Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

13. maj 2013

Bye, bye pizza!

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 22:40

Pizza
Det er ikke, fordi vi ligefrem har spist pizza hver og hveranden dag, heller ikke fordi jeg gik og troede, at det var sundt. Sådan set var jeg udmærket klar over, at pizza indeholder alt for meget fedt. Men jeg havde nu ikke troet, at diabetesen ville forhindre mig i at spise en pizza i ny og næ. Men det viser sig, at blodsukkeret stiger til det dobbelte af normalen, 1½ time efter at jeg har indtaget sådan en pizza. Så det er nok slut med det, desværre!

14 Comments »

 1. Det var da trist. Det må næsten være på grund af bunden – eller hvad?

  Comment by Rasmine — 14. maj 2013 @ 5:14

 2. Øv hvor træls, en pizza i ny og næ, er ellers glimrende nem hente mad.

  Comment by Inge — 14. maj 2013 @ 6:30

 3. Du kan bage dem selv – det er supernemt. Og hvis du bruger fuldkornsmel og sunde ting ovenpå, er jeg sikker på, blodsukkeret ikke bliver berørt.

  Comment by Madame — 14. maj 2013 @ 7:20

 4. @Rasmine: Ja, jeg vil tro, det er bunden, der er synderen. Der er ganske meget hvidt brød i sådan en fætter.

  @Inge: Ja, nem hentemad er lige, hvad det er.

  @Gitte: Åh, det tror jeg nu ikke, jeg gider. Pizza var jo netop for at blive fri for køkkentjans. Jeg har også fået at vide, at hvis jeg vil spise pasta, skal det være fuldkornspasta. Det bliver bye, bye til det også. Fuldkornspasta smager som tapetklister.

  Comment by Henny Stewart — 14. maj 2013 @ 11:48

 5. Mon ikke det gælder for al fastfood?
  Jeg tror du skal regne med, at den slags er det slut med 🙂

  Comment by Ellen — 14. maj 2013 @ 15:09

 6. Mon ikke snarere fedtet er i mozzarellaen (eller efterligningen)? Det med pastaen lyder slemt – hva’ med risnudler? – De smager da lidt af fugl.

  Comment by Eric — 14. maj 2013 @ 15:51

 7. @Ellen: Uha, det håber jeg sandelig ikke! Det er slemt nok at blive diabetiker uden at skulle til at være husmor også! 😉

  @Eric: Fedtet skulle ikke påvirke blodsukkeret noget videre, så jeg tror det er det hvide brød, der gør det. Jeg er alvorligt bange for, at risnudler også er hurtige kulhydrater, altså nogen af dem, der skal skys som pesten.

  Comment by Henny Stewart — 14. maj 2013 @ 15:54

 8. Du giver dig ind på en spændende rejse med hvad du kan spise nu, og du får jo kontant afregning, så snart du måler blodsukkeret. Jeg ville godt nok synes, det var lidt svært at skulle sky almindeligt hvidt brød, for jeg bager selv sådan nogle skønne boller af durummel og almindeligt hvedemel.

  Comment by Stegemüller — 14. maj 2013 @ 17:09

 9. @Stegemüller: For mig vil det være et stort problem, hvis jeg skal til at fremstille en hel masse selv. Det har jeg hverken ork eller evner til. Hvidt brød spiste jeg ikke så meget af i forvejen. Jeg havde bare ikke lige tænkt på, at pizza faktisk består af store dele hvidt brød.

  Comment by Henny Stewart — 14. maj 2013 @ 17:13

 10. Kære Henny, nu er det altså ikke fordi jeg vil lyde som det store orakel indenfor diabetes ☺.

  Men jeg kan fortælle dig, at sådan hen ad vejen finder du ud af de første 100 ting, som du hidtil har forlystet dig med og som pludselig ikke eksisterer på indkøbslisten længere ☺. Men pyt, så har vi jo så meget andet, som vi kan forlyste os mig.

  Du skrev om din modvilje imod det prikkeri. Jeg kan rigtig godt huske, da jeg fik at vide, at jeg skulle injicere insulin 4 gange dagligt. Jeg stod længe og kiggede på den nål og tænkte, at “Det kan jeg bare ikke!!!!”. Husbond forbarmede sig den første dag og sagde så, hvad vil du gøre i morgen, når jeg er på arbejde? Og ja, så måtte jeg jo ☺. Men som du også skriver, det hele er jo slet ikke så slemt, når vi først kommer i gang.
  Jeg havde heller ingen anelse om, at man kunne få type 1 i så høj en alder og lægen på sygehuset heller ikke, da han så et eller andet stof i blodet, som fortalte at jeg havde type 1 ☺.

  Comment by Annette (Holland) — 14. maj 2013 @ 21:25

 11. Rettelse: Mig skulle altså have været med ☺.
  Det er vist ved at være sengetid ☺.

  Comment by Annette (Holland) — 14. maj 2013 @ 21:26

 12. @Anette: Nu fik jeg jo min indkøbsliste grundigt rundbarberet, sidst jeg blev ramt på min næringsvej. Det er ikke mange ting, man uden problemer kan spise efter den operation, jeg har fået. Derfor raser jeg noget over den sk*** diabetes, der så åbenbart kan tage den sidste del af pynten af min smørrebrødsseddel 🙁

  Comment by Henny Stewart — 14. maj 2013 @ 21:46

 13. Jeg vidste ikke, at pizza i den grad påvirker blodsukkeret. Pyh, det er ikke sjovt.

  Comment by betty — 15. maj 2013 @ 21:54

 14. @Betty: Næh, det gjorde jeg heller ikke, og jeg havde end ikke overvejet, at det kunne være så stort et problem.

  Comment by Henny Stewart — 16. maj 2013 @ 9:26

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment