Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

1. maj 2013

Er det i orden at buhe?

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 18:22

Politiskindlæg
Normalt synes jeg ikke, at det er i orden at forhindre en taler i at udøve sin ytringsfrihed, og jeg synes måske nok, at de tilhørere, der ønskede at udtrykke deres utilfredshed med tidens magthavere, kunne have fundet en anden metode. Det var der så også ganske mange, der havde. Fx i form af sure smileys, Ctrl-alt-delete = De’en ommer-bannere, “vi-vender-ryggen-til-regeringens-politik“-t-shirts osv. Og så var der nogen, der buhede og piftede. Der var endda nogle, der kastede en røgbombe, og der var nogle, der sprøjtede med vand.

Buhen og piften er ikke fysisk vold, mens røgbomber og uønskede brusebade erFor mig går der en helt tydelig grænse ved fysisk vold. Den grænse ønsker jeg på ingen måde overskredet. Buhen og piften er ikke fysisk vold, mens røgbomber og uønskede brusebade er. Man kan med statsministeren sige, at det er ærgerligt for dem, der kom for at høre talen, at de ikke kunne komme til det. Man kan også sige, at der i dag var nogle, der er virkeligt utilfredse med den førte politik, som for første gang kom til “orde” overfor statsministeren. Det er ikke alle, der er i stand til at skrive læserbreve! Jeg håber, at hun lægger sig det på sinde, og at hun virkelig husker dagens begivenheder, også på en sådan måde, at det får lov at farve den fremtidige politik.

Som det er, er Socialdemokraterne ved at destruere sig selv. De vil aldrig blive et rigtigt “blåt” parti, det har vi andre folk til. Om SF kan man sige noget lignende. Med de to partier ude af spillet, er vi mange, der får problemer til det næste folketingsvalg. Hvor skal vi sætte vores kryds? Jeg har personligt overvejet Enhedslisten, men er sq ikke interesseret i revolution! Men jeg genovervejer og tager chancen!

12 Comments »

 1. Selvfølgelig er det i orden med buhen og piften. 1. maj er arbejdernes kampdag og ikke en debataften i studenterforeningen.

  De to “røde” regeringspartier er i den grad løbet fra ethvert valgløfte af betydning og har sammen med de radikale ført en politik, som er mere marineblå, end VK kunne have drømt om at gennemføre i nullerne. Når de så med dødsdrift stiller sig på scenen over for de vælgere, de har bedraget så groft, kan de ikke forvente bifald.

  Når man stemmer til valg, skal man ALDRIG måle kandidaterne eller deres partier på, hvad de siger, de vil gøre. Man skal måle dem på, hvad de HAR gjort. Valget er ikke fremadrettet ønsketænkning, det bør være en eksamen, hvor dommen falder over præstationen.

  Så i den forbindelse har jeg egentlig stor sympati for EL’s valgbarhedsregler – de sikrer, at det ikke i samme grad som i andre partier bliver en flok levebrødspolitikere, hvor mange sågar aldrig har haft et normalt arbejde uden for politik. Hvis alle partier havde samme regel (utopi, I know), er jeg ret sikker på, at politikerleden ville blive væsentligt mindre.

  Comment by Eric — 1. maj 2013 @ 19:04

 2. Pudsigt nok sad jeg og læste dit indlæg, mens vi så tv om Helle og hendes dårlige dag.
  Jeg fik helt ondt af hende … jeg ved, at vi to nok aldrig vil stemme på det samme parti, men jeg forstår så glimrende, at I er mange, der er i tvivl om, hvor det næste kryds skal sættes. Vi andre har det lidt nemmere … men det er lidt sjovt at se, hvor stor forskel der er på teoretisk og praktisk politik. Det er så uendeligt meget nemmere at sidde i opposition og have brokkeretten, end det er at skulle være dem, der skal have et lands økonomi til at hænge sammen 😉

  Comment by Ellen — 1. maj 2013 @ 19:05

 3. @Eric: Den der med, at valget skal være eksamen, er jo god nok, bortset fra, at man ikke får nye ind på den måde! Men jeg er nok egentlig på linje med dig, hvad angår buhen og piften: Det var løn som forskyldt!

  @Ellen: Angående den med at få landets økonomi til at hænge sammen: Der er jo mange, der ikke er enige i regeringens tolkning af landets tilstand. Faktisk klarer Danmark sig glimrende, og al den meget snak om krise er vist mere en and end noget andet. Se fx her: http://www.information.dk/458873

  Comment by Henny Stewart — 1. maj 2013 @ 19:11

 4. @Henny: Selvfølgelig får man nye ind. Selvfølgelig kan man vurdere personers præstationer, men de fleste følger jo partilinjen, og den er det afgørende.

  Comment by Eric — 1. maj 2013 @ 19:23

 5. Jeg har også lige siddet og set TV-avisen på DR1 og Nyhederne på TV2 om 1. maj arrangementerne. Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg synes om tilhørernes aktioner. Det er bare ikke i orden med kasteskyts og det er heller ikke i orden at sprøjte med vand. Jeg synes, de gik over stregen med deres buhen og piften, der var jo ingen, der kunne høre talerne.

  Jeg har tænkt meget over, hvad jeg vil gøre til næste valg. Jeg har i mange herrens år stemt S eller SF, men det vil jeg ikke gøre igen, og så er der kun liste Ø tilbage. Problemet er, at venstre let kan samle en flertalsregering med over 90 mandater og så bliver min stemme på enhedslisten spildt, og det har jeg da ikke lyst til. Så jeg ved det virkelig ikke.

  Jeg synes, Eric har ret i, at man ikke skal stemme på et parti ud fra, hvad de vil gøre, men ud fra hvad de har gjort, og set i det lys kan jeg ikke stemme på S/SF. Jeg begriber ganske enkelt ikke, at de fattigste på kontanthjælp og SU skal finansiere nye køkkener og lavere afgifter på øl og sodavand samtidig med at selskabsskatterne lettes.

  Comment by Stegemüller — 1. maj 2013 @ 19:29

 6. @Eric: Jeg tænkte på partier, der ikke har været ved magten endnu. Der er man vel nødt til at gå efter, hvad de siger de VIL gøre, hvis man vil give dem chancen.

  @Stegemüller: Jeg tror du har præcis samme fornemmelse af dilemma, som jeg har, når det gælder, hvem vi skal satse på til næste valg.

  Comment by Henny Stewart — 1. maj 2013 @ 19:38

 7. @Henny: Nej (nu bliver jeg stædig), medmindre det er et helt nyt parti, som fx Saxobanks politiske skødehund, må man henholde sig til, hvad de HAR stemt for og imod, og IKKE hvad de siger, de agter at gøre.

  Nogle vil så skifte maske, når de for første gang får ansvar (fx SF), men dem må man så straffe næste gang med ét stoppesteds forsinkelse.

  Comment by Eric — 1. maj 2013 @ 20:12

 8. @Eric: Ja, så er jeg med. Og nej, det bliver ikke aktuelt med nogle skødehunde her! 🙂

  Comment by Henny Stewart — 1. maj 2013 @ 20:14

 9. Jeg er ganske enig i det meste af Informations artikel 🙂

  Comment by Ellen — 1. maj 2013 @ 20:40

 10. @Ellen: Og den giver et ret positivt billede af DKs situation, ikke sandt?

  Comment by Henny Stewart — 1. maj 2013 @ 20:43

 11. Jo. Og det skulle vi jo gerne bevare 😉

  Comment by Ellen — 2. maj 2013 @ 7:28

 12. @Ellen: Så vidt er vi enige. Det, vi så nok ikke er enige om, er, hvordan det skal gribes an.

  Der har Socialdemokraterne og SF åbenbart glemt alt om Keynes, der ellers er en af deres ideologiske fædre.

  Comment by Henny Stewart — 2. maj 2013 @ 8:56

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment