Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

16. oktober 2012

Kun et pattebarn i puma-tigerflokken?

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 19:59

Jeg har vist nævnt det et par gange (eller 14), men der bor altså en del katte i vores hus. Den sidst tilkomne er nok den yngste, vi har fået. De andre har været 5-6 måneder, mindst, da vi fik dem. Men ham her:

Punktum

Punktum von Prut

Ja, han er altså ved at køre mig træt ind i mellem. Han er i den grad adfærdsvanskelig. Tygger i ledninger. “Retter” på vores skifterammer. Stjæler mad fra vores tallerkener. Spiser alt muligt unævneligt, når han er udenfor. Og så prutter han. Noget så grusomt! At der kan komme en så ond stank fra sådan et lille dyr er noget af et under. Som vi godt kunne undvære. Stanken, altså.

De andre katte opdrager noget på ham, men det har ikke rigtig virket endnu, desværre. Og der er det så, at jeg lægger mærke til noget sært. Den kat, der før var yngst – Pushkin på omkring 3 år – var meget legesyg, lige indtil Punkeren her kom ind i huset. Man kunne kaste en lille skumgummibold, som han så bragte tilbage, så man kunne gentage processen. Han kunne lide at lege med snor, især når der var et menneske i den anden ende af snoren. Og så kunne han også finde på at provokere de ældre katte. Tage brydergreb på dem. Bide dem bare en lille smule i halen. Snuse til dem på en måde, som de ikke brød sig om.

Nu er rollerne helt vendt om. Pushkin kan slet ikke finde ud af at lege mere, men det er især ham, der tager sig af opdragelsen af den bette. Så er det jeg tænker, at der måske kun kan være en baby i sådan en flok? I mellemtiden overvejer jeg en kravlegård med låg. Enten til mig eller til katten. Eller også må vi finde et arbejde til ham. Det lader jo til at være svaret på alle problemer i vor tid!

Nå, det går vel over. Han er da også meget sød. Men det der med at gnave i kabler kan jo godt gå hen og blive det sidste, man gør.

6 Comments »

 1. Der er jo mennesker, der er totalt uden for pædagogisk rækkevidde, så hvorfor ikke også katte?
  Jeg har kendskab til en hund, som man simpelthen var nødt til at opgive, fordi den, på trods af en ejer-engels tålmodighed, ikke var til at formå at forstå selv de mest basale menneskekrav til den.

  Comment by Ellen — 16. oktober 2012 @ 21:32

 2. Uha, jeg håber sandelig, han retter sig. Det er næsten ikke til at tænke på at skulle opgive ham. Jeg tror bare, at han er yngre, end jeg først troede. Den første dyrlæge, jeg talte med, mente som jeg, at han havde fået sine blivende tænder. Det gjorde dyrlæge nr. 2 så ikke. Lige nu sover han, herligt! 🙂

  Comment by Henny Stewart — 16. oktober 2012 @ 22:10

 3. Åh, ja – hvis nogen skulle ønske at vide det: Han har fået fjernet “batterierne”.

  Comment by Henny Stewart — 17. oktober 2012 @ 13:44

 4. Han lyder som en rigtig lille laban.. Mon ikke de andre katte efterhånden får ham på rette spor.. eller måske smitter hans unoder.. 😉

  Comment by Inge — 19. oktober 2012 @ 11:16

 5. Laban er lige ordet. Men jeg tror, han retter ind. De andre katte finder sig ikke i noget fra hans side.

  Comment by Henny Stewart — 19. oktober 2012 @ 11:19

 6. […] kun om katte. Man vil måske huske, at ikke alle katteindlæg har været søde og tuttenuttede. I dette indlæg beklagede jeg mig f.eks. over vores sidste nye tilflytter, Punktum (von Prut). Der var ikke uden […]

  Pingback by Nu: Voksen og (nærmest) følsom | Hverken fyrre, fed eller færdig! — 12. december 2012 @ 0:45

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment