Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

14. december 2012

Kan jeg mon nøjes med at sejle et skrivebord?

Filed under: Min kræftsygdom — Tags: , , — Henny Stewart @ 15:01

Nu bliver jeg jo snart arbejdsløs, dvs. jeg skal lige være færdig med at være syg først. Det bliver jeg vel på et tidspunkt, med eller uden kemoterapi. Nå, men det er altså ikke derfor, at jeg er tilmeldt alverdens jobformidlinger på nettet. Det har jeg været i bogstavelig talt årevis, fordi jeg har skullet hjælpe kursister med at skrive CV, lægge CV ind diverse steder, søge job, skrive ansøgninger etc. etc. Desuden skal man jo heller aldrig lukke af for den mulighed, at der kunne være et tilbud derude, som man ikke kan sige nej til. Derfor får jeg fra tid til anden tilsendt diverse stillingsopslag. Der er yderst sjældent tale om deciderede jobtilbud, men derimod om, at Jobnet, Jobindex eller hvad de nu hedder allesammen, har en eller anden algoritme, der med større eller mindre held forsøger at matche jobsøgende med ledige job.

Nu har der været talt en del om “akutjob” i den seneste tid. Det er job, som regionerne, kommunerne og staten(?) forpligter sig til at oprette, så de sølle stakler, der står til at miste deres dagpenge pr. 1/1-13 kan søge dem og dermed afværge sultedøden, kontanthjælp eller noget. Som sådan er der jo ikke noget i vejen med initiativet, men der er altså bare sket det, at nogle kommuner og nogle regioner har valgt at opslå alle deres ledige stillinger som akutjob. Hvorfor det? Tjah, eftersom de ikke selv tilbyder nogen forklaring, så har jeg selv sluttet mig til følgende: Så de kan stå op og slå sig selv på brystet og sige: Se på os! Vi har mere end opfyldt vores kvote!

Derfor oplever man, at der er akutjob som hjertekirurger og andre højt kvalificerede job, hvor der faktisk ikke er nogen arbejdsløse, og hvor man importerer arbejdskraften fra andre lande.

Hvad der er brug for som akutjob er iflg min egen helt subjektive fornemmelse job som f.eks. gadefejer, toiletpasser, arkivar, piccoline, telefonpasser mm. altså job, de fleste vil kunne bestride efter en kortvaring instruktionsperiode.

Om det nu er den ene eller den anden grund, så fik jeg i går tilsendt et stillingsopslag gående ud på, at Kystredningstjenesten i Frederikshavn søger ny chef, senest pr. 1/3 – 13. Onde tunger (det er dig, jeg hentyder til, Lissi) vil vide, at jeg ikke så meget som tør sætte en storetå på en lille båd, der gynger. Det kan da godt være, at det er rigtigt, men sådan en chef behøver vel ikke sejle særlig meget, vel? Mon ikke det er nok, hvis man kan navigere et skrivebord? Det vil jeg næsten tro.

Tanken er da i hvert fald ikke fremmed i vores kulturkreds:

Men jeg tror nu ikke, det er noget for mig. Så hvis der blandt de hypotetiske læsere skulle befinde sig nogen, der kunne tænke sig jobbet i Frederikshavn, så skal I ikke holde jer tilbage for min skyld.

Men jeg synes det kunne være rigtig interessant at høre fra en eller flere, der har positive erfaringer med akutjob. Det ville være rart, hvis det ikke er blot og bar øregas.

8 Comments »

 1. :-)…..synes nu du skal søge stillingen ……:D

  Comment by Lissi — 14. december 2012 @ 15:40

 2. Det tror jeg lige, jeg skipper. En af mine bekendte var på et tidspunkt lige blevet færdig med sin læreruddannelse. Der var lærermangel, men af grunde bedst kendt af hende selv, var hun ikke interesseret i at kaste sig ud i det lige med det samme. Men hun skulle jo, som alle andre, dokumentere, at hun stod til rådighed for arbejdsmarkedet. Derfor søgte hun en del inspektør og viceinspektørstillinger i Folkeskolen. For som hun sagde, nogen skal jo have jobbene, og jeg kan da ikke gøre for det, hvis de ikke vil have mig!

  Comment by Henny Stewart — 14. december 2012 @ 15:45

 3. Ja, det er spændende, om nogen har erfaringer med akutjob – en af vores venner ryger netop ud af dagpengesystemet den 1/1.

  Comment by Madame — 14. december 2012 @ 16:42

 4. Jeg har mine tvivl om de der akutjob, men det fremgik vist. Det er ikke nogen spøg, det der med at ryge ud af dagpengesystemet, idet man ikke uden videre kan regne med at få kontanthjælp i stedet. Det kan f.eks. sjældent, hvis man er gift med en person, der har lønarbejde.

  Comment by Henny Stewart — 14. december 2012 @ 17:06

 5. Akutjob er et forsøg på at banke enhedslisten på plads. Retningslinier, forslag, i EU-kommissionens “Labour Market Developments 2012” fra oktober 2012 nævner forlænget arbejdstid m.v. – og det er en indlysende strategi at begynde arbejdstidsjustering opad hos grupper af fagfolk, som anses for “priviligerede” af mange andre faggrupper. “Har lærerne ikke fri klokken 14?” og den slags.

  Jeg synes det ville være en god ide at lade være med at søge stillingen som chef for kystredningstjenesten – det kræver indsigt i søfartsforhold, det job! Og vurdering af materiel. 🙂

  Comment by Donald — 14. december 2012 @ 19:41

 6. Tjah. Akutjob, som der ikke er kvalificerede ansøgere til, er ikke andet end en gang varm luft, efter min mening.

  Jobbet som chef for kystredningstjenesten er jo et godt eksempel. Det er nemlig opslået som akutjob, og selvfølgelig kan man ikke give det til en person, der ikke er kvalificeret.

  Comment by Henny Stewart — 14. december 2012 @ 19:49

 7. Mange gode tanker om de dårlige akutjob her – både dine og kommentatorernes.
  Jeg synes det er en kæmpefis i en lille og desperat hornlygte – kan overhovedet ikke se fidusen her. Uanset hvad man kalder hvilket, er der for søren da vel ikke nogen i Danmark, der får lov til at sulte, vel?
  Det med kystredningstjenesten er jo nærmest grotesk … prøv dog at søge det og se, hvor langt du når i processen 😉
  “Et er søkort at forstå; et andet skib at føre” – du kan sikkert godt forstå et søkort, men der er stadig lang vej til den chefstilling, vil jeg tro 🙂

  Comment by Ellen — 14. december 2012 @ 21:10

 8. Jeg ved ikke, om der er nogen, der får lov til at sulte. Det tror jeg faktisk, der er. Der er i hvert fald nogle, der bliver sat ud af deres lejlighed. Ganske vist kunne de formodentlig undgå begge dele ved at bære sig smartere ad, men det er så også en del af problemet, at man af den ene eller den anden grund ikke agerer som den hurtigste knallert på molen.

  Jeg tror, jeg vil spare mit krudt, indtil jeg skal søge et arbejde, som jeg faktisk tror, jeg kan bestride, og som jeg gerne vil have.

  Men tanken er da meget festlig.

  Comment by Henny Stewart — 14. december 2012 @ 22:25

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment