Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

15. februar 2013

Chainsaw Capital of the World

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 14:56

Der har været en del forespørgsler på “Hope” eller historien om “Hope”, lige for en ordens skyld, så har jeg aldrig tænkt på Gordon som “Hope”. Nu har jeg ikke tænkt mig at fortælle mere om vores møde, resten tilhører privatlivets fred og er forresten ikke mere spændende end andre menneskers historie.

Men jeg har jo selv været på besøg i Hope i år 2000, og derefter troede jeg, at jeg skulle skrive en roman, sådan som f.eks. Anna Marie foreslår. Det viser sig så, at jeg ikke har studeret aktantmodellen tilstrækkeligt. Jeg er ikke i stand til at dreje et plot, kun til at beskrive. Til gengæld slog jeg stort op. Jeg skrev på engelsk. Hvis baronesse Blixen kunne, hvorfor så ikke også fr Stewart? Desværre kom jeg ikke så langt. Men sådan begyndte det:

In the Fraser Valley, some 300 kilometers from Vancouver is a small town named Hope. It has been named the Chainsaw Capital of the world, and that perhaps tells you all you need to know about the town of Hope for the moment, although it is not the complete truth about the place. About an hours further drive into the Fraser Valley, where the Valley is quite narrow … Læs mere … ikke at der er så meget mere …


That’s it, ladies and gentlemen. Bortset fra ovenstående er er ingen illustrationer. Turen fandt sted, før vi havde fået digitalkamera(er). Faktisk var mit fine Ricoh lige stået af, så vi havde et, siger og skriver et, engangskamera med 24 billeder til 3 ugers ferie. Billederne blev gennemgående ikke ret gode. Men det er da et held, at nogle af dem er blevet på nethinden. En ting kan man ikke tage fra British Columbia: Der er fantastisk, storslået natur. Næsten lige meget hvor man er, og hvordan man vender, så er der et “motiv”.

6 Comments »

 1. Begynder ellers godt. Har du læst Richard Ford: Canada?

  Comment by Anna Marie — 16. februar 2013 @ 11:36

 2. @Anna Marie: Tak. Jeg begyndte at føle mig lidt som Betty McDonald fra “Ægget og jeg” i hendes beskrivelse af familien Kettle. Nej, jeg har ikke læst noget af Richard Ford.

  Comment by Henny Stewart — 16. februar 2013 @ 11:44

 3. Canada står på vores to-see-liste – kender flere, der har oplevet den smukke natur, så det kunne vi også godt tænke os … men i dag kunne man slet ikke forestille sig at rejse med 24 billeder til rådighed.

  Comment by Ellen — 16. februar 2013 @ 15:30

 4. @Ellen: Nej, i dag ville 3 ugers ferie i B.C. give anledning til 1000+ billeder. Men det var andre tider, dengang. Ganske vist fandtes der digitalkameraer, men de var for dyre for os, mente vi.

  Comment by Henny Stewart — 16. februar 2013 @ 15:42

 5. Det begynder ellers godt, som Anna Marie skriver. Sjovt at tænke sig, hvordan vi skulle spare på billederne førhen – nu knipser vi jo i hundredvis.

  Comment by Madame — 16. februar 2013 @ 20:40

 6. @Gitte: Ja, en god begyndelse er jo altid godt, men det fører ikke nødvendigvis til en afslutning.

  Jeg synes selvfølgelig, at det er herligt, at vi nu bare kan knipse løs. Men når man er til en sammenstimling af en eller anden slags, er det ved at være for meget. Man kan risikere at komme hjem med en masse billeder af folk, der tager billeder.

  Comment by Henny Stewart — 16. februar 2013 @ 20:59

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment