Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

21. maj 2013

Et halvt møde

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 14:51

… blev det til for mit vedkommende, så så jeg sol, måne og stjerner.

Emnet var “Stress og diabetes”. Heldigvis havde jeg på forhånd sagt, at hvis jeg forlod forsamlingen i utide, var det ikke nødvendigvis fordi jeg ikke var godt underholdt. Det var jeg, og stoffet var godt og relevant. Det handlede meget om nødvendigheden af at kontrollere sin stress, idet stress, diabetes og depression er bedste venner på den ufede måde. Har man for mange stresshormoner i blodet, bliver det svært at håndtere ens diabetes. Med et blodsukker “all over the place” er man et let offer for depression.

Se, det ved jeg faktisk godt. Jeg ved også noget om at håndtere stress. Der er bare visse stressorer, jeg ikke ved noget om, hvordan man håndterer, og det tror jeg heller ikke kursusdagen ville have afsløret. Der er dels nogle systemet iboende kræfter, der vil agere stressor. Det gælder sådan noget som deadlines og tidsbegrænsninger. Så er der de personer, der skal bestyre systemet, og deres måde at gøre dette på, som kan være mere eller mindre stressfremkaldende hos individet – mig, sagde hunden.

12 Comments »

 1. Jeg forstår til fulde, at det er stressende med deadlines og tidsbegrænsninger! Er det et ‘kursus’, der fortsætter, eller var der kun den ene dag?

  Comment by Madame — 21. maj 2013 @ 15:03

 2. @Gitte: Det er en række dage, der handler om forskellige emner. Sidst var det maden, diæten om man vil, denne gang det psykiske. Jeg ved ikke, hvad det er næste gang.

  Comment by Henny Stewart — 21. maj 2013 @ 15:16

 3. Selv om man kender grunden til stress er man ikke altid herre over reaktionerne..

  Comment by Inge — 21. maj 2013 @ 15:40

 4. @Inge: Det er man nemlig ikke, og så bliver det en ekstra stress factor, at man ikke kan.

  Comment by Henny Stewart — 21. maj 2013 @ 16:06

 5. Og det her gruk passer slet ikke ind i sammenhængen, men det kom frem i hjernen, da jeg læste dit indlæg. Det var min mors yndlingsgruk:
  Alt det meget ingen når
  gråner mange menskers hår.
  Glæd dig over alt, det du formår
  og over alt det lidt du når.
  Men det tager ikke højde for systemets finurlige beslutninger.

  Comment by Lene — 21. maj 2013 @ 16:24

 6. Jeg var slet ikke klar over at stress, diabetes og depression var gode venner. Det er godt at vide.

  Det er ikke rigtig gået op for mig, hvorfor du så sol, måne og stjerner?

  Comment by Stegemüller — 21. maj 2013 @ 16:46

 7. @Lene: Grukket dækker meget godt, hvordan man kan håndtere den stress, man selv skaber. Det er jeg – langt – ude ovre. Men hvis man kunne finde noget, der håndterede udefra kommende stressorer, ville det være rigtig godt!

  @Stegemüller: Mange sygdomme, nok de fleste har et psykosomatisk spor.

  Jeg ser sol, måne og stjerner p.gr. af smerter i tarmsystemet. Det er en af de “velsignelser” der er en følge af min operation. Somme tider besvimer jeg, når jeg sidder på tønden, og ja …. Nuff said.

  Comment by Henny Stewart — 21. maj 2013 @ 17:46

 8. Det er jo ikke spor ulogisk, at tingene hænger sammen på denne måde … ville vel nærmest være underligt, hvis ikke de gjorde.
  Alene det du skriver om dine smerter i tarmsystemet, må vel kunne give dig stress over at skulle på toilettet! Stakkels dig, altså 🙁

  Comment by Ellen — 21. maj 2013 @ 23:06

 9. @Ellen: Det kan det sagtens. I hvert fald fristes man ikke til overspisning, hvilket de gode “dowtorer” så tillader sig at kalde spiseforstyrrelser. Det er faktisk ikke så nemt.

  Comment by Henny Stewart — 21. maj 2013 @ 23:13

 10. Suk! Jeg kan tænke mig, at en vis portion galgenhumor, som du lægger for dagen, er egnet til at lægge afstand til stressorerne.

  Comment by Eric — 22. maj 2013 @ 7:27

 11. ´Tak for din hilsen 🙂
  Nej tak til pres, der giver stress.

  Comment by Rimkogeren — 22. maj 2013 @ 8:51

 12. @Eric: Det må man sandelig håbe, idet der ikke er andre våben. Men på en måde synes jeg, det er festligt, at den ene del af kommunen forsøger at lære visse patientgrupper stresshåndtering, mens andre dele af uhyret står for stressen!

  @Rimkoger: Det skriver jeg gerne under på.

  Comment by Henny Stewart — 22. maj 2013 @ 11:17

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment