Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

8. december 2012

Det synes jeg så ikke, at man skal

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , , — Henny Stewart @ 13:22

Nu har jeg været lærer det meste af mit voksenliv, og derfor følger jeg med i diverse debatter, der er oppe i tiden. Ikke mindst om den såkaldte folkeskolereform, som man nu vil indføre. I den forbindelse har der været fremført en hel del forskellige tal, der har undret mig. F.eks. at folkeskolelærere kun underviser 16 timer om ugen. Det er helt ude i hampen! Man må have medregnet skolebibliotekarer, læsevejledere mv. og lavet et gennemsnit på den måde, hvor man har nogle læreruddannede med, som faktisk slet ikke afholder undervisningstimer.

På den baggrund er det nemmere at forstå Danmarks Lærerforening, når de lige pludselig øjensynlig vender på en tallerken og tilbyder at undervise hele 25 timer om ugen. Mit bud er, at de fleste folkeskolelærere er deroppe omkring i forvejen, og at Kommunernes Landsforening derfor har ret, på en træls måde, når de håner Lærerforeningens tilbud. For en ordens skyld skal jeg lige nævne, at den slags undervisning, jeg selv har bedrevet de sidste 28 år, ikke dækkes af Danmarks Lærerforening, men derimod af Uddannelsesforbundet. Men det er gerne sådan, at trends hos folkeskolelærerne smitter af eller overføres til os efter et stykke tid, så derfor betaler det sig at følge med, med mindre man vil gøre som dette foretagende, som jeg fandt en annonce fra på nettet, nemlig afskaffe undervisning i det hele taget:
Afskaf skidtet
Her er opfordringen ikke til at tage fejl af: Fjern undervisning. Det kan da være, man skulle prøve? Det synes jeg så ikke, man skal.

Ligesom der er forskel på lammelår og lamme lår, så er der også voldsom forskel på fjernundervisning og fjern undervisning (strengt taget kunne det måske også betyde undervisning med en lidt distræt lærer?). Også når det “bare” handler om et hygiejnekursus.

10 Comments »

 1. Den orddeling er bestemt ikke særlig hensigtmæssig, hvis man skal leve af fjernundervisning.. 🙂

  Comment by Inge — 8. december 2012 @ 13:48

 2. Nej vel? Jeg fyldes af mistro, når jeg ser, at folk, der vil undervise, ikke behersker sproget. Det er måske en erhvervsskade, men – nej, de burde altså vide bedre. Eller ansætte en korrekturlæser.

  Comment by Henny Stewart — 8. december 2012 @ 14:39

 3. Ja, hvad ved jeg om lærernes timetal, men mon tiden der går med at blive ringet op af forældre, som tror der er døgnservice, tæller med?

  Det er i øvrigt sært at være vidne til “forhandlinger,” som føres ved at nedgøre lærerstanden i medierne.

  Comment by Eric — 8. december 2012 @ 14:57

 4. Den tid regnes, så vidt jeg ved, ikke med til undervisningstiden, selvom den burde, fordi mange af forældrene er en pædagogisk udfordring.

  Ja, det er nogle mærkelige forhandlinger. Mærkelig timing af “reformen” også. Jeg tror ikke, det kommer til at gavne børnene overhovedet, at man miskrediterer lærerne så meget, som det er tilfældet nu for tiden.

  Comment by Henny Stewart — 8. december 2012 @ 16:18

 5. Det var ikke lige sådan et kursus, jeg ville væl, ge. Det er virkelig dårlig reklame, når udbyderen laver fejl i sin annonce.

  Tænk, at katten er vokset så meget på så forholdsvis kort tid. 😉

  Comment by betty — 8. december 2012 @ 20:15

 6. Betty, jeg synes også, det er dårlig reklame.

  Hvad angår katten, ja det er voldsomt, som han vokser, men han sætter altså mængder af mad til livs, så han vokser i alle dimensioner. Det er ikke fri, at han er ved at blive lidt f.e.d. …

  Comment by Henny Stewart — 8. december 2012 @ 23:19

 7. Man ser mere og mere at ord, der skulle skrives i ét, deles i to – og her ændrer det jo betydningen fuldstændig 🙂

  Comment by Madame — 9. december 2012 @ 9:41

 8. Ja, det gør det. Man har skudt skylden for de mange særskrivninger på Microsoft Words stavekontrol, men jeg mener nu, at der indgår lige dele manglende omtanke i miséren.

  Comment by Henny Stewart — 9. december 2012 @ 14:13

 9. Kors, hvor er det både for dumt og for ringe – som du siger, er det for letkøbt at skyde skylden på MS Word – man har da lov til at tænke selv! Man skal tænke selv.
  Jeg kan ikke tage noget som dette alvorligt – heller ikke selv om kurset intet har med sprog at gøre … det virker useriøst og utroværdigt på mig.
  Send firmaet et link til dit indlæg, Henny – det gjorde jeg til Elgiganten, og det hjalp faktisk …

  Comment by Ellen — 10. december 2012 @ 9:42

 10. Jeg har sendt dem et link, men jeg holder ikke vejret, mens jeg venter. 😉

  Comment by Henny Stewart — 10. december 2012 @ 10:49

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment