Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

17. marts 2013

Lidt om underholdning

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 16:48

Vores kabeltv har som regel en prøvekanal eller to. I øjeblikket er vi så heldige, at vi har BBC entertainment. Heldige og heldige, der er nogle shows, der virkelig ikke er værd at se, og der er også alt for mange genudsendelser, men bortset fra det, så kan de englændere altså noget, når det gælder at lave tv. Et af de shows, vi ofte lader os underholde af er “QI” med Stephen Fry som den overkloge programleder og Alan Davies som hans absolut ikke ret kloge sidekick. Der er så altid 3 deltagere mere og de diskuterer emner, som nogen har bestemt er “Quite Interesting”. I dag kunne vi bl.a. høre, at de Olympiske Lege tidligere havde omfattet både poesi, maleri og sågar byplanlægning. Det sidste skulle have været en olympisk disciplin helt frem til 1948!

Så er det jeg spørger, hvorfor har de dog afskaffet det? Ja, altså ikke specielt byplanlægningen, men de andre kunstneriske discipliner? Hvis det handlede om lidt andet end sport, kunne det da være underholdende for en meget større gruppe end sportsnørder. Folk, der dyrker sport fra en lænestol, har jeg nok ikke den helt store respekt for, og mht. til sport, har jeg det sådan, at det er en af de (mange) ting, der nok er sjovere at være med til end at være tilskuer til.

Lidt i samme boldgade: I øjeblikket ser vi en meget interessant udsendelse om opera på SVT2. Man har sportskanaler (ser dem ikke), nyhedskanaler, dyrekanaler, kanaler, der udelukkende viser programmer, der omhandler papsøm ol. Hvorfor ikke en operakanal? Eller en balletkanal? Det ville mange mennesker finde virkeligt underholdende, og det er da ikke mere nørdet end så mange af de andre ting, der nu får lov til at have en egen kanal.

I den forbindelse kan jeg jo lige så godt indrømme, at jeg er stærk modstander af diverse børnekanaler. Børn skal naturligvis have lov til at se programmer, der er specielt henvendt til dem, men de skal gerne udsættes for en blanding af mange forskellige slags kultur, synes jeg. F.eks. kunne det være, at nogle børn ville elske at høre opera eller se ballet, og ikke kun hæslige maskinelt fremstillede tegnefilm eller mennesker i mærkelige udklædninger, som f.eks. hr. Skæg. Jeg finder det mere end en anelse dystert, at børn skal lære at holde af en figur som hr. Skæg. Nå, nok om den ting!

I det hele taget er det måske for meget at forlange kvalitet af tossekassen, men når man ser, at det faktisk er muligt, så er det ærgerligt, at det ikke sker noget oftere!

7 Comments »

 1. Det var spændende at læse, at Olympiske Lege tidligere havde omfattet både poesi, maleri og sågar byplanlægning! Og udsendelsen “QI” med Stephen Fry ville jeg gerne se – vi kan kun se 12 kanaler, og det får vi ikke engang udnyttet.

  Comment by Madame — 17. marts 2013 @ 18:22

 2. @Madame: Stephen Fry er utvivlsomt et meget begavet menneske, og sjov tillige. Vi har også kun en lille TV-pakke nu om dage. Vi havde den store pakke på et tidspunkt, men de fleste af kanalerne var intet bevendt, og der var flere tusinde kroner at spare, så det gjorde vi.

  Comment by Henny Stewart — 17. marts 2013 @ 18:34

 3. Jamen, der findes da ballet-og operakanaler: Arte og Mezzo. 🙂

  Jeg har slettet alle børnekanaler, sportskanaler, musikkanaler, tyske og franske kanaler, Discovery, mfl. Det var kanaler som jeg aldrig så og jeg synes det var helt vildt irriterende at de fyldte så meget når jeg sad og zappede……

  I dag har jeg 21 kanaler tilbage og det er mere end rigeligt. 🙂

  Comment by Jens — 17. marts 2013 @ 20:59

 4. Jeg/vi ser også QI indimellem og er ret betaget af både Alan D og Stephen F’s talenter.
  Sidstnævnte er også med i TopGear, som selv jeg synes er meget underholdende.
  Vi har også BBC Lifestyle, som vi nyder at se. Noget af det …
  Mht. til din holdning om børne-tv, er vi ganske enige … The Disney Channel er ikke god for børn. Det synes vores børnebørn heldigvis heller ikke; de gider den simpelthen ikke.
  Ramasjang er dog helt god.

  Comment by Ellen — 17. marts 2013 @ 21:27

 5. @Jens: Arte og Mezzo? Dem har vores lokale antenneforening godt nok aldrig budt på. Vores lille tv-pakke er på ca. 12 kanaler, hvor vi måske ser på de 5. Men det samlede resultat er ikke dårligere end det var på de store pakke.

  @Ellen: Ja, Fry og Davies ER gode. Når de så har inviteret Jo Brand, så bliver det ikke meget bedre. Men vi har aldrig haft Bbc permanent, kun som prøvekanaler. Det glæder mig, at dine børnebørn har god smag og ikke gider se Disneychannel!

  Comment by Henny Stewart — 18. marts 2013 @ 0:48

 6. Hi there! Would you mind if I share your blog with my zynga group?
  There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thank you

  Comment by reparatii iasi — 26. april 2013 @ 16:32

 7. […] Det må da være Canale Grande! Nej, jeg skrev et indlæg, hvor jeg efterlyste en operakanal i fjernsynet, og så fik jeg jo at vide, at sådan en findes […]

  Pingback by Oktoberstatistik « Hverken fyrre, fed eller færdig! — 1. november 2013 @ 19:09

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment