Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

23. december 2012

Himmelbetændt øwerkåst rajfog

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , — Henny Stewart @ 17:51

Overskriften er et forsøg på at transkribere vendelbomåls udtryk for det vejr, vi har lige nu. Snestorm, hvor himmel og jord står i et, og hvor man ikke bør bevæge sig udendørs uden at have et reb at holde i. Der er ikke ret meget godt at sige om den slags vejr, synes jeg. Vi er i den heldige situation, at vi ikke behøver bevæge os udenfor, jo på et tidspunkt skal fortovet jo ryddes, men så længe, det ser ud, som det gør nu, ville det være komplet spild af tid og kræfter.

Man kan jo godt være bekymret for de mennesker, der er på vej andre steder hen for at fejre jul. Det ville ikke være rart at tilbringe natten i en grøft. Jeg håber, at alle der skal ud i bil, husker at medbringe opladede mobiltelefoner, tæpper, varme drikke i termokander osv.

Men hvis det her fortsætter, så får vi da vist hvid j.u.l., hvilket åbenbart er meget vigtigt for nogle.

Jeg har ikke nogle billeder af snevejret i dag, men her forleden måtte vi give politisk asyl til ham her:
Klimaflygtning
Eller det er vel snarere klimaflygtning, han er. Vi aner ikke, hvor han hører til, men det må være/ have været et sted her i nærheden. Vi har lagt mærke til ham gennem flere år, sådan fra tid til anden, men her sidst i november flyttede han ind i en papkasse under havebordet på vores terrasse. Det var på den måde, vi fandt ud af, at han også var der midt om natten og i det hele taget hele tiden. Så slap vi ham altså ind. Han bliver lukket ud en gang om dagen, men har altid særdeles travlt med at komme ind igen. Han forspilder altså sine chancer for at finde sit oprindelige hjem, hvis han ellers har et. Så på den måde blev vi en mere her i huset. Dyrlægen siger, at han er gammel, men tør ikke gætte på hvor gammel, han er kastreret og øremærket, men det er så længe siden, at øremærkerne er ulæselige. Man skulle måske overveje at få hele besætningen chippet? Jeg havde egentlig troet, at det var længe fint med øretatoveringer, men man kan jo altid blive klogere. Ellers mener dyrlægen, at katten er rask nok, og nu er han så også blevet vaccineret, har fået loppekur osv. Jeg tror, jeg må oprette en speciel konto til den slags. Det er ikke gratis, skulle jeg hilse og sige.

Jeg er begyndt at samle lidt på definitioner af det at blive gammel: En definition siger, at man er ved at blive gammel, hvis man falder, når man tager bukser på. En anden, at man er ved at blive gammel, hvis man har lidt for mange katte. Det med de firbenede bliver så lidt en skønssag, og selv om jeg nok synes, vi har lidt rigeligt med katte nu, så vil jeg ikke udpege den/dem, der ikke skal være her længere, så det!

14 Comments »

 1. Jeg tror det er godt at være kat hos jer. 🙂
  God jl til dig og dine

  Comment by Inge — 23. december 2012 @ 19:00

 2. Tak i lige måde, Inge. Ja, jeg er begyndt at tænke lidt på, om det mon er for godt at være kat her.

  Comment by Henny Stewart — 23. december 2012 @ 19:02

 3. Der er nok noget om snakken, som Inge er inde på, at det er et godt kattehjem, han har fundet. Men alligevel fryder det mit kattemor hjerte, at han har fundet det ☺.

  Jeg har været på TV2 Nords hjemmeside sådan cirka 50 gange siden i går aftes, fordi min datter var på TV. Barnet har jeg stadig ikke set (de vil bare ikke vise mig nyhederne fra i går, øv), men jeg har kunnet følge vejrsituationen hos jer. Og jeg tror gerne på overskriften. Vi gør stadig kun i regn, regn og atter regn.

  Comment by Annette ud i Holland — 23. december 2012 @ 20:41

 4. Vi har i hvert fald ikke modtaget nogle klager fra pensionærerne endnu! Så irriterende, at du ikke kan se, det du vil på tvnords hjemmeside. Hvad vejret angår, så er al busdrift nu indstillet, og politiet fraråder al unødvendig udkørsel. Så må folk jo selv prøve at vurdere, hvor nødvendige deres ærinder er. Men selvfølgelig, hvis man er en større familie, der har satset på at skulle holde jul et andet sted, så er det noget af en bet at sidde hjemme med et tomt køleskab. Men det kan da være, det løjer af, inden det bliver rigtig jul.

  Comment by Henny Stewart — 23. december 2012 @ 21:10

 5. Glædelig jul til dig og dine uanset vejret, men nu tør det, og al fygesneen på loftet er fjernet 🙂

  Comment by Lene — 24. december 2012 @ 1:33

 6. Altså … jeg forstår godt, hvorfor jeg ikke forstår et kvidder af, hvad Niels Hausgaard synger, når han gi’r den på vendelbomål – jeg ville ikke have anet, hvad øwerkåst rajfog var for en størrelse – ville nok have gættet på noget med overskyet (overcast), men I er ikke nemme deroppe 😉

  “Man er ved at blive gammel, når man bukker sig for at binde sine snørebånd og tænker på, hvad man kan lave, nu man alligevel er dernede”.
  Det er vist Bob Hope, der er ophavsmanden; citatet er fra bogen Old Age Comes at a Bad Time og er meget underholdende læsning.

  Det ser ud til, at I har relativt mange plusgrader i dag, så der er håb forude for jer.

  Comment by Ellen — 24. december 2012 @ 9:12

 7. Hvorfor lede efter sit oprindelige hjem, når man lige har det så godt? Det er vel heller ikke uden grund, at en gammel kat flytter hjemmefra.

  Comment by Eric — 24. december 2012 @ 9:25

 8. @Lene: Tak i lige måde. Var det dig selv, der var oppe og fjerne fygesneen?

  @Ellen: Jeg er da sikker på, at overcast og øverkåst er i familie. “raj” er noget med at rende/løbe og fog er vel bare substantivet, der hører sammen med at fyge. Så sværere er det vel heller ikke. Himmelbetændt er, tror jeg, en senere tilføjelse. Jeg husker det som “øwerkåst rajfog”. Jeg er ikke meget for Bob Hope p.gr. af hans politik, men citatet er sjovt!

  @Eric: Nej, det er ikke uden grund, men der kan være mange grunde, der ikke har noget med hjemmet som sådan at gøre. De kan have fået en nabo med hund, f.eks.

  Comment by Henny Stewart — 24. december 2012 @ 14:02

 9. Tak for tippet. Det huskes, hvis det skulle blive nødvendigt. Vi må være unge, for vi har ingen katte. 😀

  Comment by Rimkogeren — 24. december 2012 @ 14:49

 10. Selv tak, da. Nu kan der jo også være andre tegn på alderdom, men der er vel ingen grund til lige frem at lede efter dem …

  Comment by Henny Stewart — 24. december 2012 @ 14:53

 11. […] Himmelbetændt øwerkåst rajfog […]

  Pingback by It’s hard to be a missemand | Hverken fyrre, fed eller færdig! — 25. december 2012 @ 0:33

 12. Tillykke med jeres nye kat – det er dejligt, at han har fået et nyt hjem hos jer! Sådan har selv fået en del katte.

  Comment by Madame — 25. december 2012 @ 8:25

 13. Du er jo vant til at have med flygtninge at gøre, så en enkelt klimaflygtning kan du sikkert også også rumme, men jeg synes nu han opfører sig lidt obskønt der midt på jeres gulv.

  Comment by Anna Marie — 27. december 2012 @ 13:12

 14. Ja, en enkelt klimaflygtning fra eller til burde ikke give anledning til panik. Jeg må indrømme, at jeg også tænkte mit, da han lå og fladede understellet ud på den måde. Men han viser jo egentlig ikke noget frem, idet han har fået batterierne taget ud. Det er en demonstration lidt lige som dengang, eunukkerne blev sluppet ud af den forbudte by i Peking. Da fik de jo hver sin æske med det, der en gang havde været deres. De havde bare ikke noget at bruge det til. 😉

  Comment by Henny Stewart — 27. december 2012 @ 18:27

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment