Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

26. januar 2013

Ha a no hat dæj hat*/Bliver det en ufo?

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 23:20

Nok er jeg 58 år gammel, men jeg er stadig som en femårig, når det gælder om at passe på huer, vanter, handsker, tørklæder, sokker – you name it. De bliver væk for mig, de ting. For et par år siden fandt jeg en opskrift på en strikket alpehue af Lone Fournais. Jeg gik i gang med den med nogle tilfældige rester, fordi teknikken med vendepinde var ny for mig, og fordi jeg syntes, hatten så flot ud. Den blev færdig, jeg gik ret meget med den, folk sagde, den fik mig til at ligne “The Bucket Woman”, bare lidt. Og så blev den væk. Jeg har ellers svært ved at finde huer, som jeg synes, jeg kan være bekendt at gå ud med. Derfor bruger jeg meget ofte pandebånd. Men lige præcis denne hue var jeg altså glad for.

Så kom tanken til mig: Hvis du har kunnet finde ud af at strikke den en gang, så kan du vel gøre det igen? Så jeg startede for snart en måned siden. Da jeg var strikkoman, var det en ting, jeg ville have kunnet klare på en eftermiddag. Når jeg strikker nu, strikker jeg dels langsomt, dels bliver jeg ikke ved ret længe. Så denne version 2 af hatten er i stor fare for at blive til en UFO (u-færdigt objekt). Dem har jeg efterhånden mange af. Der skal strikkes 18 felter, før man laver kanten, hæfter ender og er færdig med dyret. Jeg er midt i felt nr. 15.
UFO eller hat
Denne gang er det ikke tilfældige rester af supermarkedsgarn, der anvendes. Næh, det er omhyggeligt udvalgte nuancer fra Garnudsalgets “garnblomst”, en lille æske med 12 x 25g tyndt uldgarn i forskellige farver.

Nej, jeg vil altså have det låg færdigt, senest i morgen. Har nemlig andre projekter på bedding. Og så kunne jeg jo også tage låget på, når jeg skal ud og slide på fortovene her omkring. Hvis den ellers kommer til at passe. Men det kan jeg ikke rigtig bedømme endnu, først skal den udstyres med en kant.

*Hvis jeg nu havde haft den hat (autoriseret oversættelse fra Vendelbomål)

7 Comments »

 1. Tak for oversættelsen – og alligevel ‘hatten’ af for at kaste dig ud i projektet. Jeg er stadig ved min karklud fra da moren for nogle år siden mente, at jeg sagtens kunne strikke.

  Og jeg forsøger end ikke flerfarveri!

  Det må være som med skiene – man skal tidligt i gang; og når man så starter med skiene har man behov for huen.

  Comment by Nille — 27. januar 2013 @ 9:42

 2. Tak for oversættelsen. Min egen viste sig at være forkert 😉
  Jeg kender desværre godt det med, at ting forvandler sig til UFOer alt for tæt på færdiggørelse. En kedelig egenskab at have, i stedet for, at man lige kan få taget sig sammen til at få det sidste gjort.
  Mon ikke det er fordi, der altid lurer et nyt og spændende projekt lige forude? Måske er man oven i købet startet på det?
  Huen er sød og bliver flot i farverne – håber du får dens status ændret til FO i løbet af dagen.
  Jeg kan snildt have 3-4 arbejder i gang af gangen. Og have lige så mange UFOer liggende.

  Comment by Ellen — 27. januar 2013 @ 9:47

 3. Jeg har det på samme måde med en hæklet lampeskærm
  til en gammel Jugend-lampefod, som ingen lampeskærme passer til, kun en speciel hæklet én, som jeg tilfældigvis for flere år siden ‘udviklede’. Nu skal jeg i gang med at forny den for tredje gang og har i mellemtiden igen glemt alt om opskriften

  Comment by Anna Marie — 27. januar 2013 @ 15:42

 4. Hvor bliver den fin – bare det mig, der kunne sådan noget. Håber vi må se den færdig!

  Comment by Madame — 27. januar 2013 @ 15:45

 5. @Nille: Min generation havde masser af håndarbejdstimer, men jeg vil nu mene, at det var mine bedstemødre, der lærte mig både at strikke, hækle og brodere, og især for den enes vedkommende også glæden ved at gøre det. Jeg har bare ikke lavet ret meget af den slags i de senere år.

  @Ellen: Den bliver ikke færdig i dag, men jeg er kommet et godt stykke videre: Pulden er samlet, alle de tråde, der var indtil nu, er hæftet og kanten er påbegyndt. Men jeg ved stadig ikke om den dur, før den er masket af. For mig dur det ikke at multitaske for meget med strikning, så bliver det slet ikke til noget.

  @Anna Marie: Det er noget af det, der irriterer mig mest, når jeg har glemt en teknik, jeg før har kunnet. Men har du ikke den gamle skærm? Med hæklede ting synes jeg tit, man kan tælle sig frem for at kopiere.

  @Gitte: Jeg håber, den bliver fin. Jeg kan godt huske, at du har et noget traumatiseret forhold til håndarbejde på grund af en horribel håndarbejdslærerinde, der åbenbart hverken kunne lide faget eller børn.

  Comment by Henny Stewart — 27. januar 2013 @ 22:19

 6. Den alpehue kunne jeg også tænke mig at strikke. Jeg har googlet alpehue/baskerhue og fundet en magen til din. Men opskriften er desværre lukket alle steder, hvor den fremkommer.
  Nu har jeg så fundet en anden, som ikke er nær så spændende som din. God fornøjelse med projektet 🙂

  Comment by Lone — 29. januar 2013 @ 14:49

 7. Check lige, om der skulle være kommet noget i din mail. 🙂

  Comment by Henny Stewart — 29. januar 2013 @ 15:20

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment