Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

9. marts 2013

At finde balancen/lange skygger

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 18:40

Lange skygger
Her i rabarberkvarteret, hvor vi bor, kan man ikke se horisonten. Bevares, man kan da så nogenlunde regne ud, hvor den bør være, men alle de steder, hvor himlen møder jorden, er dækket af rabarberparcelhuse og rabarbertræer. Bare se billederne fra mine ture rundt om blokken, og man kan se, at jeg har ret.

Jeg har en teori om, at man får fejl på balancesystemet, hvis man ikke ser horisonten en gang i mellem. Jeg var ved at komme i underskud med horisont her sidst på eftermiddagen, så jeg foreslog manden, at vi kørte ud, hvor man kan se havet. Det er da horisont, så det basker. Der er selvfølgelig mange muligheder for at se havet her i nærheden, men vi havner gerne ude ved Maarup kirke. Således også denne gang. Et stykke mur mere synes at være blevet revet ned, eller husker jeg forkert? Mener ikke, der var havudsigt fra skibet i første omgang, efter at kirken var blevet revet ned til to meters højde. Nej, det var der ikke:
Gammelt billede
På dette billede fra maj 2011 ser man, at der stadig er gavl på kirken.

Ellers kan man konstatere, at der stadig er grave ved Maarup Kirke, der bliver tilset. Der er plantet hyacinter, sat lyng osv. Det må være en underlig fornemmelse, at onkel Hans, eller hvad han nu hed, er på vej til havs. Man må håbe, at han var fisker.
Grav
Flere billeder

12 Comments »

 1. Kirkegården ligger gysende tæt på afgrunden. Sikke nogle smukke billeder du har taget! Jeg tror, det er godt for sjælden at tage ud og se på havet ind imellem.

  Comment by Madame — 9. marts 2013 @ 19:46

 2. @Gitte: Jeg mener også, man må se havet en gang i mellem. Kirkegården er meget tæt på skrænten, faktisk mener jeg, at noget af den allerede er røget i.

  Comment by Henny Stewart — 9. marts 2013 @ 19:56

 3. Det er fascinerende, når naturen på den måde tager magten over menneskers værk! Og ja, man på da håbe, at det er en række sømænd, der ligger der 😉

  Comment by Bente — 9. marts 2013 @ 21:46

 4. @Bente: Der var nogle ting, man kunne have gjort for at bevare kirken, men det blev besluttet, at naturen skulle gå sin skæve gang. Og der er nok nogle sømænd blandt de begravede.

  Comment by Henny Stewart — 9. marts 2013 @ 22:21

 5. Himmel og hav er uundværlige, det er godt for sjælen at se dem mødes langt ude.. 🙂

  Comment by Inge — 9. marts 2013 @ 23:55

 6. @Inge: Ja, det tror jeg egentlig også.

  Comment by Henny Stewart — 10. marts 2013 @ 0:02

 7. Jeg mente nok at kunne genkende landskabet omkring Mårum Kirke i din collage – der er nu også dejligt derude, og skønt er det, når horisonten kun kan anes i det fjerne. Det er et forståeligt behov du har; mon ikke de fleste af os har det? Måske ikke inkarnerede storbymennesker, ved nærmere eftertanke.

  Comment by Ellen — 10. marts 2013 @ 9:24

 8. @Ellen: I storbyen har man den mulighed at gå op i en høj bygning og se langt. Jeg tror, behovet mest opstår i kedelig, tæt, lav bebyggelse

  Comment by Henny Stewart — 10. marts 2013 @ 10:02

 9. Kære Henny! Mine erfaringer bekræfter din teori om afhængighedsforholdet mellem balanceevne og horisont-syn. Ligeledes tror jeg, man har godt af at kigge på hav. Hvorfor mon? Da jeg boede i Central Texas omgivet vidtstrakte landområder til alle sider, men intet hav, led jeg ofte af en sær form for klaustrofobi, følte mig spærret inde af alt det land, men intet vand…

  Comment by Naja — 10. marts 2013 @ 15:33

 10. @Naja: Man kunne fristes til at sige, at danskere er vokset op med havet som et fast indslag i livet. Men det kan godt være mere universelt end som så. Vi består jo selv mest af (salt)vand. Men der mangler helt klart noget, hvis man ikke ser havet tit nok.

  Comment by Henny Stewart — 10. marts 2013 @ 15:46

 11. Jeg kan godt genkalde mig din længsel efter horisont og hav. Jeg bor i byen og holder af alle de muligheder, det giver, men ind i mellem kunne jeg altså også tænke mig hav og horisont, det er bare ikke så let at komme til, når man ikke har bil.

  Der er sørme ikke meget tilbage af Mårum kirke, eller måske roder jeg den sammen med Mårup Kirke, der vist også er ved at styrte sammen?

  Comment by Stegemüller — 10. marts 2013 @ 21:58

 12. @Stegemüller: Det at have en bil giver stor frihed. Før 2006 klarede vi os med cykler. Det kan selvfølgelig godt lade sig gøre at cykle til stranden herfra, men det er et projekt, man kun giver sig i kast med, når man er i overskud.

  Der er tale om Maarup kirke, som er i færd med at styrte i havet. Jeg kender ikke Mårum kirke. 🙂

  Comment by Henny Stewart — 10. marts 2013 @ 22:18

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment