Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

23. maj 2013

En filosofisk tilgang …

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 15:20

Det bør man nok have til livet. Ellers ender man som jeg, helt på sk******, hver gang systemet rasler med sablen. Jeg ved ikke, om den er ved at være der, men hvis den er, kunne det være noget i retning af: Hvorfor hulen skal jeg bekymre mig om, hvorvidt jeg ikke ejer en klink om 6 eller 12 måneder og må gå fra hus og hjem? Størstedelen af jordens befolkning har det problem meget tættere på, og man skulle i øvrigt være så heldig at være i live til den tid! Buh!

I en helt anden boldgade: Som man kan se andetsteds på siden, er jeg i gang med at læse S.A.K. (Søren Aabye Kierkegaard) af Joakim Garff. Jeg har haft den liggende et stykke tid og tøvet noget med at gå i gang med den. Jeg ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig, men jeg havde i hvert fald ikke forestillet mig, at den ville være morsom, og det er den! Eksempler kommer muligvis (dette er ikke nogen trussel).

9 Comments »

 1. Sådan skal man nok tænke i din situation, men ellers vil jeg normalt mene, at man ikke kan bruge det til særlig meget, at der er andre, der har det værre end en selv.
  Og nej: jeg havde vist heller ikke lige forestillet mig, at noget, der bare har en perifer tilknytning til Søren Kierkegaard, kan være morsomt 🙂

  Comment by Ellen — 23. maj 2013 @ 23:01

 2. Dejligt at høre, at du synes om SAK – jeg var også meget glad for at læse bogen.
  Når man har været alvorligt syg, har man så vidt jeg ved mulighed for at bruge Kræftens Bekæmpelses psykologer. Jeg ved fra andre, at de kan hjælpe på mange måder, så man ser nye muligheder …

  Comment by Madame — 24. maj 2013 @ 7:18

 3. @Ellen: Man griber de halmstrå, man får øje på.

  Hvad med dette eksempel: “…saligheden kun er for vandkæmmede kastrater i konfirmationstøj”. Det er i sammenhæng med den kristendom, der forkyndes i Kirkegaards hjem.

  @Gitte: Jeg har allerede en psykiater, som jeg går til, og det er jeg glad for.

  Comment by Henny Stewart — 24. maj 2013 @ 11:48

 4. SAK er opmuntrende læsning for så vidt som den er så opløftende fremragende.

  Comment by Naja — 24. maj 2013 @ 16:55

 5. @Naja: Ja, det er den, især!

  Comment by Henny Stewart — 24. maj 2013 @ 17:29

 6. Det er vist en ordentlig mursten den bog om S.A.K. – synes jeg kan huske at have set den i lufthavnens boghandel, hvor jeg som regel køber mine danske bøger?

  Jeg var lidt i tvivl – som mange andre kan jeg forstå – men nu skal den måske på listen til næste Danmarkstur. Især hvis den samtidig er underholdende.

  Comment by Nille — 26. maj 2013 @ 8:49

 7. @Nille: Ja, det er en ordentlig moppedreng. Den er _ikke_, jeg gentager ikke egnet til at læse på gaden! Den kunne sagtens sende dig på sygehuset igen! 🙂

  Comment by Henny Stewart — 26. maj 2013 @ 11:04

 8. Jeg har flere gange overvejet at læse SAK; på den anden side synes jeg bare det er lidt formålsløst, da jeg – efter flere forsøg! – har opgivet at læse Kierkegaards egne værker. Den slags kræver vist en længerevarende uddannelse, hehehe…… 🙂

  Comment by Jens — 26. maj 2013 @ 12:25

 9. @Jens: Jeg har aldrig læst Kirkegaard, men efter SAK, kunne det godt falde mig ind at gå i gang med det!

  Comment by Henny Stewart — 26. maj 2013 @ 12:39

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment