Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

2. oktober 2012

Nye koste-syndromet

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 22:38

Ham her har jeg citeret mere end én gang før, og nu gør jeg det igen. En god ting kan vel næppe gøres for tit? Eller er det sådan, det går til, når det bliver for meget af det gode?

“Vi arbejdede hårdt, men hver gang det begyndte at fungere, blev nye planer om omorganisering iværksat. Jeg lærte mig senere hen i livet, at vi er tilbøjelige til at møde enhver ny situation gennem omorganisering, og jeg lærte også, hvilken vidunderlig metode dette er til at skabe illusion om fremgang, mens det i virkeligheden forårsager kaos, ineffektivitet og demoralisering.”

.
Det er stadig en af Kejser Neros tjenende ånder, Cajus Petronius, der skrev dette for ca. 2000 år siden.

Det er altså ikke noget nyt, det her med, at hver 3. år (ca.) så siger man: Andre må kunne gøre det her bedre, billigere og i det hele taget mere hensigtsmæssigt. For at være helt sikker på effekten, vælger man gerne nogle “koste”, der har så lidt forstand på emnet som vel muligt. De koster nok heller ikke så meget. Pun intended!

Hvis det er sådan tingene hænger sammen, så følger deraf, at personer, der har været ansat så længe, at de ikke længere står på personalelisten, men derimod på inventarlisten, er fuldkommen værdiløse. Godt så. Så er det nok sådan, det er.

Hvis ovenstående overhovedet ikke giver nogen mening for dig, skal du såmænd prise dig lykkelig!

4 Comments »

 1. Intet nyt under solen! Tak for det citat – jeg kendte det ikke.

  Comment by Eric — 3. oktober 2012 @ 17:58

 2. Det kunne jo være en beskrivelse af alverdens projektkulturer, kaos-piloter mm. Det har åbenbart altid været gammeldags at passe sit arbejde i god ro og orden og få noget fra hånden på en jordnær og ordentlig måde.

  Comment by admin — 3. oktober 2012 @ 18:03

 3. Så må jeg vel prise mig lykkelig. Jeg har selvfølgelig oplevet ridser i lakken op til flere gange i min lange karriere, og også omorganiseringer, men ikke helt i petroniusstil, heldigvis.
  Bortset fra det, var det kloge ord han sagde dengang, så nej, der er ikke meget nyt under solen – var det Platon eller Sokrates eller en helt tredje, der også for 2000 år siden brokkede sig over ‘vore dages forfærdelige ungdom’?

  Comment by Ellen — 5. oktober 2012 @ 23:10

 4. “Vore dages ungdom elsker luksus. Den har dårlige manerer, foragter autoritet, har ingen respekt for ældre mennesker og snakker, når den skulle arbejde. De unge rejser sig ikke længere op, når ældre kommer ind i et værelse. Den modsiger sine forældre, skryder op i selskaber, sluger desserten ved spisebordet, lægger benene over kors og tyranniserer lærerne.”

  Det skulle iflg. ikke nærmere verificeret kilde være Sokrates, der kom af med den svada.

  Comment by Henny Stewart — 6. oktober 2012 @ 10:16

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment