Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

21. februar 2013

Ikke så glad …

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 17:20

Men vi havde nok luret, at der kunne være noget i den retning på horisonten. For nogle uger siden ringede min læge for at fortælle, at han ikke mente jeg havde skyggen af en chance for at få sådan et rekreationsophold i Spanien. Det er første gang, han har ringet hjem til os i alle de år, vi har været patienter hos ham, og jeg tænkte allerede den gang, at det dog egentlig var mærkeligt. Så for to uger siden modtog min mand og jeg begge et nyt sygesikringsbevis uden lægenavn på, men med det samme telefonnummer. Så i dag modtog vi igen nye sygesikringsbeviser, og denne gang var der et nyt lægenavn på.
Sundhedskort
Vi har været meget glade for vores gamle læge, men han er jo midt i tresserne, og han skal vel også have lov at holde fri på et tidspunkt. Den nye læge er en kvinde, og det er da i hvert fald noget nyt. Nu får vi håbe, at vi ikke skal til at genfortælle vores sygehistorier tilbage til Adam og Eva i paradisets have for at kunne fortsætte de behandlinger, vi hver især er i. Men skal vi, så skal vi. Det er der vel ikke noget at gøre ved.

Når man som jeg er ude i et behandlingsforløb med rigtig mange aktører, er det virkelig vigtigt, at man har en fornemmelse af, at der er en person ud over en selv, der kender til alle faser og handlinger i forløbet. Den person var min gamle læge. Men det hele er jo skrevet ind i den elektroniske patientjournal, så det vil vel være muligt for en anden person at sætte sig ind i det også. Ellers må jeg jo være min egen tovholder. Det er nok det, man i realiteten er under alle omstændigheder.

Så vil jeg ellers ønske vores gamle læge et godt otium!

10 Comments »

 1. Ja læger går jo også på pension, og det er ret træls, selv om det kan være velundt.
  Jeg fik også nyt kort sidste år, har dog ikke hilst på giraffen endnu.

  Comment by Inge — 21. februar 2013 @ 18:05

 2. @Inge: Det er jo også bedst, hvis man ikke skal hilse på sådan nogle giraffer alt for tit, men når man har behov, så er det utrolig vigtigt, at det er den rigtige giraf, man har. 🙂

  Comment by Henny Stewart — 21. februar 2013 @ 18:09

 3. Det var godt nok ikke lige det mest belejlige tidspunkt, men man har før hørt om uheldige sammentræf.
  Jeg får nok aldrig nyt kort … på mit står der nemlig ‘Lægerne i Havdrup’, og da der er tre af dem i forskellige aldre + en sygeplejerske, er der håb om, at de holder min tid ud – og jeg kender ingen af dem særlig godt …

  Comment by Ellen — 21. februar 2013 @ 19:31

 4. @Ellen: Ja, nærmest hensynsløst ubelejligt! 😆 Men man kan da blive nødt til at acceptere, at selv ens læge kan have andre planer med resten af sit liv.

  Det var da også en mere økonomisk løsning, at man blot har lægehuset på kortet. Så er man fri for at sende hele to kort inden for en og samme måned. Ressourcespild!

  Comment by Henny Stewart — 21. februar 2013 @ 19:38

 5. Åh, det er ikke rart at skifte læge ufrivilligt. Jeg hører til et lægehus med 4, og jeg er begyndt at komme hos en af de unge, så jeg mærker nok ikke, når den ældste holder på. Men jeg kigger med stigende bekymring på min tandlæge, hvis hår er blevet foruroligende gråt i de senere år. Ham vil jeg nødig undvære.
  Selv om din nye læge kan læse din sygehistorie, så tror jeg, det vil hjælpe, at du selv har fat i historien også. Det er godt selv at være tovholder.

  Comment by betty — 21. februar 2013 @ 20:07

 6. @Betty: Ja, det er faktisk helt nødvendigt, at man selv har styr på sagerne, så meget som man nu kan uden den lægefaglige ekspertise.

  Comment by Henny Stewart — 21. februar 2013 @ 20:37

 7. Jeg husker knap, hvordan min læge ser ud, men i din situation er skiftet pokkers ubelejligt, kan jeg godt se. Der er vel ikke andet at gøre, end at være ekstra oppe på dupperne næste gang der er kontakt. Den der med at komme forbi for at få en sludder er næppe gangbar.

  Comment by Eric — 21. februar 2013 @ 20:55

 8. @Eric: Ikke desto mindre har jeg nok tænkt mig at komme forbi for at få en sludder, næste gang jeg skal have medicin. De ting, jeg får fast, plejer jeg bare at ringe efter. Men det er lidt vigtigt, at jeg skaffer mig overblik over “situationen”.

  Comment by Henny Stewart — 21. februar 2013 @ 20:59

 9. Surt, Henny, at din gode, gamle læge nu har valgt at trække sig! Når ens læge går på pension eller når “samarbejdet” af anden årsag ophører, er det som at miste en god, gammel, på sin vis usædvanligt intim ven. Men som vi også ved, er ingen “irreplaceable”… Lad os håbe på, at du får god gavn og fornøjelse af din nye kvindelige læge!

  Comment by Naja — 22. februar 2013 @ 10:08

 10. @Naja: Ja, det er sådan, det føles. Man tager sig selv i at tænke: “Er det noget, jeg har sagt?”, men det er nok at tillægge sig selv overdreven betydning. 😉

  Comment by Henny Stewart — 22. februar 2013 @ 10:45

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment