Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

12. maj 2013

Kan det mon betale sig?

Filed under: Blandet — Tags: — Henny Stewart @ 19:49

Lad det bare være sagt: Jeg synes egentlig, det er lidt slapt, hvis man ikke kan lægge sine indkøb på hverdage og også gerne før 17.30. Så det er slapt, når jeg udnytter den “wild west” åbningstid, der eksisterer nu. Lidt slap var jeg så i dag og gik en tur i Føtex. Der var ikke særlig mange mennesker i butikken, og de fleste af dem har nok været ansatte. Der var endda begyndende tendens til tomme hylder, hvilket jeg ellers ikke har set i det etablissement siden den store strejke sidst i 90’erne. I ved, den hvor vi alle sammen skulle ud og købe gær, hvadenten vi bagte eller ej.

… hvis det viste sig, at det ikke kunne betale sig De mennesker, der er på arbejde i butikkerne på en søndag, modtager sikkert ikke ekstra for at være på arbejde på et “skævt” tidspunkt. Skæve tidspunkter forsvinder vel fra vokabulariet, når der lige pludselig skal være åbent på alle dage. Hvis man vælger at indskrænke åbningstiderne, vil det altså ikke være for at spare løntillæg. Det eneste, der ville kunne opmuntre til en sådan handling, ville altså være, hvis det viste sig, at det ikke kunne betale sig.

Jeg mener sagtens, man kunne nøjes med den gamle åbningstid – med en udvidet åbningstid i bagerier og benzinstationer. Skal det endelig være, kunne man lade de mindre supermarkeder skiftes til at holde åbent i weekenden.

Helt vildt går det åbenbart for sig hos McDonald’s. Der har de nu åbent døgnet rundt. Burgere til folket! Pjat, siger jeg bare.

11 Comments »

 1. Hurra for lukkelovens fjernelse! Det er komfortabelt, og kan kun betyde fordyrelse af varerne, øget butiksdød og flere af de dejlige hverdagsfridage til de ansatte.

  Comment by Eric — 12. maj 2013 @ 20:27

 2. @Eric: Og mere madspild og deraf højere madpriser og forværrede mangelsituationer i andre dele af verden.

  Comment by Henny Stewart — 12. maj 2013 @ 20:50

 3. Jeg hører ikke til de forargede. For mig betyder de lange åbningstider, at jeg slipper for at stå i kø i en halv time og få ondt i ryggen. Hvordan det fungerer for de butiksansatte, ved jeg ikke,Jeg kan forestille mig, at det enorme pres sidst på eftermiddagen er blevet mindre. Det kunne også ligefrem være, at det fortrinsvis er dem, der foretrækker de sene tider, der får dem. Jeg ved, at jeg langt ville foretrække at arbejde sent, hvis det var mig.

  Comment by Rasmine — 12. maj 2013 @ 20:52

 4. @Rasmine: Da jeg arbejdede, var der også aftenvagter, og der blev jævnligt truet med week-end og nattevagter. Efter min erfaring er der aldrig nok, der foretrækker disse arbejdstider til at dække behovet. Jeg vil stadig mene, at den gamle lukkelov dækkede de allerfleste menneskers behov. Faktisk var der kø ved kassen i dag. Der var nemlig kun en, der var åben, så jeg tror, du ville have fået lige så ondt i ryggen der!

  Comment by Henny Stewart — 12. maj 2013 @ 21:02

 5. De samme tanker holdt mig hjemme i flere timer i eftermiddags. Da det så mod forventning ikke gav sig til at regne, og da jeg fandt ud, både Fakta eller Kvickly mod forventning ikke lukkede klokken 16, tussede jeg alligevel derhen. Så var det gjort. Man vænner sig til det. Og når nu det med skæve tider er/snart bliver afskaffet alle vegne, så kan det såmænd nok betale sig alligevel. Verden er af lave. Mon vi kan lave det ret meget om?
  Lisbeth

  Comment by Lisbeth Hasling — 12. maj 2013 @ 21:05

 6. @Lisbeth: Næh, det kan vi nok ikke. Jeg tror dog, at jeg vil indrette mine indkøb lidt mindre slapt herefterdags. Så vil det i hvert fald ikke være mig, der tvinger de stakler på arbejde på en søndag. Velkommen til her, Lisbeth!

  Comment by Henny Stewart — 12. maj 2013 @ 21:09

 7. Jeg synes, det er noget pjat, at fx Netto har åbent til 22 og også lørdag. Klokken 20 ville være rigeligt for de allerfleste mennesker. Der kan vel ikke være mange kunder sent om aftenen? Jeg har selv arbejdet på skiftende tider over hele døgnet og er sikker på, mange er glade for, at der ikke længere kun er åbent fr 9.30 til 17.30.

  Comment by Madame — 13. maj 2013 @ 6:51

 8. Jeg indrømmer gerne, at jeg er en af dem der er glad for de udvidede åbningstider.
  Jeg cykler hjemmefra før butikkerne åbner om morgenen og er ofte først tilbage i Roskilde v. 17-tiden, inden jeg får fundet seddel, penge, bilnøgler osv frem, er klokken nemt blevet 17.30. Mit indkøbsliv er blevet meget nemmere og mindre stressende end det var før.

  Comment by Inge — 13. maj 2013 @ 8:04

 9. Nu stopper jeg selvfølgelig snart med at arbejde, men jeg synes det har været rigtig rart at kunne handle uden for ‘myldretiderne’.
  I vores brugs er det megt unge ansatte, der passer biksen lørdag-søndag, og hvordan det bliver afregnet, ved jeg ikke.
  Brugsen lukker kl. 20, mens Netto-naboen først lukker kl. 22 … de sidste to timer tror jeg er fordi Netto vil fortælle, at de er bedre end Brugsen, og jeg tror ikke, der kommer nogle kunder i de to timer. Og dog … måske nogle, der er løbet tør for alkoholiske drikke 😉

  Comment by Ellen — 13. maj 2013 @ 8:53

 10. Selv om jeg ikke har noget tidspres og skal nå at handle før eller efter arbejdstid, så nyder jeg de udvidede tider. I mit nabolag er det meget unge mennesker, der er på arbejde efter ‘normale’ åbningstider. De er sikkert glade for jobbet og aflønnes vel efter en tarif for unge under 18.
  Det ville muligvis være bedre, hvis de sad hjemme og læste lektier og ikke havde de penge til cafebesøg, tøj og diskotek, men gik til spejder og andre friluftsaktiviteter.
  Det synes jeg. Børn og unge er alt for lidt ude i naturen. Men det er en helt anden snak 😉

  Comment by betty — 13. maj 2013 @ 10:50

 11. @Gitte: Jeg synes også, det er noget pjat, når de vil holde åbent til 22. Det er jo næsten amerikanske tilstande, hvor man kan købe ind midt om natten.

  @Inge: Ja, så kan jeg godt se, at de nye åbningstider gør livet lettere for dig. I mine unge dage arbejdede jeg et stykke tid på fabrik, og da var jeg stort set henvist til at handle lørdag formiddag, men det gik da også.

  @Ellen: Det med de alkoholiske drikke kunne selvfølgelig være et godt argument for at holde længe åbent. Men værtshusholderne skal da også leve, ikke? 😉

  @Betty: Jeg synes også, det ville være bedre, hvis de unge mennesker passede deres skole. Jeg læste for nylig, at der er 125000 unge mennesker, som ikke er i uddannelse, der er på kontanthjælp. Men det er ikke nødvendigvis dem med et fritidsjob. Jeg kan dog godt forestille mig, at et fritidsjob kan true uddannelsen i nogle tilfælde.

  Comment by Henny Stewart — 13. maj 2013 @ 10:51

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment