Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

23. april 2013

På vejen. Igen.

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 20:18


Vores sundhedsvæsen er som bekendt organiseret i regioner. Dette opleves i praksis af sådan nogle som mig – patienter – sådan, at man bliver sendt hid og did til forskellige behandlinger. Dvs. det meste af det, jeg udsættes for, foregår i Aalborg. Da det nu er tilfældet, er det da godt, at vi har bil!

Vi er sådan nogle mennesker, der normalt har en bil i 2 år. Det skyldes, at dytten indkøbes i et lavt prisleje. Når den så skal gennem syn, skal der repareres for så mange penge, at det normalt ikke kan betale sig, og derfor går den vilde jagt efter en ny, gammel bil. Men sidst, vi købte bil, ofrede vi lidt mere på sagen, og det har betydet, at den nuværende dyt kunne godkendes efter nogle mindre reparationer, som finansministeren (osse mig) ikke besvimede over. Så det er en helt ny fornemmelse: Ind i 3. år med den samme bil!
På motorvejen
Det gør bare ikke turen frem og tilbage mere interessant. Lige nu er naturen nærmest brun, og det eneste pæne, man kan få øje på, er skyerne.
På motorvejen
Det blæste godt, derude. Vindmøllerne kørte for fuldt tryk.

12 Comments »

 1. Hvem var det egentlig, der fandt på herlige Svend Erik Kedelig? Jesper Klein, tror jeg?
  “Svend Eriks Kedeligs Kvintet Minus Én” – fordi de var fire 😀

  Men der er ikke meget, der kan gøre en kedelig køretur sjov.
  Jeg var til mammografi i onsdags og er lige blevet indkaldt til ‘supplerende undersøgelser’. Lettere skræmmende … og det er i forvejen en temmelig kedelig køretur til Ringsted Sygehus.

  Comment by Ellen — 23. april 2013 @ 20:53

 2. @Ellen: Ups. Forhåbentlig er de blot overforsigtige.

  Jeg tilstår gerne, at jeg simpelthen har droppet alle screeninger. For fremtiden får det bare blive, som det bliver. Jeg har haft nok at gøre med sundhedsvæsenet, så det rækker til et helt liv.

  Comment by Henny Stewart — 23. april 2013 @ 20:55

 3. Køreture må forsødes med noget musik eller som du gør, tager billeder, så går det lidt lettere 🙂
  Det at jeg arbejder på et specialafsnit gør, at jeg er blevet mere bevidst om, at der er en årsag til at man samler patienterne på disse afsnit. Og så må vi køre efter undersøgelser, ambulatoriebesøg osv selv om det er træls. Pøj pøj med det hele, og jeg håber at dit immunforsvar snart kommer ind i kampen, så du får det bedre.

  Comment by Lene — 24. april 2013 @ 8:08

 4. @Lene: Ja, det må jo være en fordel, at ekspertisen samles. I går var det min psykiater, jeg aflagde visit, og hun er bestemt værd at køre efter. Det er bare, når man lægger det hele sammen, det bliver lidt rigeligt.

  Comment by Henny Stewart — 24. april 2013 @ 8:32

 5. Der er ikke noget at sige til, at de lange køreture bliver lidt trælse. Til gengæld bliver du tilset af eksperterne, og det er en vældig fordel. Hvad med at høre lydbøger på turene? Jeg ved at Ellen hører rigtig mange lydbøger på vej til og fra arbejde.

  Comment by Stegemüller — 24. april 2013 @ 18:40

 6. @Stegemüller: Jeg vil mene, at det ville være lidt asocialt af mig at sidde og høre lydbøger, mens min mand kører bilen. 😉

  Men jeg har heller ikke tålmodighed med lydbøger. Det går simpelthen for langsomt.

  Comment by Henny Stewart — 24. april 2013 @ 18:54

 7. Det var dejligt, at bilen klarede synet, Henny! Jeg læste i mandagsavisen, at en bevidstløs patient måtte skifte til en anden ambulance, fordi han blev fundet i Region Sjælland, men var i hovedstadens ambulance, som havde fundet ham …

  Comment by Madame — 24. april 2013 @ 19:44

 8. @Gitte: Ja, den historie læste jeg også. Jeg håber, at det var en engangsforeteelse, ellers er der godt nok nogle regler, der trænger til at blive revideret!

  Comment by Henny Stewart — 24. april 2013 @ 20:06

 9. Kender turen! Ja, den er kedelig! Motorveje er måske nok “effektive”, men keeeeedelige…

  Comment by Naja — 25. april 2013 @ 22:38

 10. @Naja: Ja, det eneste gode ved den tur er, at det tager kortere tid nu.

  Starter I også på mandag?

  Comment by Henny Stewart — 25. april 2013 @ 22:42

 11. Du har i hvert fald fanget nogle smukke skyer på din kedelige tur. Godt, I har bilen, så du ikke skal med en fælles transport, der skal hente den ene og den anden undervejs.
  Det er træls med de lange afstande. Men de små sygehuse kunne efterhånden ikke levere hverken ekspertisen eller det avancerede apparatur, der findes – og kræves for at stille den rigtige diagnose og udføre den optimale behandling.
  Hvordan går det med genoptræningen? Har du fået hjælp til det?

  Comment by betty — 27. april 2013 @ 7:02

 12. @Betty: Ja, specielt togtrafikken har jo været hårdt ramt, siden de smadrede jerbanebroen over Limfjorden.

  Desværre er jeg ikke kommet i gang med genoptræning. Jeg havde sat min lid til Kol-holdet, men det glippede i sidste øjeblik.

  Comment by Henny Stewart — 27. april 2013 @ 12:20

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment