment by admin — 6. september 2010 @ 18:38

 18. Jeg er også gået over til et billigt ur i stedet for det fine Georg Jensen-ur, jeg havde tidligere. Det kostede formuer i reparation og urremmen. Og nu kan vi med god samvittighed skifte ud efter humør 🙂

  Comment by Madame — 6. september 2010 @ 8:15

 19. Jeg har to klokker: den på mobilen og et sportsur/pulsklokke. Pulsklokken er for stor og klumpete til å gå med til vanlig, så det er mobilen jeg bruker.
  Men en fin klokke til å ha på seg når man har pyntet seg litt, kunne jeg ha ønsket meg:)

  Comment by Petunia — 6. september 2010 @ 18:22

 20. Kanskje like greit å kjøpe rimeligere ur slik at du kan skifte etter humør eller påkledning 🙂
  Lenge siden jeg har hatt armbåndsur! Vel, jeg har jo ett liggende, men bruker det altså ikke.

  Comment by Melusine — 10. september 2010 @ 11:14

 21. Stilige ur alle sammen. De fungerer jo like godt som et smykke, som tidsforteller. 🙂

  Comment by Huldra — 10. september 2010 @ 20:11

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment