Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

21. april 2013

Mere statistik …

Filed under: Blandet — Tags: — Henny Stewart @ 18:41

Da jeg jo har flyttet hele min molevit til ny udbyder, er der også ny statistik for de få dage, der er tale om:

 1. arkivar kedeligt arbejde: Ja, det kan det sikkert godt være. Dog vil jeg mene, at det snarere er et spørgsmål om, hvilken holdning, man bringer til arbejdet. Hvis det fx drejer sig om historiske genstande, der skal arkiveres, kunne det reverenter talt blive interessant. Hvis det bare drejer sig om at rydde op på andres rod, ja så kan det sikkert blive ret kedeligt. Men hvorfor hele 3 søgninger skal gå hertil om emnet; det fatter jeg til gengæld ikke, idet jeg aldrig før har skrevet om emnet.
 2. fyrres eller: Denne husker jeg fra før. Jeg er i mellemtiden blevet enig med mig selv om, at der skal stå “fyres”. Spørgsmålet ville altså lyde:”Fyres eller selv sige op?” – Spørger man sin fagforening, vil de udmærkede mennesker dér til enhver tid indprente én, at man a.l.d.r.i.g selv skal sige op. Det handler om karantæne. Altså penge og sådan noget. Jeg har en gang sagt mit job op selv, og det har jeg aldrig fortrudt. Det kan jo også handle om sådan en størrelse som selvrespekt. En god løsning, der dog ikke altid lader sig gennemføre i disse tider, er at finde et nyt og bedre job, og så sige op.
 3. hedder det besøgelsestid eller besøgstid: Se, det har jeg skrevet om. Hele 3 gange, åbenbart.
 4. 40 fed og færdig: Da jeg var 40, var jeg hverken det ene eller det andet. Men jeg var nok ikke helt bevidst om, hvor god form jeg var i den gang. Nu er jeg ret bevidst om, at formen ikke er den bedste, men det er også betragteligt senere end den gang, og der er løbet meget vand i stranden i de næsten 19 år.
 5. basis garderobe pæreform: Jeg vil ikke rigtig anerkende, at mennesker sådan er frugtformede. Men hvis man har sådan en problematisk kropsfacon, at konfektionsindustrien slet ikke kan levere noget, og hvis man ikke vil nøjes med tæpper, dynebetræk og sikkerhedsnåle, så er jeg jo kommet med et bud på, hvordan det problem kunne løses: Kasseformet? En kasse, der tidligere har rummet hårde hvidevarer, vil sikkert kunne anvendes. Den kan evt. males i en eller flere festlige farver …
 6. hvorfor fyrre fed og færdig: Tjah, det ved jeg heller ikke rigtig. Egentlig mener jeg, at det er noget, man selv bestemmer.
 7. briller til stort hoved: Hu ha. Må man være så fræk at anbefale nogle, der passer? Der er – næsten – ikke noget grimmere end brillestænger, der gnaver sig ind i siden af hovedet på folk. Ellers skal man bruge spejlet, så godt det nu går, når man ingenting kan se … Man skal også høre på de råd, det forhåbentlig kvalificerede personale giver. Det kan ikke nytte, at man går ind med en forestilling om, at man vil have et par fine John Lennonbriller, hvis disse får én til at ligne en julegris.
 8. frisure til ældre kvinder: Det emne har jeg ellers dækket. Kvinde, hvis du stadig har hår på hovedet, vær glad! Det har mindre at sige, hvordan det tøjles. Dagens mode er ingen hjælp til.
 9. dansk politik for begyndere: Den hele politik er jeg ikke leveringsdygtig i. Men jeg tror, den må være lilla, idet de røde bliver mere og mere blå, mens DF går rundt og siger som gamle socialdemokrater, men det skal man på ingen måde lade sig narre af. Hvis man er interesseret i at vide, hvad det parti i virkeligheden er lavet af, skal man lytte til Marie Krarup, når hun har været til maori-ceremoni, eller Mette Hjermind Dencher, når hun udtaler sig om homoseksuelles forældreskab. – Jeg har derimod tegnet dansk socialpolitik, men den kan du selv søge på, hvis du vil se den. Jeg tror ikke, den holder mere, nu hvor det er vedtaget, at man skal tage penge fra kontanthjælpsmodtagere og studerende og give dem til erhvervslivet. Den slags kan ikke tegnes.
 10. tøj livrem: Tjah, livremme er gode, hvis man ikke vil gå med r***n bar. Det kan bare være svært at finde en. Jeg oplevede det selv, da jeg vejede 30 kg mere, end jeg gør nu: Stormagasinet førte skam jeans i størrelse 52, men de største livremme var ikke større end ca. str. 44 … Den gang løste jeg problemet ved at gå i en læderhandel og købe et rigtigt bessefarbælte. Kønt var det ikke, men det var enten det, bar r**, eller et stykke tovværk.
 11. frisurer til 50 Årige kvinder: Se nr. 8 eller evt. nr. 5.
 12. tatoveringer: Det kan egentlig siges meget kort: Nej tak! Jeg ved godt, at det er moderne, at det kan laves meget smagfuldt, at det ikke altsammen er røvgevirer, men… De unge kvinder, der i dag får et vers af deres yndlingssang tatoveret hen over ribbenene (av, av!), burde lige overveje, hvordan den sang ser ud på hængende 80-årig hud. Nej, visse religioner forbyder tatoveringer, og jeg mener faktisk, at de i det stykke har fat i den lange ende.
 13. ukrudt uddannelsesforbundet: Noget ukrudt skal der nok være i Uddannelsesforbundet. Det vil jeg da håbe, for ukrudt forgår som bekendt ikke så let. Uddannelsesforbundet organiserer lærere og vejledere i voksenundervisningen. F.eks. Sprogcentre, VUC’er, produktionsskoler, Sosu-skoler mv. Disse lærere er også omfattet af lærerlockouten, selv om de fleste i forvejen har den slags arbejdstidsaftale, som KL efter sigende efterlyser. Hvorfor de så skal være lockoutet synes jeg da, folk skal spørge deres kommunalbestyrelsesmedlemmer om, idet det ingen mening giver, hvis man søger efter saglig grunde.

Se det var det. Det ser ikke ud til, at søgesætningerne ændres, bare fordi man har fået sig en anden udbyder.

8 Comments »

 1. Hihi, der var virkelig morsomt at læse, Henny!

  Comment by Madame — 22. april 2013 @ 6:42

 2. @Gitte: Tak skal du have!

  Comment by Henny Stewart — 22. april 2013 @ 7:52

 3. “Røvgevirer” – hahaha. Den betegnelse kendte jeg ikke, men dette herlige ord er arkiveret til senere anvendelse 😀

  Comment by Ellen — 22. april 2013 @ 8:13

 4. @Ellen: Det er jo direkte oversat fra “ass-antlers”, men jeg tror nu ikke, jeg er den første, der har fundet på at oversætte. 😉

  Comment by Henny Stewart — 22. april 2013 @ 8:47

 5. Hi, hi. Der må være andre løsninger end papkassen, uanset mulighed for farveændringer.
  God mandag.

  Comment by Anna Marie — 22. april 2013 @ 10:28

 6. @Anna Marie: Ja, jeg har da hidtil selv undgået papkassevejen, men det er da en mulighed!

  Comment by Henny Stewart — 22. april 2013 @ 11:01

 7. Herlig tegning! Cirklens kvadratur?

  Comment by Naja — 22. april 2013 @ 15:30

 8. @Naja: Den kan jo ikke lade sig gøre, cirklens kvadratur, men dette kan jo så være mit skud! 😉

  Comment by Henny Stewart — 22. april 2013 @ 17:18

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment