Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

8. december 2011

Ikke et ord om magtmisbrug, skattesager eller EU-traktatændringer

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , , — Henny Stewart @ 20:56

Nej, det skal handle om smør. Det gule guld, der smager så godt og virker så glimrende som rynkecreme til indvortes brug.

Vort norske broderfolk er åbenbart kørt tør for smør her midt i den “søde” før-juletid. Helt uegennyttigt er et par nordjyske entreprenører på vej til Norge med flere tusind pakker smør, som de agter at kaste i grams blandt folket. De påstår med hellige miner og nypudsede glorier, at de slet ikke er ude på at få noget reklame på den konto. Men indehaveren af Slagter Winter i Hirtshals har vel tjent tilstrækkeligt på købelystne nordmænd til, at han kan ofre lidt smør på dem.

Hvad jeg ikke rigtig kan fatte er, hvordan sådan en mangelsituation kan opstå i Norge? Jeg er nærmest et stort spørgsmålstegn. Vi måtte da kunne forære nordmændene et af de mindre smørfjeld, som vi har liggende et eller andet sted mellem vinsøerne.

Mens vi er ved smørret, rigeligt smør, mon der så er nogen, der kan forklare mig, hvorfor det er muligt at købe New Zealandsk smør til ca. 10 kr. pr. pakke, når dansk eller i hvert fald europæisk smør skal koste næsten det dobbelte? Og hvorfor hulan importerer vi overhovedet smør fra New Zealand af alle steder? Det må da nærmest være så uøkologisk, som det kan være.

Var der ikke en gang noget med en regering, der gled i smørret? Nu håber jeg bare ikke, at jeg har gjort den kunsten efter.

Men det er da godt, at vi har noget underholdende at fylde nyhedsmedierne med, så vi ikke behøver beskæftige os noget særligt med de traktatændringer, som Merkozy vil have sneget igennem.

1 kommentar »

  1. Ha – ja om ikke andet, er den en god rynkecreme 😉

    Jeg har længe undret mig over smørret fra New Zealand – og har pure nægtet at købe det. Ikke fordi jeg ikke tror, de kan lave smør nede hos antipoderne, men fordi jeg nægter at støtte en import, der kan – og bør – undværes. Så hellere give lidt mere for vores eget smør. Så meget bruger vi heller ikke, at det kan ødelægge budgettet.

    Comment by Ellen — 10. december 2011 @ 19:28

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment