Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

22. februar 2013

Hvad folk sådan går og siger

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 20:45

En fluesvamp
Mens jeg ellers går og tænker på, hvordan sproget påvirker os og vice versa og på, hvad grundene kan være til, at man bevidst søger at ændre sprogbrugen i forskellige sammenhænge, som f.eks. omtalt i mit forrige indlæg, kom jeg til at tænke på, hvad min mand sagde til mig forleden: I don’t know if you look like a mushroom or the turd it grew on. Som en speciel service skal jeg tillade mig at oversætte: Jeg ved ikke, om du ligner en champignon eller den lort, den voksede på.

Det var en reference til min hat, som han altså ikke kan lide. Den slags er åbenbart morsomt på engelsk. Jeg synes så ikke, at det var specielt morsomt på dansk. Jeg kan lige tilføje for en ordens skyld, at jeg heller ikke tog ham for hverken udseendets eller hans elegante (not) påklædnings skyld. Og det gælder hvad enten han er iført baseballkasket eller ej.

4 Comments »

 1. Høhø. Han siger da i hvert fald sin mening 😀
  Jeg har altid sagt til John, at jeg ikke elsker ham “fordi”, men jeg elsker ham “på trods af” … det kunne måske også gælde for jer to? 😉

  Comment by Ellen — 22. februar 2013 @ 21:58

 2. @Ellen: Ja, det må nok være sådan noget, vi er ude i. Når man tænker nærmere efter, er det sandelig godt, at der er noget, der hedder at elske “på trods af”. Ellers ville mange have problemer!

  Comment by Henny Stewart — 22. februar 2013 @ 22:03

 3. Hihi.. Det fyger med artigheder kan jeg høre.. 🙂

  Comment by Inge — 23. februar 2013 @ 7:14

 4. @Inge: Det gør der, til tider. Men jeg ved, at det ikke stikker så dybt. F.eks. fnisede han, da han så dette indlæg.

  Comment by Henny Stewart — 23. februar 2013 @ 15:25

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment