Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

30. januar 2013

Konspiratoriske katte?

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 14:34

Jeg har ladet mig fortælle, at kattes hjerner er på størrelse med et mindre barns tommelfingernegl, og at 3/4 af samme hjerne er direkte forbundet til hørelse, syn og lugtesans. Den sidste fjerdedel er så til rådighed for evt. “tankevirksomhed”. Mao., man skal nok ikke forvente, at en kat nogensinde får en Nobelpris i noget som helst. Faktisk så står det nogle gange så skidt til med tankevirksomheden, at hvis katten ser en usympatisk artsfælle udenfor, så kan den finde på at angribe en af sine husfæller i stedet for. Ja, de kan sågar finde på at angribe deres mennesker i sådan en situation. Nu er det ikke sådan, at jeg vil beskylde dem for at være r.e.t.a.r.d.e.r.e.d.e. De er, som de er, og har man dem, har man også megen fornøjelse af at iagttage dem.

Men måske er der noget med de kattes kognitive evner, som vi mennesker ikke har fattet endnu. Der er som bekendt rigtig meget, vi ikke fatter. F.eks. er jeg ret sikker på, at mine katte holder møder. Man kan komme ud på badeværelset midt om natten, og når man så tænder lyset, sidder de nærmest og fløjter og prøver at kigge den anden vej, men opstillingen er helt klart en mødeopstilling, efter min mening:
Mine katte holder møder
Det er så igen hustegneren (ikke at forveksle med en arkitekt), der har været på spil. Det er muligvis en stor fejl, men jeg sover normalt ikke med et kamera i hånden, og jeg er ret sikker på, at de ville være lusket af i hver sin retning, inden jeg kunne nå at hente et kamera i denne situation.

Nu har jeg før antydet, at vi har lidt for mange katte her i huset, og det har vi. Men jeg vil alligevel mene, at skal man have kat, bør man have mindst to. Katte er ikke deciderede flokdyr, men jeg er overbevist om, at de har stor fornøjelse af hinanden. De er også voldsomt irriterede på hinanden ind i mellem. Men hvad var det nu Sartre sagde? L’enfer, c’est les autres. Helvede er de andre, ja, men de andre kan nu heller ikke undværes og det gælder både to- og firbenede.

9 Comments »

 1. Hej Henny

  Jeg er lige begyndt at følge din blog, som jeg har fundet via Ellen. Den virker spændende!

  Jeg er selv katteelsker og har haft kat det meste af mit liv. Her hvor jeg bor nu, må man desværre ikke have kat, ellers ville jeg straks anskaffe mig en. Jeg har godt nok hørt, at man helst skal have to, men jeg kan ikke overskue at have to i en lejlighed.

  Fin tegning du har lavet af ‘kattemødet’.

  Comment by Stegemüller — 30. januar 2013 @ 18:09

 2. Kattemøder om natten.. Hvad mon de er ved at bygge op til.. 🙂 jeg ville holde lidt øje med dem, hvis jeg var dig..
  Min gamle Bumle bekræfter teorien om en lille hjerne, hun stod altså ikke forrest da hjernerne blev delt ud, men hun var da sød når det passede hende..

  Comment by Inge — 30. januar 2013 @ 18:21

 3. @Stegemüller: Velkommen til og tak for roserne! Jeg tror simpelthen ikke, jeg ville bo et sted, hvor man ikke måtte have kat mere.

  Jeg ved selvfølgelig godt, at man ikke altid har valget. Jeg tror ikke, det har været tilladt at holde husdyr i nogle af de mange lejligheder, jeg har boet i gennem årene.

  Der er også katte, der er bedst til at være alene.

  @Inge: Ja, jeg holder skam også øje med dem!

  Nej, katte er nok ikke de hurtigste knallerter på molen. Der er jo den engelske vits: “When they were handing out the brains, I thought they said trains and so I asked for a small one that went round and round in circles.

  Det er min erfaring, at hunkatte er søde, når det passer dem, og hankatte er det hele tiden eller også slet ikke. Men selv om jeg har et større kattehold, er min erfaring stadig begrænset.

  Comment by Henny Stewart — 30. januar 2013 @ 20:03

 4. Godt, du kan tegne, så vi får set kattemødet ved nattetide 🙂
  Hvis du har lyst, kan du prøve at se kattetegningerne på min blog. Linket er i headeren under ‘Alt hvad jeg behøver at vide’.
  Jeg har kopieret tegningerne fra en lille bog, som desværre ikke kan fås mere.

  Comment by Lone — 31. januar 2013 @ 7:00

 5. Med andre ord så er der jo rigtig mange lighedspunkter med mennesker … 🙂

  Comment by Madame — 31. januar 2013 @ 8:36

 6. @Lone: Tak for linket. Jeg kunne rigtig godt lide de kattetegninger. Den tegner er kommet til et sted, hvor han tegner katten, næsten som om den var et bogstav eller et grafisk tegn.

  @Gitte: Det er der jo. Vi er jo heller ikke altid særlig kloge, og vi kan også finde på at lave nogle mærkelige og til tider uhensigtsmæssige koalitioner! 😉

  Comment by Henny Stewart — 31. januar 2013 @ 11:04

 7. Tak for oplysningen om Simons cat. Jeg har allerede moret mig over flere af videoerne 🙂
  Jeg kendte dem slet ikke.

  Comment by Lone — 31. januar 2013 @ 12:08

 8. Du har en virkelig charmerende streg!De katte dér på din tegning holder helt sikkert konspirations-møde – var det bag lukkede døre?

  Comment by Naja — 31. januar 2013 @ 13:00

 9. Tak skal du have, Naja. Nej, det var ikke bag lukkede døre. Så dygtige er de trods alt ikke. Men åbne en dør, derimod, det kan de somme tider. Jeg har lavet en tilføjelse til reglementet: Ingen katte i klædeskabene. Det holder hårdt, for en af skabsdørene skal lukkes meget hårdt, ellers kan snøblerne åbne den.

  Comment by Henny Stewart — 31. januar 2013 @ 13:14

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment