Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

11. januar 2013

Vi har farlige dyr her

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 21:54

Måtte sende gemalen alene til dr. Dyr i går med et pænt udvalg af besætningen. Der er såmænd ikke noget i vejen, de skulle bare have deres 10.000 kilometers eftersyn og vaccineres, vejes og checkes for blinde passagerer. Hvad det sidste angik var der hverken lopper eller øremider, så det var da lidt af en fest, det er vist første gang.

Men vi har jo den her “lille” kat på ca. 3 år, som nok har sultet, da han var lille. Han er en af dem, der ville få betegnelsen “ikke håndtam”, hvis han nogensinde blev indfanget af en kattefoged. Den betegnelse er tæt på en dødsdom, så vi må håbe, at bettemis holder sig på matriklen. Han er nemlig håndtam, hvis det bare er mine hænder, det handler om, men nu var jeg ikke med i går. Så han kom hjem uden at være blevet undersøgt. Dyrlægen havde ikke lyst til at få hænderne flænset, hvilket jeg sådan set ikke skal bebrejde ham.
Farligt dyr
Men det er nu mærkeligt med den farlige, lille mis. Han knurrer og hvæser og ter sig hos dyrlægen, det har jeg selv hørt, men herhjemme er der ingen problemer. Han synes helt klart, at det der ude er noget opreklameret pis, han er altid først inde, når dørene åbnes.

Det må simpelt hen være minder fra dengang han fik batterierne taget ud, ja, og så det at han faktisk var en vildkat i ministørrelse, som vi anskaffede os i den tro, at det var en lille killing.

Mine egne arme hænger konstant i strimler, men det er de andre katte, der kradser mig. Ikke ham den bette med den skæve næse.

10 Comments »

 1. Vi har haft en som jeres farlige, lille mis – det var Gamle Jas, som også kun blev håndtam, når det var vores hænder. Så vidt jeg ved, skal katte gøres tamme lige med det sammen, og går der mange uger uden menneskekontakt bliver de vilde. Men lidt kan man heldigvis rette op det senere.

  Comment by Madame — 12. januar 2013 @ 8:25

 2. Den lille mis er sikkert også helt ok, når de andre er fundet clean.
  Han har sikkert som vildkat haft sine kampe og fornøjelser derude og nyder nu hellere en tryg tilværelse indendøre.
  Det glæder mig, at du/I har taget ham til jer.

  Comment by Lone — 12. januar 2013 @ 10:34

 3. @Gitte: Det er rigtigt, at hvis kattene skal præges på mennesker, skal det ske meget tidligt. Sjovt nok har har han ikke problemer med de andre katte, bortset fra flokkens “baby” Punktum, som han forsøger at opdrage på.

  @Lone: Ja, jeg tror også, han har haft rigeligt af livet i naturen, det billige skidt. Fyldte madskåle og varme i radiatoren, det ved man da, hvad er. Jeg synes også, jeg har meget glæde af ham, men jeg frygter da noget, hvis han skulle blive syg, hvis vi ikke kan få en dyrlæge til at se på ham i den situation. Men han ville måske gå lidt ned i omdrejninger i den situation.

  Comment by Henny Stewart — 12. januar 2013 @ 13:10

 4. Man forstår godt katten … jeg har hørt, at en vildkat først bliver rigtig tam i anden eller tredje generation. Sikke noget vrøvl, men jeg håber du forstår, hvad jeg mener … det var grunden til, at vi aldrig aftog gårdens katte; de kom nemlig aldrig ind og var ikke håndtamme. Vore nabo fik en fra gården lige så snart den kunne tages fra moderen – den killing var svær at indfange, og den bekræftede teorien, men jeg ved ikke, om den altid holder.

  Comment by Ellen — 12. januar 2013 @ 16:32

 5. Ellen, vi plejede at tage killingerne, så snart vi fandt dem, men de blev sat ud til moderen igen. Kattene sov aldrig inde, men da de fleste af dem havde haft kontakt med mennesker fra små, var de også rimeligt tamme. Det er ham her såmænd også, men altså ikke over for dyrlæger og den slags folk. Han har nok ikke de bedste erfaringer med os som race …

  Comment by Henny Stewart — 12. januar 2013 @ 22:59

 6. De rigtige hænder er altafgørende.. Og den lille skævnæsede vandt over den stygge hr. Dyr denne gang.. 🙂

  Comment by Inge — 13. januar 2013 @ 9:40

 7. Skulle situationen opstå, at den lille kat må have behov for et besøg af en dyrlæge må du liste beroligende piller i en lækkerbidsken 🙂

  Comment by Lone — 13. januar 2013 @ 12:14

 8. @Inge: Dr. Dyr er nu et meget rart menneske, så jeg synes måske nok, at “Skævnæsen” kunne have ladet ham få et kig.

  @Lone: Ja, enten det, eller også må jeg med for at holde. Så plejer det at gå så nogenlunde.

  Comment by Henny Stewart — 13. januar 2013 @ 14:53

 9. Katte?? NEJ TAK
  Klik her og læs hvorfor: http://rimkogeren.blogspot.dk/2009/03/454.html

  Comment by Rimkogeren — 13. januar 2013 @ 16:24

 10. @Rimkoger: Så du har ladet dig hverve til kattehadernes klub? Ja, ja. Vi kan jo ikke være ens alle sammen.

  Comment by Henny Stewart — 13. januar 2013 @ 16:44

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment