Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

29. december 2012

De forsømte bøger

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 16:50

Noget af det, jeg helst bruger tid på, er at læse. I mange år var jeg medlem af den engelske bogklub, Piccadilly, men jeg meldte mig ud et stykke tid efter, at den var blevet overtaget af Gyldendal. Det var noget med, at jeg tit glemte at afbestille bøger, som jeg var ret sikker på, at jeg ikke gad at læse. Desuden gik klubbens bogpakker fra at være på 3 bøger til at være på kun 2. Det er muligt, at jeg tager fejl, men jeg syntes, at prisen forblev den samme, mere eller mindre. I mellemtiden havde jeg også fundet ud af at købe brugte bøger til næsten ingen penge gennem Amazon.co.uk.
Bøger
Jeg har også en gevaldig stak bøger, jeg ikke har læst endnu, så der er ikke på den måde grund til at øge samlingen hver eller hveranden måned.

I år har jeg ikke læst så meget, som jeg plejer. Da jeg lå på sygehuset, læste jeg næsten ikke. Hvorfor det? Tjah, noget af den medicin, jeg fik, havde en negativ indvirkning på mit syn, men – jeg er næsten sikker på, at den vigtigste grund var, at jeg havde tv på stuen. Jeg skal da lige love for, at jeg fik set noget fjernsyn i løbet af de 4-5 uger.

Billedet ovenfor repræsenterer ikke alle de bøger, jeg læste i 2012, jeg skulle jo have dem til at passe i en firkant, ikke sandt? 🙂

9 Comments »

 1. Det er rart at have bøger til gode. De venter tålmodigt, til man får tid eller lyst. Og så er der alle dem, der ikke fylder i reolen, men som kan downloades fra fx Project Gutenberg – alt fra Sherlock til Sofokles.

  Flirter med tanken om at få en e-bogslæser …

  Comment by Eric — 29. december 2012 @ 17:21

 2. Åh her i huset læser vi også meget. Væggene er tapetserede med bøger og i alle rum…. når man er gift med en typograf og storlæser blver man miljøskadet af den gode slags….kom og besøg os og se bøger. Knus

  Comment by Lissi — 29. december 2012 @ 17:28

 3. Jeg elsker, når hjemmet bugner af ulæste bøger. Bogklubber var der engang for mig også, men ikke mere … jeg bryder mig heller ikke om at skulle vælge fra; jeg vil hellere vælge til, men det er der garanteret ikke nær så mange penge i.
  Nu køber jeg de fleste bøger i England – der er de jo til at betale, fordi de ikke har moms på bøger …
  Jeg har også tænkt på en Kindle, men vægrer mig stadig – det er dog uendelig praktisk på rejser, at man kan have masser af bøger med, der er gratis på vægtkontoen, men jeg er ikke moden til helt at undvære fornemmelsen af en ny og endnu ulæst bog i papirformat.

  Comment by Ellen — 29. december 2012 @ 17:59

 4. Jeg elsker at have en stak bæger liggende og vente.. Desværre holder de ikke evigt, så for en sikkerhedsskyld holder jeg altid øje med boghyllerne rundt omkring.
  IPad er ganske god at læse på, og den har jeg altid i rygsækken.

  Comment by Inge — 29. december 2012 @ 19:00

 5. Ja der skulle godt nok ha stået.. boghylderne.. 🙂

  Comment by Inge — 29. december 2012 @ 19:01

 6. @Eric: Det er godt at have noget til gode, så længe det ikke er hug! Og så æder de heller ikke brød, bøgerne. Jeg er kun lige så vidt begyndt på at hente de gratis bøger, men det kommer.

  @Lissi: Ja, hvis en typograf ikke skulle have nogle tryksager hjemme, så måtte der da være noget galt.

  @Ellen: Det er ganske dejligt at kunne hente en bog i dyngen og så flytte ind i den. Jeg tænkte også lidt i Kindle, men ville så gerne have et apparat, der kunne lidt mere. Det blev til en Samsung minitablet, men det er nu ikke det samme at læse på sådan en. Forresten kan en smartphone nøjagtig det samme, men det fandt jeg ikke ud af, før jeg havde både smartphone og tablet i huset. Men jeg tror ikke på, at gammeldags bøger forsvinder, og jeg håber det heller ikke.

  @Inge: Jeg har ikke vænnet mig til at have min minipad med mig rundt i landskabet, og foreløbig har jeg heller ikke investeret i nogle e-bøger, men jeg har da været rundt og hente nogle gratis af slagsen, og det skal nok blive til mere.

  Comment by Henny Stewart — 29. december 2012 @ 20:08

 7. Jeg tror ikke, jeg ville kunne holde ud at læse på en smartphone – den er alt for lille, tror jeg … jeg læser meget hurtigt, skimmer ofte en side midt ned over den, så der skal helst være plads til mange ord ad gangen – og synet er jo heller ikke det bedste mere 😉

  Comment by Ellen — 29. december 2012 @ 23:28

 8. Bogklubber lever vist højt på, at mange glemmer at afbestille. Jeg kan se, at du også har læst Balladen om Marie Krøyer – en fantastisk bog.

  Comment by Madame — 30. december 2012 @ 20:08

 9. @Ellen: Jeg tror ikke, jeg kommer til at læse ret meget på skærme af nogen slags. Jeg kan simpelthen godt lide bøger. Og de går heller ikke i stykker, hvis man falder i søvn, og de ryger på gulvet …

  @Gitte: Man kunne godt have en mistanke om, at det er det, bogklubberne lever højt på. Piccadilly kunne jeg godt lide, da det var et lille, fandenivoldsk firma. Men Gyldendal? De behøver vist ikke mig som kunde.

  Comment by Henny Stewart — 31. december 2012 @ 13:59

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment