Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

4. juni 2013

Løver og tykkelse

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 17:07

Claus Ørntofts ene løve
Jeg skulle til et møde på kommunens sundhedscenter i dag. Sundhedscenteret ligger i det tidligere posthus, lige ved siden af banegården. Kunstneren Claus Ørntoft har begået et par løver, der passer på de mange mennesker, der benytter fodgængerovergangen, hver gang der ankommer eller afgår tog. Jeg har længe lovet mig selv, at jeg ville tage nogle billeder af dem, for jeg synes, de er flotte. Jeg har såmænd været der med kamera en gang før, men da var de blevet lånt ud til en udstilling et eller andet sted. Så I dag tænkte jeg, at jeg kunne slå flere fluer med et smæk.

Der står naturligvis også en løve på den anden side:
Claus Ørntofts anden løve
Ellers var det et godt møde med diabeteskonsulenten, og om de højere magter vil, får jeg 8 ugers genoptræning, begyndende en gang i august. Hele rehabiliteringsforløbet vil vare næsten 2 år, med opfølgende samtaler mm. Jeg får også adgang til samtaler med diætist, og det er jeg meget glad for, for som trofaste læsere vil vide, er og har jeg længe været noget rundt på gulvet mht. hvad, hvor meget og såmænd også hvorfor jeg overhovedet skulle gøre mig den ulejlighed at stoppe noget i hovedet.

I den forbindelse kom jeg til at tænke på, at folk siger, jeg har tabt mig, når jeg møder dem efter et halvt års tid. Det har jeg også. Ca. 30 kg. Men jeg har lidt besvær med at fornemme, at det skulle gøre så stor forskel. Jeg har vist før skrevet, at jeg nu passer det tøj, jeg måtte lægge til side sidst i 90’erne. Det er kun delvist sandt, idet den “nye facon” er noget anderledes end den gamle. Så det er altså kun nogle af de gamle klude, der kan genbruges. Nu er det ikke så tit, jeg har ladet mig fotografere i al min magt og vælde, men i 2006 – eller var det 07 – gjorde jeg en undtagelse og lod gemalen tage et billede, fordi jeg syntes min tunika (ok, mit cirkustelt) var så fin(t). Så det er første billede. Andet og tredje billede er mig i “genbrugstøj” fra i dag. Jeg har selv taget billederne, for jeg har nemlig både fundet mit stativ og indstillingen til selvudløser efter 10 sekunder. Så det!
Ingen streg i luften

12 Comments »

 1. Flotte løver, og ja du har da helt klart tabt dig..

  Comment by Inge — 4. juni 2013 @ 17:58

 2. @Inge: Jeg skylder at fortælle, at løverne under et kaldes “Field of tension”.

  Ja, vægten og tøjet fortæller mig, at jeg har tabt mig, men kropsfornemmelsen følger ikke med.

  Comment by Henny Stewart — 4. juni 2013 @ 18:17

 3. Løver??? Dem kan jeg godt nok ikke lide. Synes nærmest, at de ligner øgler, og jeg er ikke øglefan 😉

  Men dit cirkustelt er godt nok flot! Det må da også kunne bruges nu, selv om der vil være noget bedre plads. Men du sled det måske op? Det gør man jo tit med tøj, som man synes specielt godt om.

  Og tænk, at du har tabt dig så meget! Mon dog ikke kropsfornemmelsen følger med efterhånden. Ellers er det godt nok lidt surt.

  Comment by Rasmine — 4. juni 2013 @ 18:29

 4. @Rasmine: Smag og behag, du ved, men jeg vil give dig ret i, at der er noget forhistorisk over dem.

  Jeg har faktisk 3 af de cirkustelte, i forskellige farveholdninger (købt på udsalg til 90 kr. stykket!), og de kom med et bindebælte, man kunne arrangere bag til, så de burde stadig kunne bruges. Nu er det bare et spørgsmål om at finde ud af, hvor jeg har gjort af dem …

  Comment by Henny Stewart — 4. juni 2013 @ 18:34

 5. Det kan vel kun tilskrives din nuværende almentilstand, at du ikke kan mærke minus 30 kilo. Hvis du var rask ved 90, men smaddersyg ved 60 – tjahh, så er det jo ikke så underligt.
  Vend det om og tænk på, hvor endnu dårligere du måske ville have det nu, hvis du ikke havde tabt alle de kilo!

  Comment by Ellen — 4. juni 2013 @ 20:29

 6. @Ellen: Nu er det nærmere 120 og 90, vi snakker, men du har da ret. For ikke at snakke om, hvis jeg havde vejet 60 kg ved indgangen til dette, så havde jeg virkelig haft problemer nu.

  Som min gamle, nu pensionerede læge sagde: “Sådan et apparat som dig har i hvert fald en chance for at overleve den operation”.

  Comment by Henny Stewart — 4. juni 2013 @ 20:33

 7. Joh, jeg synes bestemt godt man kan se, at du har tabt dig en hel del. Men jeg synes du ser godt ud… jeg sidder og undrer mig over, at du helst ikke vil fotograferes. Du har et rigtig stærkt og karismatisk udtryk i ansigtet.

  Comment by Jens — 4. juni 2013 @ 23:06

 8. @Jens: Jeg rødmer helt. Men mange tak!

  Comment by Henny Stewart — 4. juni 2013 @ 23:13

 9. Det er vist ikke så sært man ofte siger, at det er hjernen vi skal bearbejde, når vi skal tabe os, for vores kropsbillede er rimeligt låst fast. Og Ellens forklaring køber jeg, og så mener jeg også at det er påvist, at mange af os, der har lidt sul på kroppen har mere at stå imod med, når/hvis vi bliver syge. Men motion har en god effekt uanset om man er tyk eller tynd, så det er godt at du nu får et genoptræningsprogram, som kan støtte dig i din vej mod et bedre helbred 🙂
  Og jeg er da enig med Jens 🙂

  Comment by Lene — 5. juni 2013 @ 6:57

 10. @Lene: Ja, det er jo nok det, der sidder mellem ørerne, der skal arbejdes med, så dårligt som det nu måtte være. Jeg skal i gang med at motionere, bl.a. dyrke vekslende intensitet, for den vejning, jeg fik i går afslørede for det første, at jeg har en masse fedt mellem mine organer, og – hold nu fast – at jeg har et spinkelt skelet. Der kan man se. Jeg er ellers ofte blevet “trøstet” med, at jeg var kraftigt bygget. Når vi trækker vandet og fedtet fra, er der faktisk ikke ret meget Henny tilbage. Kun omkring 46 kg ud af de ialt 87, jeg iflg. den meget fancy vægt vejede i går eftermiddags. Mit BMI er kommet under 30. Da jeg skulle opereres, lå det på 42!

  Og jeg bliver også flov, når du slutter dig til Jens’ komplimenter, men tak alligevel!

  Comment by Henny Stewart — 5. juni 2013 @ 11:03

 11. Holder selv meget af Ørnstofts løver… udstråler power på den fede måde…Nyder dem hver gang jeg skal til og fra banegården…Og, yeps, du ser godt ud!

  Comment by Naja — 5. juni 2013 @ 19:22

 12. @Naja: Ja, jeg synes også vældig godt om løverne, men smag og behag er jo forskellig. Det med at se godt ud, det ved jeg ikke rigtig, men tak alligevel! 😉

  Comment by Henny Stewart — 5. juni 2013 @ 19:25

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment