Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

20. marts 2013

Efterligning, den største kompliment

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 14:32

Bliver den mon en UFO?
Man havde set noget interessant på internettet. Der kan åbenbart købes en såkaldt “kit” bestående af garn og opskrift. Denne koster, fandt jeg ud af, lige i underkanten af 1000kr, og min finansminister, det er også mig, sagde: Bestemt, overhelehovedtaget slet, slet ikke!

Jeg har ladet mig fortælle, at opskriften starter med, at man slår en forfærdelig masse masker op. Efterhånden som arbejdet skrider frem, tager man ind og ender med at strikke noget, der bliver til et ærme. Jeg har en hel del garn, som jeg synes ville egne sig til sådan en ting, men jeg har ikke hoved til at regne ud, hvor mange masker, jeg i givet fald skulle starte med. Derfor besluttede jeg at gøre modsat, nemlig starte med halvtreds masker og et ærme. Derefter tager jeg ud, indtil jeg har en forfærdelig masse masker.

Det er flintrende ligegyldigt, hvor mange masker, jeg ender med, for jeg har en markør i midten og en for hver udtagning. Så kan jeg nemlig nøjes med at tælle striber. Men jeg må godt nok sige, at det er nogle stride pinde, jeg er på nu. Selv på 2 x 80cm rundpinde står maskerne i kø, og af den grund alene risikerer projektet at ende som en UFO. Hvis det bliver tilfældet, vil dette være det sidste, I har set til det.

Det at strikke uden opskrift er ikke uvant for mig, og i dette tilfælde har jeg endda haft et billede at se på, så det … Så kunne jeg vel have fundet på mit eget design, ville nogle måske mene. Ja, men jeg gider ikke hønsestrik pt.

7 Comments »

 1. Det eneste jeg kan strikke uden opskrift er karklude i lutter ret, så jeg er behørigt imponeret over at du kan strikke en trøje uden en opskrift. 🙂

  Comment by Inge — 20. marts 2013 @ 15:34

 2. @Inge: Nu er den jo ikke færdig endnu, så.. Men ellers er det her også lutter ret. Bortset fra udtagninger, kræves der ikke noget, der ikke også kræves, hvis man skal strikke en karklud.

  Comment by Henny Stewart — 20. marts 2013 @ 15:37

 3. Jeg synes, det er imponerende, at du giver dig i kast med et projekt uden opskrift – men den ville nu ikke hjælpe mig det mindste.

  Comment by Madame — 21. marts 2013 @ 7:45

 4. Disse kit er desværre meget dyre, men de stakkels designere skal jo også leve.
  Det er dog ikke forbudt, det du gør her, og klarer du at lave en smuk kopi, er det dig vel undt.
  Jeg kan ikke gennemskue, hvem det er og hvad modellen hedder … vil du løfte sløret for det?

  Comment by Ellen — 21. marts 2013 @ 10:42

 5. @Gitte: Jeg kan godt følge en opskrift, men det er jo stadig vigtigere, at det færdige produkt kommer til at passe, end at en evt. opskrift bliver fulgt.

  @Ellen: Jeg har set “La Strada”. Min version bliver ikke nogen decideret kopi, for dels skal den passe og dels skal den laves af det garn, jeg har. Måske kan jeg kalde den “Hovedvej A11”, hvis den bliver færdig …

  Comment by Henny Stewart — 21. marts 2013 @ 11:11

 6. Sikke nogle evner at have :-)) ville ønske det var mig der kunne…! Der er så mange skønne strikting fortiden, som man ville kunne spare mange penge på at lave selv 🙂

  Spændende at se det færdige resultat.
  Rigtig fin weekend – hilsen OddStyle

  Comment by OddStyle — 22. marts 2013 @ 18:38

 7. @OddStyle: Nu har vi ikke set resultatet endnu, og det er svært at bedømme, som det sidder der rynket sammen på rundpinde. Men jeg håber stadig på det bedste og er nu i gang med at strikke den anden side op, så jeg bedre kan udnytte mit garn.

  Comment by Henny Stewart — 22. marts 2013 @ 20:36

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment