Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

19. januar 2013

Jeg har en klage!

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 4:08

O ver det hersens Android h*lv*de, jeg har kastet mig ud i, både i form af minitablet og smartphone. Det er da vældigt, at man både kan se fjernsyn, høre radio eller bare musik, gå på FaceBook, læse blogs og bøger og aviser og – nu kommer det – endda skrive lidt. Jeg har vænnet mig til det noget levende tastatur, som jeg ganske vist kun kan skrive med en finger ad gangen på, men jeg er hammerfrustreret over, at når de der Android-udviklere har kunnet lave alt det ovenstående, hvorfor hulen har vi så ikke fået mulighed for at placere cursoren præcis, hvor vi vil? Det er jo plat umuligt at komme til at redigere, og det kan man sagtens få brug for. Ikke mindst på grund af det førnævnte, noget levende tastatur. Og hvad ligner det i øvrigt at fremstille et komputationsapparat uden en delete-knap?

Nej, det bliver ikke på sådan et apparat, jeg skriver århundredets største roman, men jeg ville være tilfreds med at kunne fremstille nogenlunde rimelige emails eller måske et lille, bitte blogindlæg en gang i mellem. Der er jo indtil flere kameraer på en sådan maskine, og det kunne jo være, man kom forbi noget pænt, grimt eller interessant, som man så kunne blogge om på farten.

Jeg hører, at Apple’s Iphone har løst cursor problemet, men Apple er mod vores religion, så giv mig nu en præcis cursor, nogle piletaster og en delete tast, så jeg ikke skal klare det hele med backspace, kære Android udviklere!

10 Comments »

 1. Kan du ikke ved at holde fingeren ned det sted hvor du vil sætte cuseren der hvor du vil redigere, rette den tekst du vil? Min søn har en Android telefon (moren har æbletingene selvom hun for 1 1/2 år siden ikke skulle have den frugt inden for døren) og han kan godt rette hvor han vil. 🙂

  Comment by Catarina — 19. januar 2013 @ 7:45

 2. Nu er det ikke meget tablet, jeg bruger – herren i huset er nemlig helt vild med vores iPad. Men det er sjovt at se, hvor meget glæde børnene i familien har af iPads. Selv hende den lille på 7 måneder …

  Comment by Madame — 19. januar 2013 @ 8:49

 3. Jeg benytter Android, både telefon og tablet. Jeg kan fint flytte curseren til det sted jeg vil have rettet. Inde i indstillinger kan du justere følsomheden på skærmen. Det lykkedes for mig, og det var pga. samme irritation som du.

  Comment by Karin — 19. januar 2013 @ 9:16

 4. Amen.. 🙂
  Undrer mig over den manglende sletteknap, det synes jeg der var på min Htc telefon, kan man ikke strække teksten stærre, og på den måde bedre ramme med fingrene.. Det bruger jeg her på iPaden.

  Comment by Inge — 19. januar 2013 @ 10:40

 5. Manglende sletknap irriterer også mig på min bærbare Mac, men nu har jeg efterhånden vænnet mig til at bruge piletasterne og backspace.
  På iPad går jeg ud af det jeg skriver, så kan jeg få lov til at sætte cursoren, hvis jeg ellers kan ramme det rigtige sted 😉 Det irriterer mig mere med alle de skøre ord, som iPad sætter ind, jeg skal virkelig holde et godt øje med det jeg skriver.

  Comment by Lene — 19. januar 2013 @ 11:29

 6. @Catarina: Nej, desværre. Og det gælder både Samsung Tablet’en og Motorazr telefonen. Men det er det, der er meningen, at man skal kunne.

  @Gitte: Ja, jeg har også set børn lege med Ipad. En af mine bekendte efterlyste for et stykke tid siden en app til hundehvalpe. Hun ville godt have lidt fred i huset.

  @Karin: Jeg må jo se at grave i de indstillinger endnu en gang. Men jeg har også observeret forskellige fora, hvor man diskuterer disse maskiner, og der kan jeg se, at rigtig mange Androids har været på vej ud af vinduet eller ned i skraldespanden af samme grund.

  @Inge: Man kan forstørre det så meget, så det ville kunne læses af en nærsynet i Peking, men det gør ikke cursoren mere træfsikker 😆

  @Lene: Ja, det med de tossede ord døjer jeg også med på Android, i begge versioner. Jeg _har_ sendt pinlige emails fra disse apparater, så nu passer jeg på som en mis. Venter evt. til jeg kan komme til en “rigtig” computer.

  Comment by Henny Stewart — 19. januar 2013 @ 12:24

 7. Nu er Apple (heldigvis) ikke mod min manglende religion 🙂 – men jeg bliver nu alligevel aldrig forfalden til at skrive på iPhonen. Den er sgi for bøvlet.

  Comment by Bente — 19. januar 2013 @ 18:55

 8. @Bente: Tak for den oplysning, jeg var ellers ude i noget konverterings-fristelse, men hvis du mener, en Iphone er for bøvlet at skrive på, så er den nok heller ikke løsningen for mig.

  Comment by Henny Stewart — 19. januar 2013 @ 20:43

 9. Jeg er heldigvis så gammeldags, at jeg bruge pc’en til at skrive på og telefonen til at ringe fra. Okay, måske søge lidt på nettet eller finde vej. Og spille Sudoku. Og andet.
  Men ikke skrive og ikke tage billeder 😉 Det er der andre gadgets, der er langt bedre til at gøre.
  Jeg har et par gange brugt min android til at svare på blogkommentarer med. Det får jeg simpelthen knopper af, så det er kun i yderste nødstilfælde …

  Comment by Ellen — 20. januar 2013 @ 20:52

 10. @Ellen: Den sondring har jeg opretholdt i mange år, men det er da smart med en lille, bitte maskine, der kan det hele, og som man kan have i sin lomme! Jeg forestiller mig ikke, at jeg vil komme til at lave større værker på min telefon, men det er nu praktisk. Desuden har jeg jo måttet være på langs en del tid på det seneste, og der er det jo også rart at kunne følge lidt med i, hvad der foregår på nettet og også at kunne blande sig lidt.

  Comment by Henny Stewart — 20. januar 2013 @ 21:13

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment