Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

16. maj 2013

Realitetschok –

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 10:30

– eller et vink med en forhammer.

Som sygemeldt har jeg ikke på nogen måde været plaget af kommunen, det skal slås fast fra starten af. De kontakter, der har været, har været få og bestemt ordentlige. Først havde jeg kontakt med et team, som åbenbart beskæftiger sig med de nyligt sygemeldte, så fik jeg besked om, at jeg skulle skifte til et nyt team, og jeg fik brev fra den nye sagsbehandler. Det er flere måneder siden.

I går havde jeg så telefonisk opfølgning med den nye sagsbehandler. Hun var bestemt også sød og ordentlig, det er ikke det. Hun spurgte mig bl.a., om jeg nu var klar over, at sygedagpenge ikke er et permanent forsørgelsesgrundlag. Ja, det var jeg, men det er ikke et faktum, jeg har valgt at dvæle særlig længe ved. Jeg kan være på sygedagpenge indtil 31. oktober i år. OK så. Jeg spurgte så, hvad der sker, hvis jeg ikke er rask til den tid. Svaret var, at jeg ville kunne søge kontanthjælp. Sagen er bare den, at det vil jeg sandsynligvis ikke kunne få. Vi risikerer med andre ord at være på en meget klein indtægt fra og med november måned.

Hvad det angår at blive rask, kan jeg ikke med særlig stor optimisme i stemmen love nogen, at 1) jeg overhovedet bliver rask nok til at arbejde, 2) eller hvornår denne lykkelige begivenhed i givet fald skulle indtræffe. Hvis man siger, at man er rask uden at være det, er det vel bedrageri, kunne jeg forestille mig.

…om 2 år, 4 måneder og nogle få dage Jeg har betalt til efterløn og kan få mit efterlønsbevis, når jeg bliver 61 år, hvis jeg ellers er dagpengeberettiget til den tid. “Den tid” indtræffer om 2 år, 4 måneder og nogle få dage. Ikke særlig lang tid, men hvis man ser det i perspektivet at være i klemme mellem en sten og et hårdt sted, er det nu længe nok.

I går skete der altså ikke noget, jeg ikke vidste besked om i forvejen. Men at få sat ord på og få disse ord udtalt – højt – var nærmest nok til at få min omhyggeligt opbyggede optimisme – det skal nok gå altsammen – til at styrte i grus.

9 Comments »

 1. Ihhh altså jeg kan blive så harm på dine vegne, hvis ikke du er rask, så er du vel for pokker stadig berettiget til sygedagpenge..

  Comment by Inge — 16. maj 2013 @ 11:28

 2. Nej, for så er tilknytningen til arbejdsmarkedet gået tabt. 🙁

  Comment by Henny Stewart — 16. maj 2013 @ 11:48

 3. Det kan være hårdt en overgang at være nødt til at leve på en sten. Jeg har selv prøvet det. I en sådan situation skal man være opmærksom på evt. tilskud og ydelser man måtte være berettiget til som mangeårig skatteyder.

  Comment by Anna Marie — 16. maj 2013 @ 12:09

 4. @Anne Marie: Jeg skal gå gennem det hele med en tættekam i givet fald.

  Comment by Henny Stewart — 16. maj 2013 @ 12:57

 5. Jeg har absolut ingen erfaringer på området, men umiddelbart skulle man da tro, at du kunne få noget, der svarer til det, der i gamle dage hed invalidepension, hvis det går så galt, at du ikke bliver rask nok til at arbejde. Det er måske ikke nogen fordel?

  Det der med efterløn og dagpengeberettiget: Jamen vil det sige, at du kan være så uheldig ikke at få noget som helst ud af dine indbetalinger til efterløn?

  Uanset hvad, tror jeg nu alligevel at du har ret i, at det nok skal gå alt sammen.

  Comment by Rasmine — 16. maj 2013 @ 13:37

 6. Joachim B. Olsen kan sikkert fortælle dig, hvor godt du i virkeligheden har det og vil ha’ det i fremtiden.

  Comment by Eric — 16. maj 2013 @ 14:06

 7. @Rasmine: Invalidepension hedder i dag førtidspension og er meget svært at få. Ja, man kan miste retten til efterløn, det er let gjort.

  @Eric: Ja, det kan han sikkert. Nu tror jeg ikke en døjt på noget, den vindbøjtel kan finde på at sige.

  Comment by Henny Stewart — 16. maj 2013 @ 14:33

 8. For fanden da osse!
  Jeg kan godt forstå, det er svært at bevare optimismen. Hvis man er syg, er man syg, og så skal man hjælpes.
  Sådan er det så åbenbart bare ikke altid.
  Jeg føler meget med dig, men det kan du desværre ikke rigtig bruge til noget.
  Jeg håber sandelig, at du og instanserne i fællesskab kan komme frem til en løsning, der er i orden for dig.

  Comment by Ellen — 16. maj 2013 @ 22:01

 9. @Ellen: Ja, det håber jeg også. Man kan jo ikke rigtig andet.

  Comment by Henny Stewart — 16. maj 2013 @ 22:04

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment