Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

22. maj 2013

Blogidentitet og sådan noget…

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 20:27

Man kan finde indlæg her på domænet, der er dateret helt tilbage til 1. juni 2005. Så gammel er bloggen bare ikke. Det første indlæg her på domænet blev skrevet 25. oktober 2008. Alle tidligere indlæg kommer fra andre blogs, hvoraf nogle stadig eksisterer, – i en tilsandet udgave -, andre er blevet nedlagt under mere eller mindre fortvivlede forsøg på at rydde op i kaos.

At disse indlæg er havnet her, skyldes ikke så meget deres værkshøjde (hmnn), som det, at de er del af en læreproces. Den proces, der indebærer, at jeg ved, hvordan man laver backup af sin database, for WordPressbrugere på eget domæne er der mindst to metoder, og også hvordan man så bruger bemeldte database til at gendanne noget indhold. Nyttig og praktisk viden, når man gerne vil have frihed til at flytte hele molevitten, når det passer én!

…der har aldrig været en seriøs kommentar på det sprog på herværende blogNoget, jeg ikke har lært, er at blive fri for spammere. Akismet fanger godt nok de fleste, men bare i dag har den fanget over 40 stykker. Alle sammen skrevet på angelsaksisk. Hvis man nu kunne skrive et lille tillægsfilter til Akismet om, at engelsksprogede kommentarer automatisk skulle i skralderen… Ikke, at jeg har noget mod engelsk, men der har aldrig været en seriøs kommentar på det sprog på herværende blog, og skulle der komme en, overlevede jeg nok også at få den smidt ned til alle de andre.

Det er meget mærkeligt med det spammeri, for det er her på Årgangen, der voldspammes. På mine mere eller mindre tilsandede blogs spammes der stort set ikke. Spammerne må have et eller andet indtryk af, hvor der er liv af en slags.

8 Comments »

 1. Det er ret træls med alt det spam, jeg fpr også en god bunke hele tiden, men heldigvis er det yderst sjældent de ender på bloggen, stort set alt bliver fanget i filteret, og kan slettes i et hug derfra..

  Comment by Inge — 23. maj 2013 @ 5:09

 2. Jeg får ikke eneste spamkommentar på Disqus. Ja, lad os slå et slag for backup – det gør jeg jævnligt og især efter at husbond mistede alt på eget domæne.

  Comment by Madame — 23. maj 2013 @ 7:00

 3. @Inge: Det er også ret sjældent, at spam når frem på forsiden her, bl.a. fordi spammerne er så snedige at “kommentere” gamle indlæg. Akismet er normalt ret effektivt, men ind i mellem får det hikke!

  @Gitte: Det kunne være, man skulle prøve at se, om Disqus kan sammen med WordPress.

  Hvor træls for din mand! Man kan desværre ikke regne med, at webhosten laver backup. WordPress kan sættes til at lave automatisk backup, det er min sat op til, og så laver jeg også én af både indhold og database, sådan med uregelmæssige mellemrum. Selv om det ikke er verdenslitteratur, man begår, er det rigtig træls at miste det hele!

  Comment by Henny Stewart — 23. maj 2013 @ 10:30

 4. Jeg kan anbefale plugin’et Conditional Captcha. Det kan sættes op til automatisk at slette kommentarer, der mærkes som spam af Akismet, og det har sparet mig for selv at skulle slette mange tusinde spamkommentarer.
  Langt de fleste spamkommentarer genereres af robotter, og de fanges alle.

  Comment by Eric — 23. maj 2013 @ 14:56

 5. Tak for din dejlige kommentar 🙂
  S(atans) P(ågående) A(nonymt) M(øg) ;-(

  Comment by Rimkogeren — 23. maj 2013 @ 15:03

 6. @Eric: Jeg har installeret det. Jeg ved bare ikke, om det virker, for jeg prøvede at kommentere med et alter ego, og der kom ikke noget captcha. Måske er Akismet klogere end jeg, det kan slet ikke udelukkes.

  @Rimkogeren: Det er da helt klart det, S.P.A.M. står for! 😉

  Comment by Henny Stewart — 23. maj 2013 @ 15:07

 7. Jeg har mellem 5 og 25 spamkommentarer dagligt, og noget af det, der undrer mig er, at når jeg nu har lukket for kommentarer til indlæg på >60 dage, hvorfor når de så overhovedet så langt som til min vurdering af, om det er spam? Ligeledes bliver mine forhåndsdefinerede spamord heller ikke altid efterlevet. Så kan det da være det samme med min ulejlighed med at indstille og blackliste og alt det …

  Comment by Ellen — 23. maj 2013 @ 19:35

 8. @Ellen: Ja, det undrer også mig. Jeg har indlæg, hvor der er helt lukket for kommentarer, men minsandten om ikke spammerne finder vej til dem også. Der har nu kun været 1 spam kommentar, siden jeg installerede det plugin, som Eric anbefalede. Gud ved, om det virker? Det kunne da godt være.

  Comment by Henny Stewart — 23. maj 2013 @ 19:50

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment