Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

14. juni 2013

Jeg har (ikke) svigtet konceptet (alligevel)!

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 15:39

Man skal jo sige det, når man har skiftet standpunkt, eller holdning, eller mening, eller et af de andre synonymer…

Denne blog blev jo startet i et forsøg på at skaffe ussel mammon ved hjælp af reklameindtægter. Det har aldrig været nogen hemmelighed. Jeg forsøgte mig først med diverse affiliate programmer, der tilsammen over adskillige måneder indbragte mig ca. kr. 1,85, der dog aldrig kom til udbetaling, idet indtægter under et vist beløb bare overføres til næste måned.

I mellemtiden havde jeg forsøgt mig med google adsense på nogle af mine mere velbesøgte sider, og det begyndte at give lidt håndører, så jeg tænkte, at jeg kunne køre det samme på årgangen her. Imidlertid er bloglæsere, mig selv inklusive, meget forsigtige med, hvad de sådan klikker på af annoncer, så i de år, jeg havde googleannoncer her, har bloggen nok tjent ca. 20 kr. alt i alt.

Så tænkte jeg, at bloggen skulle have nyt sommertøj, og at dette skulle være uden reklamer. Ja, ikke helt uden, men dem, der er tilbage, er ikke nogen, man kan tjene penge på.

Det kan godt være, at annoncerne kommer tilbage, når jeg skifter tilbage til noget mere farverigt design, men for nu har jeg altså svigtet konceptet.

Update: Har skiftet tilbage igen, dog ikke på samme måde. Fandt lige ud af, at dette ikke er tiden til at lade tingene bevæge sig i den retning.

14 Comments »

 1. Min erfaring er, at annoncer stort set kun giver pote på sider, hvor læsere kommer ind med en slags forbrugerbriller på, og annoncerne omhandler noget, læseren søger. Derudover er der stor forskel på, hvad annoncerne så kaster af sig, når der klikkes på dem – det afhænger af konkurrencen hos annoncørerne. Fx er en side om gratis spil nok ikke det mest lukrative. 😉

  Comment by Eric — 14. juni 2013 @ 16:02

 2. @Eric: Sjovt nok tjener jeg bedst på en side, der handler om dansk grammatik. Men du har ret i, at der er meget stor forskel på, hvad de forskellige klik giver, og det har man ikke skyggen af en chance for at påvirke.

  Comment by Henny Stewart — 14. juni 2013 @ 16:05

 3. Jeg har aldrig klikket på reklamer på blogs, må indrømme at jeg ikke er særlig begejstret for dem, så jeg savner dem ikke.

  Comment by Inge — 14. juni 2013 @ 20:09

 4. @Inge: Næh, det er ikke noget, der styrker læseoplevelsen på nogen måde, det har du ret i. Men jeg så det jo lidt fra en anden vinkel, nemlig der hvor man ser rublerne trille ind på bankkontoen. Det kunne have været fedt!

  Comment by Henny Stewart — 14. juni 2013 @ 20:12

 5. … har det lige som Inge, og jeg skal ærligt indrømme, at jeg aldrig, aldrig klikker på annoncer, så det er fint, at du har ændret konceptet 🙂
  Jeg har dog vist nok udviklet en evne til fuldstændig at overse reklamer – også i tv.

  Comment by Ellen — 15. juni 2013 @ 9:23

 6. @Ellen: Det er nu heller ikke særlig tit, jeg selv klikker på annoncer. Jeg har jo også det indbyggede filter, at jeg ikke må klikke på mine egne annoncer, og i perioder har det ført til, at jeg ikke har klikket på annoncer i det hele taget.

  Comment by Henny Stewart — 15. juni 2013 @ 11:19

 7. Jeg synes, det er rart at være fri for anmassende annoncer, som jeg alligevel ikke læser.

  Comment by Madame — 15. juni 2013 @ 15:17

 8. @Gitte: Det synes jeg også som læser. Ingen tvivl om den ting. Men som finansminister kan jeg godt have en anden mening, i hvert fald om sider, hvor reklamerne rent faktisk giver noget!

  Comment by Henny Stewart — 15. juni 2013 @ 15:20

 9. Jeg bliver altså så frygteligt irriteret på de blogs, der har en pop-up reklame, man skal klikke væk. De andre kan man dog ignorere og det gør jeg.

  Selvfølgelig er tanken om pengene tiltalende, men jeg tror til gengæld at mange bloggere netop læser blogs fordi det giver en anden personlig vinkel – og dermed ikke gider reklamerne som i traditionelle medier.

  Comment by Nille — 16. juni 2013 @ 8:09

 10. @Nille: Sådan en kæmpeplakat, som man først skal skaffe sig af med, kan også bortjage læselysten hos mig. Jeg bilder mig ind, at jeg ikke generes så meget af de max. 3 Googleannoncer, man må have på en side. På den anden side, hvis de ikke kan tjene til føden, er der ingen grund til at have dem.

  Comment by Henny Stewart — 16. juni 2013 @ 13:17

 11. Jeg klikker aldrig på en annonce. Jeg lægger ikke engang mærke til dem. Jeg er også så uvidende, at jeg ikke vidste før nu, at almindelige bloggere kan tjene penge. Men jeg håber da for dig, du finder en måde, der kan kaste noget af sig 😉

  Comment by betty — 16. juni 2013 @ 21:29

 12. @Betty: Jo, bloggere kan skam tjene ganske godt på at blogge. Bare tænk på Blondinbella.se, hun er blevet millionær på det! Endda før hun blev 18! 🙂

  Comment by Henny Stewart — 16. juni 2013 @ 21:49

 13. Hvis du vil tjene mere end til en is på reklamer, er der primært brug for meget højere besøgstal end du har nu. Her taler jeg om at det skal opgøres i ti-tusinder om dagen, i stedet for noget med tre cifre. Og det kan være rigtig svært her i lille Danmark, for det ville sige at du skulle fange omkring 1% af hele befolkningen. Helst mere!

  Sagen er at det er ret højt sat hvis “bare” én promille klikker på en reklame, med mindre det er noget meget målrettet (med indhold designet til formålet). Adsense er fint på den måde at reklamerne ikke behøver være generende, men de overses normalt af læsere som ikke er “i købehumør”.

  Comment by tosommerfugle — 18. juni 2013 @ 15:27

 14. @tosommerfugle: Din analyse er nok ikke helt ved siden af. Jeg har til en is eller to og til at betale webhosten med fra mine andre sider. Vi har været ved at lægge hovederne i blød herhjemme for at finde frem til det, der giver grunker, men de emner, vi nåede frem til er nogle vi enten ikke kan eller ikke vil beskæftige os med. 🙂

  Comment by Henny Stewart — 18. juni 2013 @ 15:34

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment