Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

30. april 2013

Sygt indlæg

Filed under: Blandet — Henny Stewart @ 13:18

Så er der ligesom advaret. En “disclaimer”, som det ofte hedder på www.

Jeg var ved lægen, fordi jeg skulle have den seneste spirometri fortolket, og fordi jeg skulle have resultatet af nogle blodprøver, jeg fik taget i sidste uge.

Sådan set havde jeg ikke regnet med at gå klogere derfra i dag, men man skal aldrig sige aldrig. Min forrige spirometri blev taget af en sygeplejerske, som kører kommunens KOL-hold. Som sygeplejerske må hun ikke stille diagnoser, men hun må godt fortælle, hvad nogle testresultater tyder på. Mine resultater i den test tydede ikke på, at jeg havde KOL, så det regnede jeg sådan set med som diagnose. Min læge siger så, at det har jeg “nu nok” alligevel. Ihvertfald tyder mine testresultater fra lægernes spirometri på, at jeg har en funktionsnedsættelse vedr. lungerne. Det er så det, jeg kan mærke, når jeg ikke kan få vejret. Jeg er nu blevet udstyret med en inhalator, som jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle bruge. Der var ikke nogen indlægsseddel i æsken, og ingen havde fortalt mig, hvordan sådan en tingest virker. Nu har jeg heldigvis internet (!); søg og du skal finde. Jeg fandt. Og bagefter fandt jeg indlægssedlen. Den var faldet ud i posen fra apoteket. Så er det, man begynder at tænke, at der måske er en funktionsnedsættelse vedr. hjernen.

Nå ja, mit blodsukker tyder voldsomt på, at jeg har diabetes. Bare sådan lige for, at man ikke skal tro, at den hellige grav er vel forvaret.

Til gengæld lider jeg ikke af vitaminmangel. Ej heller har mine nyrer taget skade af blodtryksmedicinen. Endnu. …. yeahh ….

11 Comments »

 1. Det lyder ikke helt godt, Henny, men jeg håber, medicinen vil hjælpe dig! Og så kan du måske med nogle af Chris MacDonalds fif få has på din diabetes? Jeg kan ikke huske, om du ser hans serie i øjeblikket, der hedder U-Turn.
  Jeg har en ven, der lige har fået konstateret KOL, selv om han aldrig har røget.

  Comment by Madame — 30. april 2013 @ 15:04

 2. Blandede bolsjer, må man sige, men vel flest syrlige drops. Efter at have fulgt din turné i sundhedsvæsnet, står det klart, at man har rigeligt at få tiden til at gå med, når man er syg – undersøgelser og hvad ved jeg.

  Comment by Eric — 30. april 2013 @ 15:18

 3. @Gitte: Desværre kan jeg slet ikke døje hr. MacDonald. Men træning skulle kunne holde diabetes 2 i ave, og det er ikke hans opfindelse. KOL kan man få, selv om man ikke har røget. Det har jeg så, men det er snart femten år siden, jeg kvittede smøgerne, heldigvis.

  @Eric: Det har du ret i. På den måde minder det næsten om et arbejde! Dertil kommer, at den tid, hvor man føler sig dårlig, er nul og nix. Den er simpelthen revet ud af kalenderen, så det kniber med fritid.

  Comment by Henny Stewart — 30. april 2013 @ 17:14

 4. Det må så være diabetes 2 du har, og den er heldigvis til at klare med hjælp fra en diætist. Jeg har en god veninde, der har fået helt styr på sin diabetes på den måde.

  Jeg kan godt forstå, at du ikke kan klare Chris McDonald, det kan jeg heller ikke. Han er simpelthen for frelst efter min smag.

  Comment by Stegemüller — 30. april 2013 @ 17:31

 5. @Stegemüller: Jeg tror, det der giver næring til min afsky er, at jeg fornemmer, at det hele handler om C McD, mage til ego!

  Ja, med en diætist og træning skal man kunne få styr på en diabetes 2.

  Comment by Henny Stewart — 30. april 2013 @ 17:37

 6. Hvordan kan man som læge nøjes med at sige, at du “nu nok” har KOL. Jeg er bestemt ikke ekspert, men jeg har da læst mig til, at KOL betyder forsnævring af luftvejene og nedbrydning af lungevævet. Det skulle vel være til at konstatere med sikkerhed, om folk har det eller ikke.

  Man skulle tro, at man godt kan have nedsat lungefunktion uden ligefrem at have KOL, eller hvad?

  Men sjovt er det ikke at være dig, det er tydeligt. Måtte du gøre deres pessimisme til skamme!

  Comment by Rasmine — 30. april 2013 @ 17:52

 7. @Rasmine: Man diagnosticerer KOL ud fra en lungefunktionstest. Det er nok for vanskeligt at sende små instrumenter ned i bronkier og alveoler og hvad det nu altsammen hedder for at konstatere, om de er forsnævrede! 🙂

  Bortset fra det, har du naturligvis ret. Man kan have nedsat lungefunktion uden at have KOL, men det vil være gætteværk om det nu er det ene eller det andet, når værdierne nærmer sig et foruddefineret punkt. Men jeg håber så sandelig ikke, det er KOL jeg har. Så længe det ikke er KOL, er det jo nemlig noget, der kan blive bedre.

  Comment by Henny Stewart — 30. april 2013 @ 17:58

 8. Hmmm… ja blandede bolscer og flest af de syrlige, som Eric så rigtigt siger..
  Det lyder desværre ikke som om du bliver skånet for ret meget.

  Comment by Inge — 30. april 2013 @ 17:59

 9. @Inge: Det eneste gode ved de mange mærkater, jeg efterhånden får hæftet på mig, er, at et eller andet af dem da MÅ give mig adgang til noget genoptræning.

  Comment by Henny Stewart — 30. april 2013 @ 18:01

 10. Jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige, som ikke allerede er blevet sagt, andet end jeg stadig synes du er sej at kunne tage alle de mange hurdler og alligevel bevare humoren.
  Selvfølgelig skriver du ikke, hvis du bruger timer på at skrige af vrede og frustration, men sej er du alligevel.
  Jeg er i øvrigt helt enig vedr. C McD – jeg får knopper og store udslæt af hans ‘friskhed’ og hans kæmpestore ego.

  Comment by Ellen — 1. maj 2013 @ 8:36

 11. @Ellen: Man bliver bare lidt træt, efterhånden, af at slæbe rundt på alle de diagnoser. Men de hjælper også til at forstå, hvorfor nogle ting ikke er “bare lige”, som fx at få sin “kondi” tilbage.

  Comment by Henny Stewart — 1. maj 2013 @ 10:25

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment