Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

15. marts 2013

Visualisering

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 18:51

Det er ikke meningen, at den skal være nuttet!
For nogle vil ovenstående give anledning til et billigt grin. Fred være med det. Alt, der giver et smukt ansigt, må vel være af det gode. I mine forsøg på at visualisere, hvad kræftceller er for nogen sataner, og hvordan kroppen selv kan bekæmpe dem, har jeg fået at vide, at ja, kræftceller er farlige, men de er også svage og vanskabte. Det er bl.a derfor man til tider kan have held til at slå dem ihjel med kemo og stråler, mens de omkringliggende celler overlever.

For at hjælpe mig med at styre mine tanker i den retning, er jeg blevet opfordret til at male sådan et dyr. Nu er det utroligt længe siden, jeg har malet noget som helst eller været kreativ på den måde, men jeg kunne mærke, at jeg gerne ville. Men så havde jeg angsten for det hvide papir. Hvordan kommer man i gang, og hvordan skal man dog afbillede sådan en sag?

Jeg kom i tanker om en måde, som jeg tidligere har dyrket: Angsten for det hvide papir kommer man over ved at svine det til. Jo mere, jo bedre. Jeg tog altså adskillige stykker hvidt papir og gjorde dem våde. Derefter klaskede jeg plamager af forskellige farver ud over det våde papir. Jeg overdrev det med vandet, mildt sagt. De har været flere dage om at tørre, disse “laveringer” og undervejs har katten forsøgt at drikke af de “vandpytter”, der således var opstået på mit arbejdsbord …

Nå, men når “værkerne” så er tørret op, er det, at man skal narre sig selv til at være kreativ. Man kigger på klatmaleriet på samme måde, som man kan kigge på skyformationer eller et terrazzogulv og prøver at finde ting og sager i det. Disse ting kan man så trække op med et eller andet skriveredskab. Det er heller ikke altid så nemt, hvis det er lang tid siden, man har rørt krea-musklerne. Men her fandt jeg altså denne vanskabning, der sådan set burde være let at tvære ud, hvis det kommer dertil. OBS: Det er altså meningen, at han skal se dum og umotiveret ud. Ikke, at han skal være nuttet!

Selve det at beskæftige sig med den slags sysler er godt for mig, kan jeg mærke. Jeg kan glemme, at jeg har det halv- eller helskidt i hele eller halve timer ad gangen. Når man maler (også klatmalerier), kan man opnå en halvhypnotisk tilstand, hvor tankerne holder op med at kværne formålsløst rundt i hjernekisten.

Hokus pokus? Måske. Men skidt med det, hvis det virker!

18 Comments »

 1. Du beskriver det godt. Jeg har ikke selv prøvet visualisering og gør det nok heller ikke før, jeg har det behov, som du helt forståeligt har nu.
  Uanset hvad effekten skyldes, er det vigtigste, at den er der.
  Det er noget værre hø, at du (igen? Endnu?) er meget usikker og utryg. Jeg håber alt det bedste for dig.

  Comment by Ellen — 15. marts 2013 @ 19:35

 2. @Ellen: Det er mest “endnu”. Men hvor jeg hidtil har forsøgt at fortrænge det, skal jeg nu trække det op til overfladen og arbejde med det. Det er, når man fejer skidtet ind under gulvtæppet, at man risikerer at slå hovedet. 😉

  Comment by Henny Stewart — 15. marts 2013 @ 19:38

 3. Det lyder som en rigtig hård og træls tid du er midt i. Varme tanker sendes mod nord.

  Comment by Inge — 15. marts 2013 @ 21:46

 4. Tak skal du have, Inge.

  Comment by Henny Stewart — 15. marts 2013 @ 21:48

 5. Jeg tror bestemt, det virker, Henny – jeg har læst om visualisering, og det er et spændende emne. Jeg kan godt lide dit udtryk at få rørt ‘krea-musklerne’. Vi burde alle sammen tegne og male, men de fleste stopper jo, når de bliver voksne. Man siger, at ord forløser, og jeg er sikker på, at det at tegne og male har samme virkning. Så bare se at komme efter de der små, svage og vanskabte celler.

  Comment by Madame — 16. marts 2013 @ 7:34

 6. @Gitte: Du kan nok regne ud, at jeg har smagt kamel i denne forbindelse. På den anden side er det jo begrænset, hvor langt jeg er kommet med rationelle midler, så jeg kaster mig ud i det! 😉

  Comment by Henny Stewart — 16. marts 2013 @ 11:18

 7. Ved førtse øjekast lignede baggrunden – kun akvarellerne – mine første forsøg i Rudolf Steiners børnehave. Men dem beundrer folk stadig – og jeg er bestemt ikke kunstnerisk anlagt. Hvis jeg skulle visualisere ville det nok snarere være en masse meget sorte kruseduller i den situation. Farverne er dog positive for mig at se!

  Min far – som jeg blev mindet om i dag – gjorde det mere bogstaveligt. Da han kendte diagnosen med kræft i bugspytkirtlen tegnede han det. Jeg lavede en overhead (og those were the days) og så viste han den tegning til alle sine ansatte. Med størrelse af knude og det hele. Om det hjalp ham til at visualisere ved jeg ikke rigtigt – men det hjalp til at afdramatisere i firmaet i hvert fald.

  Og uanset hvordan så tror jeg på, at det hjælper at få sat ord eller farver på dæmonen!

  Comment by Nille — 16. marts 2013 @ 19:21

 8. @Nille: Jeg ved godt, at Rudolf Steiners metode også inkluderer den tilfældige brug af akvarel. Men når børn maler frit, prøver de altid at få det til at forestille noget, jeg tror det er bygget ind i dem.

  Jeg kunne jo godt finde nogle billeder af kræftceller, men det kan jeg ikke bruge til noget i denne forbindelse. I øvrigt har jeg jo efter sigende fået fjernet alle mine. Problemet er bare, at hvis ens immunforsvar en gang har været svækket nok til at tillade disse celler at formere sig, så kan det ske igen.

  Jeg tror, din far havde et helt andet sigte med sin tegning, og den har sikkert hjulpet ham med det, han skulle.

  Comment by Henny Stewart — 16. marts 2013 @ 20:41

 9. For pokker, Henny, jeg håber, det virker! Og timer, hvor du glemmer din tilstand, kan aldrig være skidt – det må tælle på den positive konto. Nå ja, og så er der vel aldrig set bivirkninger ved visualisering ;-).

  Comment by Bente — 16. marts 2013 @ 22:56

 10. Alt bør prøves. Du kan også prøve mentalt at smide de skide kræftceller ud. God søndag alligevel!

  Comment by Anna Marie — 17. marts 2013 @ 14:24

 11. @Anna Marie: Det var tanken. Tak i lige måde!

  Comment by Henny Stewart — 17. marts 2013 @ 14:54

 12. @Bente: Du var røget i spamfilteret, hvorfor mon?

  Jeg tænker, at det virker. Under alle omstændigheder gør det den tid jeg har, bedre. Og mere kan ingen af os vel egentlig forlange.

  Comment by Henny Stewart — 17. marts 2013 @ 16:12

 13. Alt hvad der kan have bare den mindste gavnlige effekt skal prøves. Om det så hedder visualisering eller hypnose er ligegyldigt bare det virker.

  Comment by Stegemüller — 17. marts 2013 @ 17:54

 14. @Stegemüller: Ja, for så har man i hvert fald ikke ladet noget uforsøgt.

  Comment by Henny Stewart — 17. marts 2013 @ 17:57

 15. Jeg ved ikke, hvorfor jeg røg i spamfiltret – men jeg kommenterede på flere WordPress-blogs i lørdags (alle steder, jeg plejer at komme), hvor mine kommentarer bare forsvandt, når jeg trykkede ‘Send’. Mystisk. Men tak fordi du fiskede mig op 😉

  Comment by Bente — 19. marts 2013 @ 22:15

 16. @Bente: Måske fordi du sendte fra det nye hus? Ny ip-adresse?

  Comment by Henny Stewart — 19. marts 2013 @ 22:23

 17. Nix, Henny, jeg sad, hvor jeg har siddet de seneste 14 måneder ;-). Vi flytter først i starten af april.

  Comment by Bente — 19. marts 2013 @ 23:16

 18. @Bente: Det var så mit eneste bud! Men Akismet kan godt være lidt underlig en gang i mellem. Men jeg troede ærlig talt, at Akismet-problemer var lokale og ikke spredt ud til flere WordPress blogs ad gangen.

  Comment by Henny Stewart — 20. marts 2013 @ 9:45

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment