Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

24. februar 2011

Besøg(else)stid!

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 22:44

Når man for en gangs skyld har kendt sin besøgelsestid og har set tv-avis og efterfølgende debat, så må man godt nok græmmes! En ting er, at en ung kvinde af anden etnisk baggrund end dansk ikke kender ordet besøgelsestid og derfor fejlhører det som “besøgstid” og opfordrer danske og europæiske magthavere til i det mindste at ringe patienten op og høre, hvordan det går, en anden er, at flere af de andre deltagere i debatten, inklusive ordstyreren også siger besøgstid og i øvrigt heller ikke synes at kende betydningen af ordet.

Til orientering: Besøgelses-tid, en. [1.2] (især relig.) dag, hvor guds komme kan ventes ell. indtræffer (jf. -dag 2). paa deres Besøgelses Tid skulle (de retfærdige) skinne klarligen. Visd.3.7. Skriftsprog eller litterært påvirket talesprog i udtr. kende sin besøgelsestid (efter Luc.19.44), egl.: være forberedt (til en kommende prøve); være rede til at benytte en gunstig lejlighed. Københavns Havn er ved at faa sin “Besøgelsestid”. Lad os haabe, at den vil kende den.Berl Tid.1/51919.M.5.sp.1.
fra ODS fra den trykte ODS’ bind 2, udkommet 1920. Retstavning og tegnsætning er bevaret fra den originale tekst og kan være forskellig fra gældende retskrivning bind 2, 1920.

Her i kølvandet på de nordafrikanske revolutioner og forsøg herpå, må man sige, at EU kender sin besøgelsestid: De sidder lige nu nede i Bruxelles og diskuterer, hvordan de kan holde 1-2 millioner flygtninge ude fra EU. Man får en dårlig smag i munden.

4 Comments »

 1. Ja, vi må virkelig håbe, der snart sker en mindre danske revolution 🙂

  Comment by ASK — 24. februar 2011 @ 23:59

 2. @ASK: Et mindre systemskifte kunne vi godt bruge!

  @Mommer: Ingen af de nordafrikanske stater har fået demokrati. I Ægypten er det hæren, der har overtaget magten efter Mubarak og i Libyen skyder regimets lejesoldater på civilbefolkningen. Den slags ville godt kunne få mig til at løbe. Jeg ved ikke med dig?

  Comment by admin — 26. februar 2011 @ 20:03

 3. Helt enig i det første: Besøgelsestid er ikke lige det letteste ord at opfatte af en ikke-indfødt dansker. Jeg tror dog også, at et gadeinterview ville afsløre, at de fleste ‘indfødte’ danskere heller ikke kender ordet.

  Debatten om flygtninge vil jeg ikke kommentere ret meget, for så bliver vi nok uvenner, og det har jeg slet ikke lyst til – men der er i mine øjne en grænse for, hvor mange man kan optage og integrere sådan næsten lige på ën gang, så jeg forstår godt bekymringen.
  Men… jeg forstår til gengæld ikke, hvorfor de flygter? Nu har de fået det demokrati, de forståeligt nok gerne vil have, og så er de dem, der er smuttet??? Der er helt sikkert noget, jeg har totalt misforstået, men jeg vil meget gerne have det skåret ud i pap.

  Comment by Ellen — 26. februar 2011 @ 0:29

 4. […] eller besøgstid: Det har vi altså dækket, det emne! Besøgstid er noget, man havde på sygehuse. Man kunne kun besøge patienterne fx fra 14-15.30. […]

  Pingback by Oktoberstatistik « Hverken fyrre, fed eller færdig! — 30. oktober 2013 @ 21:20

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment