Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

2. februar 2013

Plastic surgery, anyone? (Nej, tak!)*

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 15:33

Efter at have været så led som at sprede et uheldigt link om Goldie Hawn, og hvordan hun ser ud nu, efter at have været under kniven et utal af gange, har jeg fået en anelse skyldfølelse. Også lidt noget andet: Der skal nok være folk, der mener, at hvis man så ud som Goldie Hawn gør nu, da man var 30, så ville det have været en vældig forbedring, og Goldie er immervæk 67 år gammel. Og de ville ikke have haft helt uret. Der er lidt sure rønnebær i drinken.

Jeg har tidligere erklæret, at jeg ikke vil under kniven, med mindre det drejer sig om liv og død, og i den situation er det stadig noget, der skal overvejes. Det mener jeg stadig. Men man kan da lege med tanken.
Henny med hagere
Som man kan se, har jeg også leget lidt med mit billedbehandlingsprogram. Jeg ville gerne have sagt, at jeg havde photoshoppet et billede, men det ville være løgn, for jeg har ikke PhotoShop. Jeg nøjes med en gammel version af PaintShop Pro. Nå, først fjernede jeg hele dobbelthagen. Så gjorde jeg kinderne noget mindre, og så fladede jeg de hængende mundvige lidt ud. Så holdt jeg op. Jeg var stadig ikke tilfreds, for den tilbageblivende hage ser nu kæmpestor ud, som om jeg havde købt den på udsalg. Og øjnene burde man da også gøre noget ved. Men som sagt stoppede jeg.

Mon ikke det tit er på samme måde med de “rigtige” plastikoperationer? Men det er vel såre menneskeligt. F.eks. køber man en ny stol. Stolen får gardinerne til at se meget gamle ud. Men inden man hænger noget nyt og dyrt op foran vinduerne, skal væggene males og så kører det bare. Nej, det gælder om at lade være og have et dankort, der er lavet af muldvarpeskind.

*Her nærmest skal grines.

12 Comments »

 1. Menneskets appetit på at redigere virkeligheden er umættelig.

  Comment by Eric — 2. februar 2013 @ 16:09

 2. @Eric: Hvis selvsamme virkelighed så blev bedre af det, ville det da altid være noget. Men det er sjældent tilfældet.

  Comment by Henny Stewart — 2. februar 2013 @ 16:16

 3. Du er godt nok dygtig med PaintShop Pro. Jeg synes slet ikke, at hagen ser for stor ud på billede 2.

  Jeg har PhotoShop CS6 som jeg har købt for en formue. Jeg har tidligere haft CS4. I går skulle jeg så bruge det for første gang til en simple beskæringsopgave, og så kunne jeg ikke engang finde ud af det. Det er godt nok bittert, at de har lavet så meget om siden CS4. Jeg prøvede at ty til hjælpen, men det hjalp ikke noget.

  Comment by Stegemüller — 2. februar 2013 @ 18:55

 4. Du er da ret skrap med et fotoredigeringsprogram.. Tænk hvis det var lige så nemt, billigt og smertefrit i virkeligheden, 😉

  Comment by Inge — 2. februar 2013 @ 20:24

 5. Hmnn. Jeg tror ikke, det ville være så godt, hvis man kunne redigere virkeligheden på den måde. Man skal heller ikke ret tæt på for at se fejlene. Men det ville være godt, hvis alle unge piger lærte at redigere billeder, for deres forbilleder i modebladene er redigeret (nogle gange helt latterligt meget).

  http://www.psdisasters.com/2012/12/top-10-photoshop-disasters-of-2012.html

  Man kan finde mange flere eksempler på latterlige redigeringer ved at google på PhotoShop Disasters.

  Hvis man skal være så “perfekt” som noget, en professionel photoshopper har lavet, er det jo ikke så mærkeligt, at man ønsker sig botox, operationer og/eller udvikler spiseforstyrrelser.

  Comment by Henny Stewart — 2. februar 2013 @ 21:23

 6. @Stegemüller: Jeg har fået lov at lege med PhotoShop hos venner på et tidspunkt. Det har langt flere funktioner, end jeg har brug for. PaintShop Pro til og med version 7, som jeg har, blev anset for at være “fattigmandsphotoshop”, og de fleste plugins til PS kan også bruges i PSP7. Hvordan PSP er, efter at det blev opkøbt af Corel, ved jeg ikke. Hemmeligheden ved at få nogle mennesker til at tro, at man er god til billedbearbejdning er simpelthen at arbejde på nogle store billeder og så lave dem meget små, når de skal bruges. Men tak for rosen alligevel!

  Faktisk er det eneste, jeg mangler i PSP en “vectorizer”, men de findes online, og de kan den smule, jeg har brug for – det er mine tegninger, der helst skal igennem sådan en, inden andre ser dem.

  Ellers har jeg PhotoScape, som er gratis, det kan masser af ting og har mange indbyggede filtre, rammer og skabeloner. Det er jeg rigtig glad for. Ligeså Picasa fra Google, det kan også mange ting efterhånden. Både PhotoScape og Picasa er helt suveræne til at beskære med og til at rette “skæve” fotos op med. Når jeg har hav med på et billede, ville det løbe ud af den ene side. Jeg har svært ved at få horisonten vandret, men det klarer disse gratisprogrammer.

  Comment by Henny Stewart — 2. februar 2013 @ 23:41

 7. Hi, sexy lady 😉
  Windows Live Photo kan også nogle praktiske ting, hvor oprettelse af en skæv horisont er bare en af mange ting.
  Jeg kan godt se, at Johns Photoshop Elements nummer etellerandet kan rigtig meget, men der går alt for lang tid med det, synes jeg, og det er med at arbejde i lag har jeg ikke rigtig forstået. Muligvis fordi jeg ikke selv har leget med det …

  Comment by Ellen — 3. februar 2013 @ 0:02

 8. @Ellen: Hmnn – in your dreams! Windows Live er min computer født med, og den eneste del af det, jeg har brugt er filmeditoren – kun i mangel af bedre. Mailprogrammet hader jeg af et godt hjerte, men det kunne da godt være, at man skulle kigge lidt på fotoeditoren. Min skræk er, når Windows kommer op i en version, hvor man ikke kan bruge PSP mere. Det er allerede begyndt, man kan ikke længere kalde hjælpefilen frem.

  Lag er uhyre praktiske. Når jeg vil manipulere med et foto, lægger jeg et lag ind og maler på det. Hvis det ligner l***, sletter jeg bare laget og laver et nyt. Man kan også lave sjove effekter med lag. Jeg har et simpelt eksempel her http://hennys.dk/?p=1011

  Comment by Henny Stewart — 3. februar 2013 @ 0:48

 9. Dankort af Muldvarpeskind, hi, hi!
  En pæn lille dobbelthage er ikke af vejen. Meget hellere det end at komme til at ligne Meg Ryan i ny udgave. Goldie Hawn har jeg ikke set fornylig.

  Comment by Anna Marie — 3. februar 2013 @ 13:43

 10. @Anna Marie: Ja, det må vel være et dankort, for der er vel ingen, der bruger tegnebøger mere?

  Jeg googlede lige på Meg Ryan. OMG. Ja, hende har de ikke været gode ved. Hun var jo ellers en rigtig pæn dame. Hun er så over 50 nu, og det er sørgeligt, at hun ikke ville have det ansigt, man nu får i den alder. Med hendes udgangspunkt ville hun jo også have set godt ud. Men nu ligner hun jo nærmest en hønser**, de har rodet så meget rundt i hendes ansigtsmuskulatur, at det må gøre ondt på hende at tale.

  Comment by Henny Stewart — 3. februar 2013 @ 17:21

 11. Du er skrap til fotoredigering – og som Inge siger, tænk hvis det var lige så nemt, billigt og smertefrit i virkeligheden. Mon ikke det er sådan, ‘de’ gør med billederne af de dukkeagtige modeller, man kan se rundt omkring? Jeg kan nu bedst lide, at man kan se på mennesker, at de har levet.

  Comment by Madame — 3. februar 2013 @ 19:09

 12. @Gitte: Tak! Der er rigtig gang i PhotoShop på modebladene, ingen tvivl om den ting. Du har ret i, at det er bedst, hvis man kan se på mennesker, at de har levet. Tænk at være 80 år og ligne en eller anden Barbiedukke! Bwadr.

  Comment by Henny Stewart — 3. februar 2013 @ 19:32

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment