Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

10. februar 2013

Åh, disse minder!

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 7:11

Eftersom jeg er oppe på dette helt forkastelige tidspunkt, har jeg siddet og kigget på den nye kanal, DR3, hvor man om natten åbenbart har en serie, hvor folk fortæller om deres hobbyer. Der er godt nok nogle ret usunde imellem: F.eks. har jeg set en mand, som samler på figurerne fra Kinderæg! Hans mest “værdifulde” genstand var flere hundrede euro værd! Ikke af mine penge. Så er der også en fyr, der åbenbart har til hobby at dirke låse op. Jeg har kigget godt på ham. Men nu kommer vi til det egentlige: Der er en kvinde, som tegner croquis. Det, at tegne efter nøgenmodel, en mandlig model i hendes tilfælde. Det har hun gjort nu i 20 år.

Jeg har også selv tegnet croquis, men det blev kun til en enkelt eftermiddag. Det var mens jeg gik på seminariet, så det har været i 1977 eller 78, vil jeg tro. Jeg havde formning på linje, og vores lærer gjorde os opmærksomme på, at der ville være et kursus i croquistegning den følgende lørdag på Lundergårdsskolen, og hun opfordrede os til at deltage. Det var vi nogle stykker, der indvilligede i. Vi mødte op, 5-6 stykker fra linjefagsholdet. Og så var der ca. 30 andre deltagere, næsten alle sammen mænd. Der var også blevet indkøbt indtil flere rammer øl, så vi tænkte vores, da vi så, at det var en kvindelig model. Men det var nu et pænt og ordentligt kursus, og det var meget givende.

Næsten ingen af os havde prøvet at tegne efter model før. Vi kendte vel ikke nogen, der var villige til at sidde stille længe nok. Jeg var faktisk så tilfreds med resultaterne, at jeg hængte nogle op på væggen efterfølgende. Nu er de formodentlig havnet i en skraldespand. Jeg aner i hvert fald ikke, om de eksisterer mere. Det var jo sådan set heller ikke meningen, croquis er jo netop kunsten at fryse et øjeblik gennem iagttagelse og hurtigt arbejde med kul eller blyant.

4 Comments »

 1. Jeg har ikke set den nye kanal endnu, her i huset bliver der mest vist nyheder og sport.. 🙂

  Comment af Inge — 10. februar 2013 @ 8:29

 2. @Inge: Så vidt jeg kan se, går du ikke glip af noget særligt ved ikke at have DR3.

  Comment af Henny Stewart — 10. februar 2013 @ 9:27

 3. Er det nu at jeg skal gå på loftet og finde den kasse med alle figurerne fra kinder, som jeg ikke måtte smide ud for min børn 😉

  Comment af Lene — 10. februar 2013 @ 19:42

 4. @Lene: Det kunne det meget vel være. Det er helt utroligt, at nogle mennesker vil give så mange penge for sådan noget bras. Det er selvfølgelig langt fra alle figurerne, der er noget værd, men hvis de er gamle, er der en god chance for, at du kan afsætte dem med fortjeneste. Det er de utroligste ting, folk finder på at samle på. 🙂

  Comment af Henny Stewart — 10. februar 2013 @ 19:46

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment