Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

28. marts 2013

Måske

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 1:13

Skulle folk holde op med at efterspørge jeans med “interessante” slidmønstre? Tro mig, det er de færreste, der ser godt ud med stærkt fremhævet rumpe eller lår. Jeg har egentlig altid ment, at folk burde slide deres jeans selv, men når jeg nu hører, at fattige mennesker i den 3. verden dør af stenlunge efter at have sandblæst jeans i 5 til 8 år, ja så er jeg sikker i min sag: Vi bør ikke efterspørge kunstigt slidte jeans. Det er da også en mærkelig tendens, at man skal prale af sin velstand ved at købe produkter, der fra “ny” af er ved at falde fra hinanden.

10 Comments »

 1. Det er virkelig uhyggeligt, at fattige mennesker i den 3. verden dør af at udføre deres arbejde! Man skulle jo tro, det var muligt at få en maskine til at slide jeans.

  Comment by Madame — 28. marts 2013 @ 7:46

 2. @Gitte: De står med en sandblæser. Hvis de er heldige, har de et lille tørklæde for munden. Ingen maske eller andet beskyttelsesudstyr, for det koster jo penge!

  Comment by Henny Stewart — 28. marts 2013 @ 9:24

 3. Ja det er en mærkværdig mode.
  Rigtig god påske til dig.

  Comment by Inge — 28. marts 2013 @ 15:59

 4. @Inge: Ja, virkelig mærkelig. Specielt, når man kan huske, hvordan man var flov over at gå i tøj, der var repareret. I lige måde!

  Comment by Henny Stewart — 28. marts 2013 @ 16:03

 5. Jeg har nu også altid foretrukket fabriksnye jeans – men været klar over, at jeg nok er mærkelig 😉
  Denne nyhed var ikke god at læse! Der sker dog nok bare det, der altid sker, når vi vesterlændinge boycotter den slags: Så står de uden arbejde, og det er endnu værre. Det er ikke nemt at løse på en god måde.

  Comment by Ellen — 29. marts 2013 @ 13:53

 6. @Ellen: Hvis vi ikke efterspørger den slags, vil de pågældende søge andet arbejde, som de måtte før vesterlændinge fandt på, at de ikke selv gad slide deres jeans. I det mindste ville de så ikke dø af stenlunge.

  Comment by Henny Stewart — 29. marts 2013 @ 14:09

 7. Det er forfærdeligt for os her i vesten at vide, at der stadig er folk i denne verden, som arbejder under sådanne forhold, som vi også anvendte herhjemme indtil 30-40 år siden.
  Vi kan ikke med et trylleslag omvende den 3. verden, fordi vi nu har vores eget på det tørre. Det tager tid, som det har gjort her. Vi kan godt boykotte de stenvaskede jeans, men så skal vi også boykotte silkestofferne, som bliver farvet under uhyrlige forhold. Det samme er gældende inden for skind- og læderindustrien, hvor der heller ikke er beskyttelse på garverierne. Men det er jo nok det, der skal til, så fabrikanterne kan vågne op, ligesom de er blevet presset til i vesten igennem en lang årrække.

  Comment by Lone — 30. marts 2013 @ 8:12

 8. @Lone: Pointen her er, at det er vestens efterspørgsel og den alene, der skaber disse jobs, hvor folk står og sandblæser tøj dagen lang. Du har i øvrigt ret angående farverier og garverier. Der er nogle standarder, som forbrugerne kan pålægge producenterne i retning af fairtrade, bæredygtighed og økologi. Det er ret simpelt, der er nogle mærkninger, man skal gå efter. Det betyder muligvis, at forbrugerne må nøjes med lidt mindre tøj. Eller overveje genbrug, evt. af eget tøj! Det er den sidste model, jeg er tilhænger af.

  Comment by Henny Stewart — 30. marts 2013 @ 9:49

 9. Genbrug er fantastisk!

  Comment by Juliette — 31. marts 2013 @ 10:02

 10. @Juliette: Absolut. På næsten alle planer. Men i nogle år har jeg ikke haft let ved at finde genbrugstøj i min størrelse. Nu, hvor jeg taber mig, genbruger jeg mit eget tøj fra tidligere perioder.

  Comment by Henny Stewart — 31. marts 2013 @ 10:13

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment