Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

17. december 2012

Vinter? Mig her

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 18:15

Jeg stak lige næsen ud af hoveddøren for et lille stykke tid siden. Halvmørkt, koldt og med beskidte snerester er det bestemt ikke noget kønt syn. Jeg går ind for at afskaffe vinteren, især januar måned, men man skulle måske overveje at afskaffe december også, når man nu var ved det. Hvis man absolut vil holde jul, så kunne man vel nok finde ud af at holde den på et andet tidspunkt. Men altså, dagens vejr har jeg ikke lyst til at dokumentere, så jeg gik til min billedmappe for at finde et smukt, lyst og sommerligt billede.
Japansk kirsebær
Det er ikke fra min egen have, men nogle af naboerne er så venlige at have smukke træer i deres haver, som man kan glæde sig over. Jeg tror, jeg har lært, at dette træ kaldes et japansk kirsebærtræ, men min husbond siger, at det er et “Prunus Persardii”, hvilket vel må betyde noget i retning af persisk blomme, eller hvad? Men lige meget, hvad det nu end hedder, så er det et træ, der ikke bærer frugt i vores klima, men “kun” disse pragtfulde blomster.

Retfærdigvis må det da siges, at denne årstid også har sin charme. Eller nogle mennesker giver den det. F.eks. ringede det på døren i går eftermiddags, og naboen, som havde hørt, at jeg havde været syg, afleverede denne fine juledekoration som en hilsen til mig:
Juledekoration
Den er jo bare så fin, med mange forskellige slags grønt, perler, sløjfe, engel og glitter. Tak for den!

11 Comments »

 1. Det var utroligt sødt af din nabo at komme med en fin juledekoration. Ja, lad os afskaffe et par af de mørkeste måneder – det er jeg helt med på! Japansk kirsebær er et af de smukkeste træer, vi har, når det blomstrer. Vi fik sådan et træ i bryllupsgave, men desværre er vi flyttet siden …

  Comment by Madame — 17. december 2012 @ 19:07

 2. Gå til valg på det program, Henny, og du får min stemme!

  Comment by Eric — 17. december 2012 @ 19:30

 3. @Gitte: Ja, jeg blev helt rørt. Det er ikke, fordi vi ellers omgås særlig meget, så det var da en fin gestus.

  @Eric: Jacob Haugaard blev valgt ind på et program, der inkluderede medvind på cykelstierne, bedre julegaver osv., så det er da set før. Men jeg tror ikke, jeg orker med et liv i aktiv politik.

  Comment by Henny Stewart — 17. december 2012 @ 19:38

 4. Flinke og kreative naboer er guld værd.. 🙂

  Comment by Inge — 17. december 2012 @ 19:45

 5. Det er de nemlig! 🙂

  Comment by Henny Stewart — 17. december 2012 @ 20:20

 6. Hej Henny,
  Jeg fandt din blog via Blogkvinder 40+, men det er først i dag jeg har fået den læst. Sikken en omgang du har været igennem, det var ikke rart. Jeg håber, at lægerne finder ud af, at al kræften er væk og det bare er fremad med raske fjed mod foråret.
  Hilsen
  Annette

  Comment by Annette ud i Holland — 17. december 2012 @ 22:43

 7. Tak, Anette. Det håber jeg også, men indtil videre ved jeg ikke noget. Det var vist i dag, lægekonferencen skulle finde sted, så hvis de mener, jeg skal i kemoterapi, så hører jeg vel snart fra dem.

  Comment by Henny Stewart — 17. december 2012 @ 22:45

 8. Jeg kender det nu også kun som japansk kirsebær, og googler man Prunus Persardii, får man bare tre hit, hvoraf de to fører til dig 🙂
  Julen er jo oprindeligt en solhvervsfest, hvor man fejrer lysets tilbagekomst; at mørketiden er på retur, og dagene bliver længere.
  Det kan jeg da sagtens gå ind for … 😉

  Comment by Ellen — 18. december 2012 @ 12:06

 9. @Ellen: Ja, det er jo et godt eksempel på, at hvis man gentager noget tit nok på nettet, så bliver det sandt på Google. Skræmmende, egentlig.

  Lysets tilbagekomst er så sandelig værd at fejre! Det er jeg helt enig i. Men man behøver jo ikke nødvendigvis at have røde tophuer på, mens man gør det.

  Comment by Henny Stewart — 18. december 2012 @ 13:10

 10. Ja, det er i sandhed surt derude… men minderne om bedre tider har vi da lov at ha’… der var engang en engelsk havemand, der sagde, at vi har fået hukommelsen, så at vi kan ha’ roser i december… en smuk tanke, syn’s jeg, nu, hvor dagene ellers går i gråt…

  Comment by Naja — 18. december 2012 @ 21:43

 11. Det skal nok passe. Og er det ikke derfor, vi har fået hukommelsen, og fotografiapparaterne, ja, så kan vi passende bruge dem til at have roser, og andet godt, som f.eks. lys, i december.

  Comment by Henny Stewart — 18. december 2012 @ 21:45

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment