Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

14. februar 2013

Karma? Livrem eller ej? Herremode?

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 0:41

Mens jeg stadig underviste udlændinge i dansk, brugte jeg tit hurtige tegninger på tavlen til at illustrere et eller andet. Det kunne være et ord, der ikke stod i ordbogen, et eller andet ordsprog, som f.eks. “gulerod eller pisk”, et udtryk, der var meget populært i socialpolitikken under den forrige regering. Det er det i praksis også under den nuværende, nå men det var ikke det, jeg ville skrive om lige nu. Et af de senere års “glansnumre” var noget i retning af dette:
Calvin Borg
Som man forhåbentlig kan se, er det et indlæg om moden for unge herrer. Meget lavthængende bukser, så man er nødt til lave en underligt skrævende gang for overhovedet at få dem med sig. Man skal kunne se mærkevareunderhylerne og numsen i dem. Denne tegning kunne f.eks. indgå i diskussioner om dress code eller mangel på samme, hvor mange kursister havde nogle ret stærke meninger. Selv fatter jeg ikke denne mode og havde overhovedet ingen kvaler ved at gøre så meget grin med den som vel muligt.

Nu er jeg så blevet delvist ramt af karma. Jeg har tabt mig noget. Bevares, jeg er ikke i nærheden af at være slank, slet ikke. Men mit indre register over, hvilke bukser, jeg behøver bælte i, og hvilke ikke, passer ikke længere til virkeligheden. Derfor har jeg for nyligt været ude i det offentlige rum og måttet “diskret” trække op i permissionerne for ikke at risikere at komme til at ligne en af de unge, jeg gjorde nar af før i tiden. Jeg har så ikke mærkevareunderhylere, men heldigvis er de fleste af mine toppe ret teltagtige, så jeg blev ikke afsløret lige med det samme.
Livrem eller ej?
Så en af dagene skal jeg altså til at lave om på min tøjstatus. Det bliver nok ikke nødvendigt at købe nyt. Jeg smider jo aldrig noget ud, så jeg skal bare finde noget af det kluns, der passede for nogle år siden. Indtil jeg har gjort det, må jeg hellere spille sikkert og sige: Altid livrem. Helst også seler, men sådan nogle har jeg ikke!

Jeg kan se, at min underbevidsthed ikke regner med, at jeg skal undervise igen. Det vil overbevidstheden, hvis jeg har sådan en, altså også gerne være med til at bestemme.

6 Comments »

 1. Hihi, en dejlig selvironi du har. Jeg kan heller ikke fordrage synet af hængerøvsbukserne, de unge går med. Godt du har gemt tøj, du kan passe, og så slipper du måske for at gå med livrem i permissionerne.

  Comment by Madame — 14. februar 2013 @ 8:07

 2. Jeg tror ikke de lavthængende bukser er mode hos de unge mænd længere. Egentlig syntes jeg den var meget sjov. Jeg morede mig i hvert fald kosteligt, når drengene forsøgte at løbe og havde en kamp med at holde bukserne oppe 🙂

  Forleden kom jeg selv hjem med bukserne hængende nede om knæene. Jeg bruger benvarmere, som rækker fra midt lår til anklerne. De har en tendens til at trække mine bukser af (slap elastik i bukserne). Heldigvis havde jeg overtøj på, som lige netop dækkede fadæsen, til jeg nåede ind i opgangen.

  I sådan en tabe-sig-periode, du er i, er tunikaer en god opfindelse.

  Skønne tegninger 🙂

  Comment by Lone — 14. februar 2013 @ 8:15

 3. Det må altså trods alt være en god ‘bivirkning’ af alle dine trængsler – især hvis du har gemt tøj, du nu kan passe igen, så ikke der er store udgifter forbundet med skrumpningen. Jeg har heller aldrig forstået hængebuksemoden, men måske har det lidt med dåbsattesten at gøre … kan bare ikke med min bedste vilje se noget sexet ved at udstille sine underhylere – uanset mærke!

  Comment by Ellen — 14. februar 2013 @ 8:49

 4. Jeg forstår heller ikke moden med de hængende bukser og så synes jeg også, det ser forfærdeligt ud. Jeg synes dog ikke, man ser så mange af dem mere, så måske har moden skiftet igen.

  Det er nogle skønne tegninger, du laver.

  Comment by Stegemüller — 14. februar 2013 @ 11:18

 5. Den skrækkelige mode er desværre ikke forsvundet fra det belgiske gadebillede endnu – og de færreste af dem ved desværre, hvad den oprindelige mening med dette antræk var. Hvis de gjorde, ville de næppe rende sådan rundt!

  Seler er til gengæld meget på mode igen hernede – med alverdens fantasifulde mønstre; så det ville da være en glimrende løsning?

  Comment by Nille — 14. februar 2013 @ 11:31

 6. @Madame: Ja, det betaler sig at gemme sine gamle sager, selv om der efterhånden ikke er plads til mere i skabet. Hvis oprydningsånden falder over mig, kan jeg i stedet smide nogle af de store bukser ud.

  @Lone: Jeg håber, den mode er overstået. Det er noget af det grimmeste, jeg har oplevet. Næsten mere provokerende end en sikkerhedsnål i kinden. Tunikaer er i det hele taget en god opfindelse. Jeg får vist aldrig et mellemgulv, der tåler at ses mere, 😉

  @Ellen: Jeg håber også, at det er en “god” bivirkning. I starten fik jeg jo at vide, at jeg ikke måtte tabe mig, men nu er vi jo forbi starten, så mon ikke det går? Det sker simpelthen, fordi jeg er træt af “dumping-symptomet” og derfor spiser mindre. Hængebuksemoden fatter jeg heller ikke.

  @Stegemüller: Man kunne håbe, det er blevet umoderne igen. Det er et fænomen, der næsten kunne gøre en glad over, at man ikke har børn!

  @Nille: Jeg ved sådan set heller ikke, hvad den oprindelige mening var, andet end at det er noget, der kommer fra hip-hopmiljøet, ja og så kan man jo se, at de stiller en vis legemsdel til skue, også til rådighed, måske? Hvis det er sådan, det hænger sammen, så er det endnu værre, end grimheden ved antrækket.

  Ku’ godt være, man skulle skaffe
  sig et par seler. Dem kan man godt skjule under en tunika!
  😉

  Comment by Henny Stewart — 14. februar 2013 @ 14:33

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment